Märklig känsla.


Var många timmar sen jag kastade in handduken när det gällde de där jävla lamellgardinerna. Men faktiskt så kom jag en bra bit på vägen! Resten som ska göras måste man nästan vara två pers till så det får jag och karln ta imorrn.

Nu ligger jag och latar mig i soffan. Känner mig smårisig faktiskt. Har nyst en massa gånger tidigare ikväll men just nu är jag bara täppt i kranen. Har lite ont i magen också och skallen känns tung! Men jag kan verkligen inte klaga. Har inte varit sjuk en enda gång sen jag blev gravid. Så man får verkligen vara nöjd!

Graviditeten är lite knepig nu tycker jag. I förrgår började allt kännas annolunda, innan dess hoppade jag runt och härjade på som vanligt utan att känna mig speciellt tung eller trött. Men som sagt, sen i förrgår känns allt annorlunda. Känns som att jag är jätteframtung och att magen väger 10 kg eller nåt. Dessutom har jag ont i magen av och till och känner lite obehag när jag är ute och knallar runt med Mario.

Frågade mamma om det här ikväll, tänkte att lillen kanske fixerat sig eller nåt. Emmas Leah la sig ju till rätta i v. 33 eller v. 34 så det skulle ju kunna ske mig också. Men mamma sa att det kunde det inte vara... "fixerar sig gör inte bebisen föräns sista månaden". Hon trodde bara att han växt mycket och blivit tung. Men  det tror jag inte riktigt på.

Men vad vet jag? Har inte så  mycket att jämföra med, har ju inte varit på smällen så  många ggr förr.



Nu vill jag bara att klockan ska bli tolv så att jag kan åka och hämta mannen på jobbet, egentligen skulle jag ville ligga i sängen redan men med bara en bil går inte det.







Lamellgardin.


God dagens. Jag har precis varit på Rema 1000 och handlat fruktdryck och bananer. Idag är det nämligen "Operation Lamellgardin" som står på tapeten. Trodde att vi skulle hinna fixa allt det här innan Tom Stian drog till jobbet, men det kom hit en man från banken som skulle se på våran lägenhet så vi hann inte. Det enda Tom Stian hann göra var att såga av skenan och fäste ett av fästena i väggen. Så nu ska jag hugga in på resten!!

Ikeas bruksanvisning framstår som en barnlek motför denna som jag nu håller i min hand. Är faktiskt den värsta bruksanvisning jag sett i hela mitt liv. Är väl typ 35 st små bilder som visar skruvar, spikar, trådar, fästen och en massa mer. Men inte en enda rad med text. Och varje lamell måste fästas för hand och kapas på längden. Tror jag har ca 100 smådelar liggandes på golvet nu. Jippie..

Jag är väl inte direkt känd för mitt tålamod eller min förkärlek till pill-grejer heller. Men jag ska göra ett värdigt försök de närmsta timmarna. Ni kan lita på att det kommer bilder om jag klarar detta.

Tjao.


Hajjar ni det här eller?!










Jag är rutten idag.


Herregud, jag är så patetisk idag. Kom nyss på mig själv med att se på "Fråga Doktorn" på tv. Det är min mormors favoritprogam och just därför är det inget jag borde se på.

Ja, hela dagen har jag varit en pissig människa. Jag har varit sådär riktigt småjävlig mot allt och alla. Typ inte orkat säga "hej hej!" med falsk röst i affärna eller orkat släppa fram folk över övergångstället. Visst är jag hemsk? Men stackars sambon har ändå fått tagit de största smällarna. Jag skyller på att jag är gravid men han tycker att det är dålig stil att skylla på det jämt. Har han rätt eller? Va fan.

Mario har heller inte fått sin långpromenad idag, han har inte fått nån kort heller för den delen. Han har bara fått springa runt lite här utanför och då samtidigt fått passa på att bygga nån nalle. Stackarn. Kanske matte skulle ta tag i sig själv?

Just nu funderar jag på att gå och sätta mig vid husknuten och sen hoppas på att få se Isabelle bli røvpult. Det skulle verkligen förgylla min dag.


Men först ska jag ringa Catrin och förpesta hennes liv.


PS. Tejpade naveln nyss också. Min barnmorska vill att jag gör det för att förebygga navelbråck. Det känns verkligen skitnormalt att gå runt med en stor tejpbit som kämpar för att hålla min navel på plats inne i det hålet den en gång satt fast i.


 






Lägenhetsvisning.


Lägenheten Tom Stian ringde på i lördags hade inte blivit såld än, så idag fick vi komma på visning. Måste säga att vi båda blev riktigt besvikna. Den såg okej ut på internet, vi tänkte att här behövs det tapetseras om och bytas köksluckor + eventuellt bytas golv i hallen. Men den var mycket värre än vi trodde.

Såg ut som att det var vitt trätak på bilderna på internet, men det var egentligen ett trätak som dom bara orkat måla ett lager med vitfärg på. Så färgen såg ut som en blandning av vitt, rosa och trä. Så såg taket ut i alla rum i hela lägenheten!! Lägenheten var på ca 100 kvm så det skulle bli en hel del målning av tak isåfall.

Väggarna var gräsliga och slarvigt målade. Ja, allt dom gjort i lägenheten var slarvigt gjort. De hade inte brytt sig om att tejpa lister och kanter när de målat väggar och tak, så det var färgkladd på allt. Plus att det fattades lister lite här och där och i vissa rum var det trälister och i andra var de målade i nån taskig vitfärg. Och sen kan man även säga att det inte räckte med att byta kökluckor, hela köket måste UT. Fort som fan.

Så ja, det var en besvikelse. Det tristaste är att när vi skulle köpa denna lägenhet  för snart ett år sen så tittade vi på en lya i samma område som den vi såg på idag. Det bodde ett ungt par i den och de hade renoverat ALLT. Den var sjukt fräsch och fin! Precis i våran smak. Men de ville ha 2.050 000 :- för den då. Vilket vi tyckte var dyrt, eller ja.. mest jag. Tom Stian ville ha den men det slutade med att vi köpte denna för 1,5 miljoner istället. Den vi såg på idag ville de ha 1.950 000 :- för och då  var ju den helt orustad. Så nu i efterhand tänker man ju "Varför köpte vi inte den topprenoverade lägenheten för ett år sen?" Men det är klart, vi kunde ju inte veta då hur allt skulle bli.

I vilket fall så ska vi ligga lite lågt nu tills det dyker upp nåt riktigt bra. Ska tapetseras lite i den här nuvarande lägenheten när mami och papi kommer i påsk! Fondväggar.. weee!! Sen har vi sett på nytt köksbord idag. Så vi får försöka pimpa den här lite i väntat på nåt bättre! Det härliga är att jag har en massa fina ideér hur vi ska få till köket som vi vill!



Möttes av de här lapparna när vi gick ner till bilen i garaget idag, tur att man har mogna grannar. Texten är på norska, men med en snabb översättning blir det: "Vi tänker rövknulla den som bryter sig in i bodarna med en kotte"









Tacopaj.


Tacoajen ligger i kistan sen några timmar tillbaka. Efter att vi krubbat hann vi se ett och ett halv avsnitt av 24 med Jack Bauer innan jag somnade, till slut slocknade Tom Stian också. Blir alltid så att han stänger sina lock precis när jag öppnnar mina. Men nu är faktiskt bägge vakna, jag råkade väcka honom. Ska se lite Wipeout  tror jag.

Receptet till tacopajen hittar du här.





