Klurigt som fasen.


Svettten har lackat. Jag har nämligen kammat till min blogg. Antingen har jag längre intelligensnivå än andra eller så är det helt enkelt lite småklurigt med alla koder?

Har fortfarande lite grejer som jag skulle vilja putsa till på bloggen. Men det får bli en annan gång. Jag har inte ens kommit in i duschen än, och ska snart hämta sambon.

Bloggen kan verkligen slå ihjäl några timmar...





          Mario gjorde bort sig i skidspåret idag också. Och då vet han vad som väntar.






En skida i röven.



Tror att  Mario tappat gnistan. Han älskar inte friluftslivet längre. Vi skjutsade nämligen Tom Stian till jobbet idag och sen gav vi oss ut i skidspåren han och jag. Men Mario var less och sprang överallt där han inte skulle vara.

Bland annat kutade han framför mig. Plötsligt skulle han bajsa och satte sig ner mitt i skidspåret  och intog bajs-position. Men ut kom inte en korv utan in kom min ena skida. Så Mario fick åka ryggsäck resten av biten. Inte för att jag köttat sönder hans anal (han blev INTE skadad) utan för att han inte kunde springa snällt bredvid som han brukar. Men han verkade inte ha nåt imot att sitta i ryggsäcken, han bara kikade sig nyfiket omkring. 

När vi kommit hem blev det mellanmål och sen gick jag och Mario och la oss på sängen med datorn. Skönt att koppla av en sväng här. Nu ska jag prova att fxa till min blogg lite. Har inga stora förhoppningar om att det kommer bli bra, men ska göra ett försök.

Hej så länge.


     







Putsning av gaddar.



Igår kväll skulle Tom Stian inviga den nya tandborsten som han valt ut speciellt till Mario. Men Mario var väl inte riktigt sugen på att få gaddarna borstade. Så det gick vilt till i badrummet.




Nej, inte en chans att jag öppnar kakhålet.          Jag kväver hellre mig själv med tungan.




                    Jag hatar att gapa stort.                                           Bajskorv. Han tog mig.




   Okej, jag är väl flink gutt en liten stund då.        Tandkrämen är ju god iallafall. *Slick slick*



    

                             Check out my new and improved smile!!   *Bling bling*






Lurad igen!



Jo, förresten.

Är det bara jag som tror att jultomten är på väg till mig varje gång jag hör den norska glassbilen??

När jag hör det där bjällerljudet så ser jag jultomten framför mig, han har släden full av klappar och ett gäng renar som drar honom. Och han är givetvis på väg till mig. Knasiga Norge!! Vad är det för fel med en riktig glassbils-melodi??






                Tomten fingrar på renen eller vad?





Rutinkontroll hos barnmorskan.



Har stängt in mig på sovrummet med datorn. Vardagsrummet var invaderat av sol. Inte för att jag inte gillar sol utan för att jag har fått min beskärda del redan, längdskidåkning idag igen nämligen. Wiii!!

Besöket hos barnmorskan idag gick bra. Jag frågade en massa dumma frågor om varför mina bröst inte är ömma och om jag har har för små höfter för att klämma ut en unge (dom har faktiskt gjort narr av mina höfter på jobbet..haha). Blev nöjd med svaren. Vågen visade 65 kg, har aldrig vägt så mycket i hela mitt liv. I normala fall väger jag 57-58 kg. Men viktökning på 7-8 kg när man är i v. 29 får väl vara okej. Och äntligen hade min kära livmoder växt, nu nådde den faktiskt upp en bit ovanför naveln.

Igår åkte vi till veterinären. Marios gaddar måste fixas. Vips var vi 1000 kr fattigare men han fick sig ett bländande vitt leende. Nu handlade det ju inte direkt om att Mario skulle få ett vitt colgate-smajl för nöjes skull, han hade sjukt mycket tandsten. Det är tyvärr jättevanligt bland små hundar.