Tänkte bjuda familjen på denna (Inte just denna då) när de kommer
i påsk. Men blir ju givetvis påskmat nån dag också!





Tomat och pumpa.


Solen skiner idag och det är tokmysigt ute. Jag och Mario tog som vanligt våran långpromenad på förmiddagen. Tror att Tom Stian kommer att bli lite besviken när han kommer hem från jobbet och ser Mario idag, han är nämligen off white istället för kritvit i pälsen nu igen. Var inte många dagar sen Tom Stian duschade och tvättade Mario. Wooops.. men det är ju slask överallt på vägarna!

Jag har plockat fram mina gröna fingrar idag. Släpade in en stor påse jord från boden och började fylla ett gäng krukor. Vet att jag slarvade lite.. men man kan inte göra allt perfekt. Ska man följa beskivningarna på fröpåsarna får man ju köpa femton olika påsar jord och näring. Så jag slängde ner lite jord och pillade ner ett par fröer i krukorna. Blev tomat och pumpa! De ska få stå inne i fönstret ett tag tills det är tillräckligt varmt ute.

Tom Stian ringde på en lägenhet igår, om den inte blev såld under helgen ska vi kanske få se på den imorrn. Den har en egen liten gräsmatta på framsidan där man kan odla en massa blomster och grejer!! Jag har redan en massa idéer i skallen om hur fint det skulle kunna bli där.

Men jag vet inte hur man beter sig. Vill inte köpa ny lya innan man fått den här såld, vilken mardröm att stå med två lån!  Men om vi säljer den här först... vad händer då om vi inte hittar nån ny? Då har vi ingen stans att bo. Det här låg vi och klurade på inatt. Nån som vet?


Nu ska jag slänga ihop en tacopaj!












Lägenhetsproblem.


När jag och Tom Stian bestämde oss för att köpa våran första gemensamma lägenhet verkade det här området vara  perfekt. Helt nybyggda lägenheter som var superfräscha innuti, underjordiskt garage, stor lekplats på baksidan av lägenhetslängan och ett nybyggt dagis 15 meter från oss. Vi tänkte att det här blir verkligen jättebra!

Våran lägenhet kostarde 1,5 miljoner. Vet att det verkar mycket men här  i Norge är priserna annorlunda och detta är faktiskt inte speciellt dyrt för att vara här.

MEN... att bo här har inte varit nån dröm över huvudtaget. Just nu har vi två grannar som kämpar på med hjälp av advokater för att få ordning i detta ghetto. Vi pratade med dem igår och blev bara mer ledsna över att vi köpt lägenhet här när de berättade om ändå fler fel.


DET HÄR ÄR NÅGRA AV PROBLEMEN HÄR:

  • Garaget är inte lovligt. Pga av en massa elkablar och vattenläckage.
  • Porten till garaget blev uppbryten på en vecka. Har haft flera inbrott i bilarna.
  • Låsen i ytterdörrarna är tydligen inte godkända. Vid inbrott får man inte ut nåt på försäkringen verkar det som.
  • Sprinkelsystemet  fungerar ej (Kommer inget vatten om det börjar brinna tror jag).
  • Brandalarmet i lägenhetshuset är det nåt fel påHar startat 3-4 ggr på ett halvår. Varje gång är det nån som ringer brandkåren och då kostar det 30 000 kr som delas ut på oss som bor här.
  • Ingen traktor kommer och kör snö här fast än vi som bor här betalar för det. (Kommunen skyller på markägaren och markägaren på kommunen)
  • Av mäklaren blev vi lovade att framsidan av lägenhetshuset skulle bli likadant som det lägenhetshuset som byggdes före oss. De har parkeringsplatser, bodar och sophus på framsidan. Asfalterade gångvägar med stenkanter och nån blomrabatt. Vi har lite slarvigt lagd asfalt, resten är nån form av dåligt gräs och lera. Inte ens bilvägen utanför är asfalterad utanför oss.
  • Sophuset är byggt långt härifrån. Har fått straffavgifter för att andra folk på området använder vårat sophus och det blir överfyllt med sopor. Men vi har ingen översikt över det för det står så långt bort, så vi vet inte vilka som gör det.
  • Eventuellt är det fukt i en del av lägenheterna. En av grannarna väntar just nu på svar på fuktproverna.
  • Verkar vara nån form av soc-boende här. Knarkarna som bor (kanske att dom flyttat nu) vägg i vägg med oss har gjort att polisen varit här flera ggr. Och ovanför oss bor det 4 vuxna + 2 barn i en lägenhet på 50 kvm. Det dunkar nåt fruktansvärt i vårat tak. Grannen snett över har typ 100 barn. Ställer barnvagnar utanför våran dörr, skräpar ner och slänger fimpar ÖVERALLT.
  • Vi blev lovade gästparkeringar här bredvid. De har vi inte sett röken av än fast än vi bott här ett år snart.
  • De skickar ut räkningar när de har lust verkar det som. Helt plötsligt får man en räkning från förra året och ibland kommer de inte alls. Och sen får man alla samtidigt. Hopplöst.

(Det där var dom problemet jag kom på just nu, det är säkert fler som jag glömde)


Vi är så otroligt ledsna över det här och funderar på att sälja (kommer antagligen gå minus) och köpa nåt nytt nån annanstans. Några av grannarna som inte själva äger sina lägenheter funderar på att gå till tidningarna och berätta om alla problem här. Men för oss som har köpt här betyder ju det katastrof. Vem ska vilja köpa här då? Det är redan 8 personer som dragit sig ur köpet av lägenheter i den senast byggda lägenhetslängan här bredvid eftersom det stått om det här området i tidningen en gång förut. Då var det knarkarna som hade ställt till med nåt.



Jag vill bara grina, det här var inte alls vad vi hoppades på! Vi vill ju bara ha en fin lägenhet i ett bra område där bebisen kan växa upp.

Vi får se vad det blir av allt, ny bil känns inte riktigt aktuellt just nu. Måste tänka på boende först.


Ska ta en dusch nu, sen ska jag prata med mami och papi och se om de har några råd.




Jag som tänkte cykla idag.


Blev så besviken när jag klev upp idag. -3 grader ute och det snöar!  Tom Stian trodde inte att det skulle komma nå mer snö i år för han tyckte att nu är ju ändå våren här. Men jag sa att det gör det alltid. Man tror samma sak varje år, men man blir alltid lurad.

Så jag var beredd på det men blev ändå väldigt besviken idag. Tror att jag får ta mig en varm dusch och mysa under nån av de 100 filtarna jag har köpt idag. Känns ju inte bättre att Emma, Tore och Leah är i Thailand nu och att Madde drar till Teneriffa på söndag. Skulle inte tacka nej till att ligga och glassa vid poolen nu jag. Inte alls!

Men vi har en underbar bebis på väg, så vi får snällt stanna hemma. Och det gör såklart ingenting!



Bilder från igår när Tom Stian tvättade bilen:

        
Mario löpte runt i bilen som en dåre när vi var på macken för att tvätta den. Han trodde att
det var nån på taket, vilket resulterade i att hans öronhår (eller ja, allt hår) reste sig.





Ny bil?


Jag ska erkänna en grej: Jag är läskigt rädd för att ta LÅN. Jag har nästan en fobi för det. Hela mitt liv har jag strävat efter att betala allt jag vill ha kontant, vilket jag alltid har gjort. Men jag insåg ganska fort att det var lite för svårt att spara ihop till 1,5 mille när vi skulle köpa lägenhet här i Norge för drygt ett år sen. Så då var vi tvungna, men det sved.

Nu är det alltså så att vi har varit och sett på en ny bil. Tom Stians bil är ganska sliten och opålitlig. Så vi måste väl ha en ny, vill att bebben ska åka säkert. Men jag tycker att det känns extremt jobbigt att ta ett till lån. Jag börjar svettas bara av att tänka på det. Min största mardöm är att ha så mycket lån att man inte kan göra nåt roligt alls, att alla pengar ska gå till avbetalningar.

Vi såg iallafall på en Ford Focus EcoNetic -09 idag, provkörde den till och med. Tom Stians familj har en vän som jobbar på Ford och han kan allt om dessa bilar. Så vi får ett ganska bra pris och han kan alltid hjälpa oss om nåt pajar. Men gud så jobbigt det känns attt punga ut med 3000 kr extra i månaden i billån + försäkring. Blä. Vi har ju råd och bilen var superfin men jag har panik nu ändå. Ska vi verkligen göra detta liksom?








Fick ett paket med posten idag. Mamma hade skickat ett påsk-kort, några
påskfjädrar  och en påskkärring. Tack mami!





Trött, trött, trött..



Jag klev upp halv nio imorse, inte så jättetidigt med tanke på att vi la oss halv elva igår kväll. Men nu är jag så trött att ögonen blöder. Är det graviditeten som jävlas?

Igår hann jag inte med nånting kändes det som fast det gjorde jag ju egentligen. Blev bara stress av hela dagen. Vakna, städa lägenheten, gå långpromenad med Mario, laga mat (Kräftpasta med chilicremefraiche), göra äppelpaj, bjuda Tom Stians mamma, hennes karl och bestemoren på fika här, prata med mamma i telefon. Sen kom John Blund till mig.

Tom Stians bestemor hade iallafall köpt en massa fint till bebisen. Hon hade med sig kläder, resesäng, madrass, täcke + kudde, underlakan, påslakan och örngott till oss igår. Man tackar!


Nu ska vi åka in till staden och köpa garn åt Tom Stians farmor. Hon sitter i Spanien och stickar Marius-gensrar åt oss och hade slut.  Sen ska vi på Lindex och hämta ut en till gratis babybox! 



(Fick precis reda på att vi ska städa trapp-uppgången i Lilleström åt Tom Stians farmor och farfar idag också. Sen ska vi se på bilar tydligen. Mannen hittar bara på en massa tok..)



  

  

                                               Råttan åker bil.





Canon G10.


Förresten. Har jag berättat att jag beställde en Canon G10 i fredags? Tror inte det men nu vet ni. Och det bästa är att den redan har anlänt till Söderhamn. Min pappa är en extrem prylbög så jag gissar på att han sitter och fingrar på den just nu.

Vill också pilla på den NU! Men får vänta tills i påsk för då kommer mami, papi och Pullen hit med den så då..  DÅ ska det testas!

Är så glad!




Sitter inne på ett ex av denna nu jag!





Charlottenberg idag.


Shit vilken lång dag. Vi åkte till Charlottenberg kvart över tio imorse och kom hem för en timme sen. Tom Stian tog en drop-in tid hos  frisörsalongen på köpcentret, bara det tog nästan 2 timmar. Han har ju nämligen "klipp och sling-vägrat" i väntat på att få svar från PU-jobbet. Men nu är ju det kirrat så han gick med på att fixa frillan till min stora lycka.

De har så sjukt bra sportbutiker på centret så vi passade på att handla lite. Tom Stian behövde joggningskor plus en träningsoverall. Kan ju vara ganska bra  för honom att vara i form inför hans nya jobb. Jag köpte ett par stora träningsbrallor jag med. Knallar omkring med Mario minst en timme varje dag så jag ville ha nåt som jag kan röra mig i utan att känna mig som en korv. Alla mina vårjackor är på sprängningsgränsen nu också men jag får köra på den turkosa fleecetröjan jag köpte nyligen. Den är stor och skön!

Shoppade sju påsar med krubb idag också. Har precis packat in hela skiten i kylskåpet och frysen.

En sväng på babyproffsen blev det med, skulle hämta ut en sån där gratis babybox men det blev en blöjhink. Dom har tydligen ändrat pryl att ge bort till folk. Hittade iallafall en jättesöt sån där grej som man spänner över vagnen med dinglande djur. De jag har sett tidigare har jag inte riktigt gillat men den här var perfekt!

Nu måste vi slappa lite....  har varit fullt ös hela dagen.

Ciao.











Kontroll hos barnmorskan.


Var till barnmorskan Therese idag på v. 32 kontroll. Hon klämde, kände och mätte. Sen pratade vi lite allmänt om graviditeten. 

Hon kom fram till:

  • Att bebisen låg med huvudet nedåt och fötterna uppåt  på höger sida av magen.
  • Att han verkar vara normalstor.
  • Hjärtat slog 144 slag/minuten.
  • SF-måttet var 29 cm. (Livmoderns storlek)
  • Mina magmuskler har glidit åt sidorna.
  • Att jag kan få navelbråck för naveln står ut så mycket. (Vill inte ha det!)


Så det mesta såg väldigt bra ut! Filip verkar må väldigt bra där inne iallafall. Skönt!

Har fått höra flera gånger att jag har en typisk "tjejmage" eftersom den bara växer frammåt och inget åt sidorna. Tänkte slänga ut nägra bilder från olika vinklar.





V. 32+3 idag. Tiden går skitfort!







SPA


Jävlar vad skönt det var på SPA-behandlingen idag.

Gled in i spa-rummet i en vit badkåpa. Det första tjejen sa var: "Vad bra, du ser ut att kunna ligga på mage!" Kände mig som en pervers blottare när jag öppnade upp badkåpan och visade fram 8-månadersmagen. Tjejen: "Jaha, ojsan!! Du kan verkligen inte ligga på mage!". Tack tänkte jag. Har ingen lust att döda bebisen bara för att jag vill ha en avslappnande upplevelse.

Så här gick min "SOON MOMMY"-behandling till:

Peeling av hela kroppen
Varm dusch
Insmörjd i fet hudkräm och inbakad i handdukar (Kebabkänsla? JA)
Ansiktsbehandling
Hårbottenmassage
Varm dusch


Runt omkring var det tända ljus, orkidéer och lugn musik. Så jävla skönt och avslappnade! Synd att de 55 minutrarna skulle gå så fort bara!!

Men jag blev som NY!!! (Tur man har en sån snäll pojkvän...)

(Blev inget bad i bubbelpoolen, strömmen hade pajat på spa:t under natten så klorhalten var för hög. Men jag fick ett gratis-kort så jag kan gå dit sen) Härligt!







Så här ser det faktiskt ut på Jessheim Spa, men i mitt rum var det bara en säng.





Skidjävlar VS. Cykeldårar


Skjutsade Tom Stian till jobbet för 10 minuter sen när jag skådade en blå cykeldåre vid vägkanten. Ja, han hade tajt trikå, solbriller och sån där  jävla avlång spetsig hjälm. Uch. Alltså har cykeldåre-säsongen börjat. Prupp. Om det är nånting jag ogillar mer än längdskidåkare på tv:n så är det nog cykeldårar i verkligheten. Och inte vilka cyklister som helst utan TÄVLINGSCYKLISTER.

Alla ni som bott i Jessheim den tiden på året när det inte ligger snö på marken vet vad jag pratar om. Cykeldårarna är överallt i denna stad. Du kan knappt åka till jobbet utan att bli fördröjd 10 timmar pga cykeldåre-tävlingar som pågår kors och tvärs i staden. De är ÖVERALLT. Alla vägar är belamrade av cykeldårarna.

Vad jättemysigt att de redan har gett sig ut på vägarna då. Verkligen jättekul. Jag brukar be Tom Stian att köra nära dom så att jag kan öppna bildörren och börja rensa lite. Man tar en här och där och hoppas att de ska vara färre till nästa säsong.


Nog med bitterhet från den gravida hormonkvinnan. (Men jag älskar att vara bitter)


Snart ska jag på SPA! De hade ingen tid igår, så det blidde idag kl 15 men om man vill kan man komma dit en timme tidigare och bada bubbelpool, vilket jag givetvis vill. Min enda undran är bara vilken bikini man ska lyckas tränga ner sig i?











25-årsdagen.


Födelsedagen började väldigt bra för Tom Stian är så gullig och omtänksam! När jag klev upp halv sju i imorse och skulle skjutsa honom till jobbet fick jag först en grattiskram och sen ett fint kuvert. Blev superglad när jag såg vad det var i! Han hade köpt en SPA-behandling åt mig och inte en helt vanlig heller. Han hade valt ut en för gravida som hette "Soon Mommy". Det var så himla sött!! Dessutom fick jag ett grattiskort där han hade skrivit en lång text till mig. Trodde nästan att jag skulle börja grina. Tack älskling!!

Ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag öppna de två paketet från familjen som dom skickat hit från Söderhamn. Spännande! Men först ska jag ringa till Spa:t och fråga om jag kan få komma  och få min behandling idag. Man blir ju ioförsig lite sniken på den.. vill ju egentligen spara den i all evighet men Tom Stian ville att jag skulle ta behandlingen idag medans han är på jobbet för han lite andra planer för resten av dagen.














Besviken...


Idag skulle jag slå till och beställa kameran. Kosingen hade nämligen kommit in på svenska kontot. Men vad sker? Jorå, den är slut på den internetsidan som jag skulle beställa ifrån. En sida som hade fått bra kritik och sålde kameran till en ganska billig peng. Blev en aning besviken. Den finns till bra pris på en annan sida men de hade fått pissdålig kritik av kunderna så den vill jag inte beställa ifrån Så jag antar att jag måste punga ut en hel del mer än vad jag hade tänk om jag vill ha den. BAJS.

Var på Plantagen idag, var tvungen att köpa blomjord och lite fröer. Vill ju börja mecka med blomsterna snart! Blev även en kruka med påskliljor så vi får lite påskkänsla här i lyan.

Imorrn blir jag 25 år. Både jag och Tom Stian hinner precis fylla det innan bebisen kommer. Fast Tom Stian fyller den 5 maj, så det kan ju hända att ungen hinner före men det tror jag inte. Idag låg det iallafall två paket i postlådan från mami, papi och bror Pullen. Ska öppna dem imorrn!

Det märkliga var att Robert ringde och grattade mig nyss, han påstod att det stod på Facebook att jag har födelsedag idag. Är nästan aldrig inne där så jag vet inte, men måste nästan gå in och kolla nu. Men det var trevligt att han ringde, var nog 3 år sen vi pratade sist! Kul!



        





Graviditetsinfo.


GODMORGON.

Börjar dagen med att bjuda på lite graviditetsinfo:

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 14 maj 2009 (Barnmorskan tror 18 maj)
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mer info om vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.









Första cykelturen i år.


Vilken härlig dag. Igen! Vädret gör mig inte besviken om man säger så. Är sol för tredje dagen i rad och man blir så glad! Mario och jag började dagen med en lång skön promenad och han blev skitig som vanligt. 

Tom Stian tog bilen till jobbet idag, orkade inte kliva upp och skjutsa honom kl fem imorse. Så idag blev det premiäråk med cykeln istället eftersom jag måste åka in till Nav och lämna in papper om föräldraledighet. Trampade som besatt och bara njöt! Men fick hoppa av cykeln ibland när det var för mycket snö och slask, vill ju inte riskera att vurpa och skada bebisen. Men det var bar asfalt nästan hela vägen in till stan. Underbart att ta fram cykeln efter vintern!

Såg min stackars Burton Raven i boden när jag skulle ta fram cykeln också. Den har stått  där inne hela vintern och väntat på att bli luftad i skidbackarna, men den får snällt stå kvar där till nästa vinter för det är väl ingen vidare bra idé att åka snowbord med bebbe i magen. Jag och Tom Stian har bestämt att Filip ska lära sig åka bräda så fort han kan stå och gå. Så att vi kan åka på en massa härliga fjällresor på vintrarna!


Nä, nu måste jag seriöst vila lite. Har varit riktigt aktiv idag igen! Det är ju så skönt!


Förresten. Blev ingen kamera igår. Internetsidan jag skulle beställa ifrån tog inte imot utländska VISA-kort. (Jag har kosingen på mitt norska VISA-kort)  Vad är det för piss? Det funkar ju alltid annars! Så jag måste flytta över lite pengar hit och dit och prova igen. Vill ju ha denna kamera NU. Hoppas pengarna kommer in fort!







Välkommen ut ur i boden Scott. Älskar den här cykeln som jag köpte förra våren!





Finfin dag!


Vi har haft en väldigt fin dag. Men den har gått så otroligt fort! Känns som att det var nyligen vi blev väckt av att PU ringde. Beställde hem kinamat istället för att gå på restaurang. Sen sopade jag av altanen lite och donade lite med blommorna. Blev ett par avsnitt med 24 också, men jag somnade som vanligt. Är viktigt att vila när man är gravid ju!

Gick på bio vid halv sex också "Män som hatar kvinnnor". Visst var den bra men jag hade verkligen skyhöga förväntningar innan! Bebisen låg och klämde mig på revbenen under nästan hela filmen. Tom Stian undrade nog varför jag inte kunde sitta stilla. Men det kan jag ioförsig inte i vanliga fall heller!

Har varit jättehärligt och soligt väder idag. Blev som vanligt en långpromenad med Mario! Passade på att ta ett kort på honom när han var som skitigast också. Jävla hund, att han inte ska kunna gå på den torra asfalten som alla andra?


Håller just nu på att beställa en Canon G10 också. Yeesss!!! Längtar tills jag får pilla på den! Livet är härligt just nu.

Och tack för alla fina grattis-kommentarer till Tom Stian. Ni är så gulliga!






Och här kommer bilderna på magen i v. 31+5.







GRATTIS ÄLSKLING!


Vi blev väckta av att Tom Stians mobil ringde vid halv tio.
Jag fattade direkt vad det var frågan om. För han flög ur sängen, sprang över överkastet där Mario ibland ligger och sover (Tror att han struntade i om Mario blev smulor denna morgon, han hade viktigare saker för sig) Jag försökte tjuvlyssna, men det gick sådär.

Efter ett par minuter kom han tillbaka och skrek att han fått jobbet!!  Vi är SÅ glada och lättade!! Tror inte nån förstår hur underbart det här är!
 
Nu kan jag äntligen berätta att han har fått jobb i PU (Polisens Utlänningsenhet). Har inte velat gå ut med det tidigare med tanke på att vi inte riktigt visste hur det skulle gå.

Grejen är den att innan man får jobb inom polisen så måste en komitté godkänna dem som är aktuella för jobbet. (I detta fall valde alltså PU ut folk som fick komma på intervju och efter intervjun valde de ut de aktuella kandidaterna för jobbet. Men därefter måste komittén godkänna). Han har alltså väntat en evighet på att bli godkänd. 

Tom Stian har verkligen gjort allt för att få det här jobbet. Han har slitit hårt, ringt runt och dragit i alla trådar han kunnat, läst på och bara varit så jävla duktig. Och han är den yngste personen som har fått jobb där och jag är bara så otroligt stolt!  Det är min älskling det!! 


Jag och Tom Stian ska gå på restaurang idag och fira!! Sen ska jag beställa kamera!!
Vi är tok tok tok-glada! Wihooioiho!!



Magbilder från v. 31+5 kommer senare idag också.



      

                    Älsklingen som är väldens bästa!

Cykla eller inte cykla?


Har precis kommit hem från köpcentret. Jag, Emma och Leah var där och fikade en sväng. Jag åt en redig tallrik med glass. Leah var ganska snäll idag, förutom när jag skulle fota henne. Då var det grin och gnäll.

Tom Stian fick dessvärre inget svar från jobbet idag heller. De har inte hört av sig så vi antar att de har skjutit upp svaret igen. Han har inte ens brytt sig om att ringa och fråga den här gången. Sist lovade dom att bli bättre på att höra av sig och ge besked men tydligen inte. Så han låter det vara ett par dagar nu, så får vi se om han ringer sen.

Hade verkligen hoppats på att få detta klart idag. Måste nämligen skicka in papper om mamma/pappa-ledigheten till Nav snart +  fylla i en del papper som min arbetsgivare ska ha. Men så länge Tom Stian inte vet nåt om jobbet så kan vi inte fylla i när han ska ha pappaledigt och när jag ska ta ut semester och sånt. Så jag måste åka in till jobbet idag och försöka förklara situationen för min chef i SAS.

Är hur soligt som helst ute idag, dock blåser det som aldrig förr. Men jag lurar på att damma av cykeln och trampa in till jobbet. Hoppas det inte är för mycket is på trottoarerna bara. Jag gjorde nämligen en praktvurpa tidigare idag precis innan jag skulle gå in på amningkursen. Ni vet när fötterna riktigt lyfter från marken och du landar på ryggen (i mitt fall landade jag på höger arm som forfarande gör ont men det är nog ingen fara). Så länge inte magen skadas är jag nöjd! Amningskursen var behövlig tror jag, det är en hel del man ska kunna!! Satt och lyssnade i 2 timmar på barnmorskan så jag hoppas att detta ska gå bra när Filip kommer ut. Han ska äta hamburgare och inte spagetti sa barnmorskan. Alltså: han ska gapa STORT för att suga så bra som möjligt.


Nä, nu måste jag dra.. vill gärna cykla medans det är sol om jag nu ska cykla? Måste ta en funderare!!















Vill ha vår NU.


Vårväderkänslan sitter fortfarande i mig lite grann sen igår. Solen sken ju nästan hela dagen och jag bara njöt när Mario och jag gick dagens långpromenad. Visserligen var det tö tö och tö och plaskblött. Så jag var dyngsur om fötterna när jag kom in och Mario var så fruktansvärt skitig. Han är alldeles för låg så det är nästan sa att hans mage släpar i marken när han löper runt.

Hade hoppas på kanonväder idag också, men inte då. Kanske imorrn! Har sån lust att trixa och fixa lite med altanen. Vill ju köpa en massa vår/sommarblommor och fylla alla krukorna med där ute. Men tror man måste vänta lite till kanske?

Imorrn bitti är det åter igen dags för amningskurs. Hoppas att den blir av denna gång iallafall! Sist ringde dom ju precis innan jag skulle åka och sa att det var inställt. Har även fått hem papper idag om nån förlossningskurs som både jag och Tom Stian ska på i april. Känns jättespännande, längtar massor!!

Ja, tisdag imorrn alltså. Ni vet ju vad det betyder. Tom Stian ska få svar från jobbet! Men tror vi att han kommer få det?! NÄ.



  

 

Jag längtar efter att dona på våran altan! Så här såg den ut igår (med en massa höst/vinterblommor)






Fönsterputsning.


Jag har varit flitig idag. Har  först gått lång promenad med Mario i solen, pratade med Madde i mobilen samtidigt så det var riktigt trevligt! Vi slog ihjäl 2,5 timmar tillsammans. Hade bestämt mig för att putsa fönstrena på utsidan efter det. Man måste ju passa på när det är bra väder. Men sen ringde mami en sväng  och medan vi snackade  hann det bli mörkt. Så då putsade jag fönster inne istället. Tog en stund men känns skönt att det är gjort!

Får väl vänta och se om det blir bra väder med plusgrader imorrn också så kanske man kan ta utsidan?

Mannen är på jobb. Skulle egentligen hämta honom nyss, men han skulle bli lite sen så nu väntar jag på att han ska höra av sig så jag kan brassa iväg.

Ok, nu var det dags!





Jag är torsk.



Jag är helt torsk på inredning och sitter just nu och funderar på vad jag ska göra med köket. Det är det enda rummet i lägenheten som jag aldrig blir nöjd med. Har bytt gardiner, tavlor och färger här inne massvis med gånger sen vi flyttade in för mindre än ett år sen. Har haft grönt, rosa och turkost. Men jag får inte till det

Sen är det fönstret i köket. Problemet är att fönstret går nästa hela vägen ner till golvet. Blommorna och det man har i fönstret täcks då av bordet och stolarna. Så det ser jättekonstigt ut. Dessutom är det väldigt märkliga mått på alla fönster i lägenheten. Inga persienner eller rullgardiner passar. Vi tror att byggfirman som byggt detta har importerat allt från Polen (vi har sett långtradarna som kommer med virke till husen som byggs här bredvid och de är polskregistrerade) och att de har andra mått där.

Köket är  dessutom pyttelitet och det enda vi får plats med är ett litet bord med två stolar. Jag skulle vilja ha en sån stor och fin matsalsgrupp med 4-6 stolar men det är helt omöjligt. Resten av lägenheten känns inredningsmessigt hur bra som helst. Är nöjd med allt, är bara nån fondvägg och nån taklampa som fattas. Men vad ska jag ta mig till med detta kök?


När jag ändå satt och funderade på fula inredningsdetaljer så gjorde jag denna lista.
ENJOY!!

TOPP 15 AV FULASTE INREDNINGSPRYLARNA EVER:

  1. Stora porslinshundar
  2. Heltäckningsmattor
  3. Bårder
  4. Plast pelargonier (de flesta plastblommor egentligen)
  5. Torkade rosor som hänger eller ligger på skåp
  6. Stora solfjädrar på väggarna
  7. Tjock-tv på ben med virkad duk på
  8. Potpurri i en skål
  9. Spegelväggar
  10. Orientaliska mattor
  11. Lampor i plyschtyg med hängande toffsar
  12. Toalettlock med delfiner på
  13. Blommiga tygsoffor.
  14. ICA-kalendrar på väggarna
  15. Vidriga porslinsdjur som står placerat överallt där det finns plats.


Tvekade länge, men ok.. här nedanför kommer en bild på vårat kök. Själva kyl, frys, diskmaskin-delen är skitsnygg. Likaså köksluckorna och allt annat. Det är bara det här med bord+stolar, fönster och gardiner som retar mig nåt enormt.
 
Vill du se hur vårat hem är inrett i övrigt så kan du se vardagsrummet längst ner här och badrummet längst ner här. Resten av lägenheten har jag tyvärr inte fotat än.





Ful matta med för litet bord med BARA två stolar. Turkosa gardinen som hänger ner är alldeles för genomskinlig medans "mitten-vecket" var tvunget att vara dubbelt för att få rätt längd på skiten, därför är det mörkare där (men det syns inte när inte solen ligger rätt på) Hemsk brun färg på gardinlängderna och tomt på väggen eftersom jag aldrig lyckats hitta nåt passande att ha där. Det som suttit där innan har tagits ner för att jag inte trivdes med det. Blomkrukorna med blommor i är gömda bakom bord/stolar. Vad ska vi göra med köket????





Melodifestivalen


Sitter här och har mat upp till drövlet (gomseglet). Vi gjorde pommes, kycklingfilé och bea lagomt till Melodifestivalen. Blev grönsaker med dipp till efterätt och drycken var givetvis brunt guld. Blev en aning missnöjd över vinnar-låten, men så länge Caroline Af Ugglas "Snälla Snälla" inte vann så är jag hyffsat nöjd. 


        Årets Melodifestival bjöd ju givetvis på några frågor:

  • Hade H.E.A.T:s sångare sovit med flätor kvällen till ära?
  • Varför har Caroline Af Ugglas tatuerat Herr Snubblarman på underarmen?
  • Blev inte Sofia som sjöng "Alla"-låten besviken när stylisterna plockade fram en glittrig baddräkt med vingar åt henne?
  • Kan man stå mer bredbent på scenen än Måns Zelmerlöw?
     

Bäst ikväll var trädockorna som dansade bakom ryska tjommen tycker jag.
Det är bara så ryskt. I like!



           


       




Jag ser ut som en ödla.


Sov så otroligt dåligt inatt. Kom inte i säng föräns vid tolv och skulle skjutsa gubben till jobbet klockan fem imorse. Därimellan hann jag kanske sova 1,5 timme. Efter att jag kört honom tänkte jag sova vidare ett par timmar men det var helt omöjligt, sov max 30 minuter. Så nu är jag uppe men ser mindre vaken ut i spegeln.

Tänkte ta en vända till köpcentret efter att jag duschat. Var ett tag sen jag var där så de kanske har fått in nåt nytt. Såg även några koftor sist jag var där som jag har suktat över sen dess. Får lön på fredag och har lite grann kvar på kontot så vi får se! H&M är ju inte speciellt dyrt heller.

Blir väl en slappisdag det här kan jag tro. Men ska nog lyckas klämma in en lååångpromenad idag också. Ska iallafall se Melodifestivalen ikväll till Tom Stians stora lycka.



Saknar att ha en bra och fungerande kamera! Men jag funderar starkt på att ordna mig en ny!





Maddejäveln.


Blev utmanad av Madde!!  (http://madeleinelejonmark.blogg.se/)


Regler:
Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till! 

  1. Vad heter du? Linda
  2. Ett ord på 4 bokstäver? Less
  3. Flicknamn? Lovis
  4. Pojknamn? Lennart
  5. Yrke? Läkare
  6. Färg? Lila
  7. Klädesplagg? Lederhosen
  8. Mat? Lax
  9. Sak i badrummet? Lano Dusjsåpe
10. Plats/stad? Ludvika
11. Orsak att vara sen? La en kabel
12. Något man skriker? Livet är över!!
13. Film? Lucky number slevin
14. Något man dricker? Lättmjölk
15. Band? Lasse Stefanz
16. Djur? Lus
17. Gatunamn? Lillsjövägen
18. Bil? Lamborghini
19. Sång? Like a virgin


Utmanar er som har en egen blogg och läser min blogg!





Babybox.


Gick en megalång promenad idag på 1,5 timme. Vi promenixade nämligen hela vägen in till stan för att hämta ut en sån där gratis babybox. Fick en massa blöjor, en napp, ett fotoalbum, en tidning, en leksak och lite broschyrer till bebben! Man tackar!! Ska väl hämta ut en blöjhink på babyproffsen sen också är det tänkt. Kanske nåt från barnens hus också?

Tom Stian hörde ingen från jobbet idag heller, så han fick snällt ringa upp dem själv. De har skjutit upp svaret tills 17 mars nu, på tisdag alltså. Hopplöst detta.. men vad gör man? Är väl bara att hålla god min och vänta.


Slängde ihop en köttfärsgratäng efter promenaden också, så om ca 1 timme är krubbet klart!







Jag tränar inför kommande bebis och Mario myser. Är i v. 31+0 här.






Leah har varit här.


Puuh.. nu har Emma varit här och hämtat hem lilla Leah. Vi var barnvakt i ca 2 timmar. Gick bra första 10 minutrarna, men sen skrek hon lungorna ur sig. Inte så konstigt med tanke på att det var första gången hon blivit bortlämnad. Tom Stian kom hem lagomt till kaoset. Det är bara att vänja sig älskling.. hihi. Tror inte att det blir nåt problem alls. Han är jätteduktig med barn och tog hand om Leah nästan hela tiden medans hon var här och han fick henne att sova en bra stund.

Nu längtar jag faktiskt ändå mer efter våran lilla bebis!!

Säsong 3 av 24 är nu fördig tittad. Så vi har planer om att åka och köpa säsong 4 nu. Dom säsongerna är ju ganska gamla nu, så de är inte så dyra. Mycket nöje för liten slant liksom! Ska även köpa en massa frukt, är ju hungrig HELA tiden.



  

  





Barnvakt idag.


Sov sjukt länge idag, vet inte vad det är med mig. Kan tydligen sova hur länge som helst. Fick släpa mig upp halv elva! Så nu äts det frukost. Trodde inte att det var sant när jag tittade ut, det SNÖAR massor igen. Vi har redan 1 m snö. Så det kan gott räckan nu! Det ju mars.. ska det inte kännas lite vårigt då?

Nu är det slutet av veckan igen.. och ja, som ni vet. Så väntar vi på svar från Tom Stians jobb igen. För tredje gången! Men jag tror att han har givit upp. Jag har väl heller inga stora förhoppningar om att han ska ringa från sitt nuvarande jobb till mig idag och berätta att dom ringt. De väntar säkert tills imorrn, eller så har de glömt honom eller så får han höra att dom skjutit upp det igen.  Han vill  ju bara ha svar.. oavsett vad det blir. Men det verkar vara svårt att få det!

Emma hörde av sig igår. Hon ville att vi skulle vara barnvakt åt Leah, 3 månader, för hon skulle iväg på fys-träning. Så hon ska dumpa av henne här vid fyra-tiden idag. Blir kul det!

Dusch nu tror jag!!





Vill ha Canon G10.


En ny fin dag! Solen skiner som aldrig förr! Jag frågade Tom Stian om det var "skidväder" idag kanske men han svarade att först så måste vi åka bort med allt "søppel" (sopor). Vi städade nämligen boden i 6 timmar häromdagen, var tvungen att fimpa en massa grejer eftersom den var proppfull. Så alla soporna ligger nu och skräpar i hans bil. Tydligen måste vi åka och slänga det på sopstationen i Dal innan det blir längdskidor.

Har hittat en kamera som jag är grymt sugen på. Den här kameran är väl inte direkt gratis men vill så gärna ha en ny tills våran pojk tittar ut. Vill ta fina bilder under hans första timmar utanför kaggen. Dessvärre har vi lite för mycket räkningar att ta itu med just nu, men jag ska nog få till det på nåt vis sen!

Snart fyller jag 25 år också. Har önskat mig pengar, tanken är att köpa en videokamera för dom så att vi kan dokumentera Filips ankomst till världen. Från att man får värkar tills han kommer ut. Tom Stian kommer att ha fullt upp. Filma och ta en massa bilder... han kommer inte ha tid att massera min rygg eller hålla mig i handen.



           

            Dregglar sjuuukt mycket efter denna!!





Thailand calling.


Jag och Tom Stian råkade köpa en dvd-box med 24.
Så det har blivit ruggigt mycket tittande på den, man bara fastnar och har lust att se 25 st avsnitt om dagen. Därför har det varit lite mera stilla här på bloggen. Eller ja, det beror även på att jag har varit på sånt kass humör den senaste tiden också. Är inte så himla kul att bara skriva om hur piss allt är...haha.

Morfar ringde från Thailand idag iallafall. Han ville höra hur det går med lillen och passade även på att berätta att dom tänkte bygga en liten pool på deras veranda. Så om vi och lilla kusinen Linn vill hälsa på där sen, vilket vi givetvis vill så ska dom kunna plaska och bada där. Ja, tack säger vi!! Och längtar redan tills vi ska kunna hälsa på där!! Wiiiii!


Måste tyvärr vara lite missnöjespridare. Blir bara så irreterad.  Igår fick vi en räkning på 3000 kr  för hyran från 2008. Vi flyttade in här i juni förra året. Väntade oss då att få en räkning på hyran varje månad, men icke.

För att slippa få en stor klumpsumma på allt ringde Tom Stian till dem som har hand om det här för ganska länge sen och frågade vad vi skulle betala. Mannen han pratade med sände oss en räkning på 1250 kr för 2008 (När vi flyttade in här var hyran bara 300 kr/månaden.. vilket kan låta lite men så funkar det på de flesta ställen här i Norge. Vi betalar istället 8-10 000 kr/månad på lånet istället.. vilket inte är så lite) Tom Stian frågade noga om detta var allt vi skulle betala för 2008 och fick till svar att det stämde.

Men helt plötsligt igår... så dimper det alltså ner en räkning i postlådan på 3000 kr för obetald hyra. Vi har aldrig fått någon räkning på detta och vad ska man behöva göra mer än att ringa och fråga dem om vi betalt allt och fått ja på den frågan?!  Jag blir så förbannad... nästan så att dom där blodkärlen i pannan håller på sprängs. Saken är den att hade denna räkning kommit 2008 och varit uppdelad i småsummor som det ska vara så hade jag inte bråkat en sekund om detta. Men när man ringt och frågat, och man aldrig har mottagit en räkning på detta förr så undrar jag bara varför man får en räkning på 3000 kr nu i mars från förra året? Så här sent? Vi hade ingen aning om detta.

Tror dom verkligen att man bara kan punga ut stålars till höger och vänster när som helst?!  Som tur är hade vi sparat lite, annars vet jag inte hur vi skulle få till detta. Tycker synd om tex ensamstående föräldrar som inte har så mycket att leva på. Hur ska dom stackarna kunna betala sånt här helt plöstligt?


Typiskt att allt ska komma samtidigt också. Dessa har kommit nyligen och ska betalas före 20 mars.


  • Skatt på Tom Stians bil: ca 2700 kr
  • Skatt på min bil: ca 1500 kr
  • Kommunala avgifter: 1700 kr
  • Hyra från förra året: 3000 kr

  Sen ska ju lånet också betala på ca 8000 kr. Jippie. 


Men det här ska vi fixa. Otroligt att allt ska komma samtidigt bara. Tur att vi sparat lite pengar!



Min kamera är förresten lite halvpaj, därför så är det inte lika ofta bilder längre. Men det kommer!!

 



Läs ej om du är känslig.


Okej, men risk för att vara riktigt äcklig nu. Men jag måste bara få berätta om två bajs-incidenser som hände idag.


Idag var vi ute och gick en promenad med Mario. Hans dumma husse Tom Stian hade givit honom alldeles för mycket makaroner innan. Så vi hinner inte gå långt förens det rasar ut lite halvlöst bajs ur hans brumma. Det kletar fast sig i hans långa stjärthår och vi försöker febrilt få bort det med snö. Men det går inte och hela hunden stinker.

När vi kommer hem efter promenaden får Tom Stian ta in honom i duschen och gnida ren Marios fisa. Jag står och lagar mat under tiden när jag hör att mannen ropar från badet. Han har skojat till det lite och gjort tuppkam på Mario. Vi skrattar och Mario blir ändå mer förnedrad än innan då vi försökte torka  bort bajset med snö. Stackarn.. men han blev ren och fin  iallafall!

Sen var det dags att sätta sig att äta maten jag lagat, men jag kände att jag måste gå och göra nummer två först. Men det som inte får ske sker. Det blir STOPP i toan. I panik trycker jag allt för många ggr på spolningsknappen och vattnet stiger upp till kanten. Hinner fundera på om jag ska springa eller inte, men jag bestämmer mig för att ta itu med problemet och börjar skotta i toan med diverse prylar. Går inget vidare. Så till slut måste jag gå ut till Tom Stian och berätta. Han skrattar bara.

Bestämmer mig för att skicka ett sms till pappa och fråga vad jag ska göra, han kan ju ALLT. Han ringer upp mig och gör också narr av mig. Han frågar om jag är säker på att det inte sitter fast nån sträng mellan mig och toan. "Ja, pappa... jag är ganska säker på att Filip inte ligger i toan". Sen får jag diverse råd såsom att ringa vaktmästaren. "Skitbra idé pappa. Jag är inte så jävla sugen på att visa älsklingen mina korvar, men det är inga problem att släppa in vaktmästaren och låta honom granska mina jättedunkar". NEJ TACK.

Slutar med att jag får kavla upp ärmarna och tömma vattnet ur toan med en matlåda. Sen fick jag ta en stor hink med vatten och hälla från hög nivå ner i toan för att skapa ett tryck. Vattnet skönk och allt ordnade sig! Tack och lov!!! 


Nu får det fan räcka.
Jag ska inte gå nära nånting brunt på resten av dagen.






           Antar att ni inte ville se bilder på resten.






Andra chansen.


Såg på andra chansen nyss. Har aldrig förstått mig på hur svenska folket röstar. Men jag tar varje tillfälle jag kan att klunka brunt guld och smaska grönsaker med dipp.

Tog nyss några nya magbilder också. Tiden går så fort, är i vecka 30+1 nu. Är faktiskt inte alltför långt tills lillen ska krystas ut nu. Längtar längtar!! Har dragit i mig en hel del kolsyra innan bilderna togs, så riktigt så här stor mage har jag väl inte. Men nästan!

Hur ska jag se ut i 9:e månaden?
Wihhoo!



       




Nähepp.


De ringde aldrig idag. Tom Stian ringde själv upp dem vid halv tre. Mannen i telefon lät förvånad över att Tom Stian inte hade fått meddelandet om att dom har skjutit upp det slutgiltiga svaret till nästa vecka. IGEN alltså! Det är tredje gången dom gör det, tror fan inte att det är sant. Det var bara det att dom hade råkat glömma att berätta det för honom denna gång. Är det möjligt?!

Tom Stian fick även veta en del mer saker. Både postiva och negativa. Så nu vet vi inte vad vi ska tro. Innan var det 95 % säkert att jobbet var hans, nu har vi ingen aning längre. Älsklingen tog det bra, men jag började grina igen. Tror att det är tredje eller fjärde gången denna vecka. Jag trodde att den här dagen skulle bli lyckodagen då allt skulle lösa sig och vi skulle gå ut och äta ikväll och fira hans nya jobb. Men istället blev det så här. Uch, denna vecka har varit väldigt tung.

I december önskade jag något som hade med bebisen att göra. Jag sa att om bara detta ordnar sig så ska jag aldrig mer be om nåt mer i mitt liv. Önskan gick i uppfyllelse. Så egentligen kan jag inte klaga, jag har fått det jag ville ha. Allt annat får bli som det blir, men det skulle inte skada om Tom Stian fick jobbet eftersom att han bara är timvikarie i nuläget och knappt får jobba nåt.

Men men.. vi klarar oss säkert ändå. Ledsamt för hans del bara om det inte skulle gå.
 
Fast vi har inte givit upp än!!





Snälla ring ring ring.


Mina nerver klarar inte mer. I slutet av denna vecka skulle ju Tom Stian få veta om han fått sitt drömjobb.  Trodde faktiskt att de skulle ringa igår när det var torsdag. För torsdag är väl i slutet av veckan?? Men nejdå, dom ringde inte. Och dom ringer  troligtvis inte i helgen heller. Så det måste bli idag. Det här är så otroligt viktigt för honom och för oss!

Snälla älskling, ring mig och säg att det gick bra!  (han är på jobbet och jag klättrar på väggarna här hemma)



Dusch nu kanske? Ja tack!






Turkost och grönt.


Har iallafall haft tid att se efter vad jag har i garderoben. Hittade faktiskt en del fina grejer att klä på gravidkroppen när jag började gräva. Kul att blanda lite nya grejer med gamla!

Det märkliga med att vara gravid är att man ibland känner sig ruskigt grå, ful, fet och känner att man inte passar i nåt.. men ibland så hittar man kläder som man trivs i och då kan man helt plötsligt känna sig jättefin.

Jag älskar verkligen turkost och grönt. Det är så fiiint! Så här såg min v. 29+5 mage ut igår!









Bebisgrejer!


Jag har varit på helpissigt humör på sistone. Beror nog mycket på att jag inte får jobba längre. Hittills har jag fått gå på aktiv sjukskrivning, pga tunga lyft i arbetet. Då har jag kunnat vara på jobbet så mycket jag själv velat men man får bara gå på aktiv ett par månader. Så nu har NAV sagt nej till fortsättning. Så jag måste gå hemma och har sökt svangerskapspengar.  

Det är bara ett litet problem, jag blir galen av att gå hemma. SUCK. Känns bara ensamt och tråkigt. Jag vill ha nåt att göra och vara social. Men det positiva är väl att man får chansen att vila kroppen mycket innan förlossningen.


Vi har iallfall inhandlat lite mer bebisgrejer. I förrgår var vi på Barnens Hus och Ikea, då köpte vi ett Baby Björnsele, en badbalja och lite småjox. Igår blev det en snabbis på H&M, jag skulle bara visa en mysoverall för Tom Stian men det slutade med att vi plockade på oss en hel hög med bebiskläder och fick snällt punga ut 700 kr.








Nu får det snart räcka med grejer till lillen tror jag.





Lurad.


Jaha, men gud vad inte härligt. Nu ringde mobilen och gissa vad tanten i luren säger?

"Hej, jag ringer från Jessheim Häslostation. Du skulle komma hit på amningskurs idag, men den är inställd för Therese är hemma med sjukt barn."

Vad kul. Jag som var helt redo och skulle sätta mig i bilen om 10 minuter.
Ska man gå och knoppa igen då eller? Sambon ligger iallafall kvar och sover. Men vågar jag lägga mig där? Tänk om det blir mer chihauhua-snack i sömnen?






Klar för en ny dag.

Gomorrn!

Jag och duchad och klar. Gröten är serverad. Snart ska jag iväg på amningskursen. Vilken underbar dag! Synd bara att jag är så trött att jag vill skjuta mig själv.

Kl 4.30 inatt vaknar jag  till av att Tom Stian börjar prata. Så jag öppnar locken och försöker höra vad som sägs:

TOM STIAN: "I början måste man ta det väldigt försiktigt!"
JAG (trött): "Vad sa du nu älskling?"
TOM STIAN: "Jag säger att man måste ta det försiktigt!"
JAG: "Varför måste man det?"
TOM STIAN: "Man tar det försiktigt i början, sen kan man ta hårdare!"
JAG: "Hur menar du då?"
TOM STIAN (Lite sur): "När man borstar tänderna på Mario såklart!!"


Läskigt värre, min pojkvän har fått men för livet. Han låg verkligen och pratade i sömnen om Marios tänder.
Vad har jag gjort?  Hur kunde jag släppa in en chihuahua i våra liv?





   






Jag är gul och glad.


Otroligt vad glad man kan bli när man får en komplimang av en okänd människa. Var nämligen till köpcentret idag, skulle möta Emma men sen hann hon inte. Småbarn och grejer ni vet. Så vi ska ta det en annan dag!

Men kikade runt lite ändå och gick in på gina tricot för att köpa ett mintgrönt linne. Jag hade jackan öppen och hade på mig ett likdant linne som det gröna fast det här var knallgult (även det köpt på gina). Tjejen i kassan sa då att hon tyckte att jag var jättefin i mitt gula linne och att det satt så bra på min gravidmage. Blev typ jätteglad för själv känner man sig helt rutten, är bara en myt att man får extra glöd när man är gravid. Känns iallafall roligt när en människa man inte känner säger sånt så jag gick och läskade mig på det hela vägen till bilen. Så tack för det!

Skulle handla mat på Rema 1000 sen. Men Tom Stians bil är ju otursförföljd så när jag kommer ut med två kassar från affären kommer en ledsen tant fram till mig och säger att hon backat på hans bil. Ingen större skada skedd, men herregud vad vi har haft problem med den bilen... bla har motorn skurit ihop, växellådan pajat, stötfångarn spräckts, motorhuven skrapats, värmen dött, fläkten slutat funka och en massa mer.  


Undrar om det är dags för en snackis med Madde på telefon nu? Nä, för nu ringde Celia ju!


Ja, just det ja. Imorrn kl 9 ska jag på amningskurs. Ska tydligen ta ca 1,5 timme. Undrar om vi får sitta i en ring och klämma på våra lökar? Inte så troligt kanske? Har man sånna här kurser i Sverige förresten? Var nån som sa till mig att man inte har det iallafall.





Gult är kanske inte så fult?







Ge mig mat nu.


Shit, vad tiden går sakta. Här sitter jag och väntar på att mannen ska sluta på jobbet så vi får dra iväg och köpa thaimat.

Men tiden står ju stilla. Bajs.

Satt och tittade på gamla bilder nyss. Skulle sortera lite och greja. Måste säga att jag fick en otrolig längtan efter sommar! (Även om det var sjuuukt kallt att bada i Geirangerfjorden)

Bjussar på några...



   



   

  







Har det gått för långt?


Börjar känna mig ganska norsk nu faktiskt. Åker längdskidor varje dag, lyssnar på norska Maria Mena, gillar att ha rømme på våfflorna och Tom Stians farmor ska sticka en Marius-genser (ingen lusekofta men nära på) åt mig.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta...?!

Tom Stian skulle få svar denna vecka om han fått det där jobbet eller inte. Men istället fick han ett sms där det stod att dom måste skjuta upp svaret till slutet av nästa vecka. Han som redan har väntat en jävla evighet... stackarn.




                         






RSS 2.0