Precis som  små barn som är duktiga hos tandläkaren fick Mario en present av oss efteråt, en helfestlig och bitvänlig giraff. Han fick även några smarriga tuggben i olika smaker men som ni ser blev han inte nöjd. Han gillade inte ens tandborstarna han fick. Jag som valde ut en fin turkos med en bäver på och TS valde ut en specialformad grön/turkos.














Överallt och ingenstans.



Satt och klurade lite idag. Tänkte på alla ställen jag har jobbat på de senaste åren och på alla platser jag har bott. En del ställen har varit helt jävliga, medans jag trivts bra på andra. Att jag sökte jobb i SAS och flyttade till Jessheim (där jag bor nu) var egentligen en liten miss. Var ute efter heltidsjobb men råkade söka på ett deltidsjobb som stuvare i SAS av misstag. Gick ändå på intervjun och fick jobbet. Flax var väl det, annars hade jag inte träffat Tom Stian och haft en liten kiddo på väg nu!


  SÅ HÄR HAR DET SETT UT PÅ JOBBFRONTEN FÖR MIG DE SENASTE ÅREN:

  • 2004-2006 Butiksmedarbetare på LIDL. Söderhamn, SVERIGE   (Nr. 1 på kartan)
  • 2006-2006 Fabriksmedarbetare på KRABBFABRIK. Smöla, NORGE  (Nr. 2 )
  • 2006-2007 Butiksmedarbetare på TEMPO. Stockholm, SVERIGE  (Nr. 3 )
  • 2007-2007 Lagermedarbetare på RUSSEDRESS. Østerås, NORGE  (Nr. 4 )
  • 2007-2007 Produktionsmedarbetare på FLASKFABRIK. Lærdal, NORGE  (Nr. 5 )
  • 2007-2009 Stuvare i SAS. Gardermoen, NORGE  (Nr. 6 )



       





Semlor!!



Idag har jag och älsklingen städat och bakat semlor! Så nyss satte vi oss i en ren lägenhet och njöt av varsin god semla. Ok, det blev två var till slut men dom var inte lika stora som dom man köper. Smaskens!

Blev ingen skidåkning idag trots att jag tjatade på Tom Stian. Han sa att vi måste ha en vilodag idag eftersom jag var så trött igår när vi kom hem. Jag ramlade faktiskt igår när vi var ute på långturen... fast det ville jag inte erkänna igår. Kände att jag tappade balansen och orkade liksom inte fånga den igen. Så jag valde att bara välta ner i snödrivan. Tom Stian såg mycket förvånad ut.


Nu måste jag gå en sväng med hunden, ska passa på att ringa Madde samtidigt också!







Vet inte varför jag har sån lömsk blick.







Riktigt sliten.


Gravid i 7:e månaden, 2,5 timmar i skidspåren idag (ok, paus på 20 min). Är det konstigt att jag känner mig dödssliten fortfarande? Trots att jag knoppade i flera timmar efter den turen.

Kul när ens chihuahua har större lungor och bättre kondis än en själv.


Nu ska vi se på 24 på tv:n.






Mario sitter fint i bilen i sin bögtröja på väg till svärmor igår.








Graviditetsinfo.



Är medlem på en sån där helmysig familjesida.
Där kan man fylla i uppgifter om sin menscykel och lite annat för att få fram en massa värdefull information om sin graviditet.

Så här ser min info ut:

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 23 feb 2009.
Din graviditet startade Fre 8 aug 2008.
Din menscykel är ca 21 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 22 aug 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 200 av 280. (71,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 3 fulla dagar (v28+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 14 maj 2009
Du har 80 dagar kvar till beräknad förlossning.

Det enda som inte riktigt stämmer är förlossningsdatumet. Han ska kläckas 18 maj om barnmorskan på sjukhuset i Kongsvinger har beräknat rätt, medans familjeliv-sidan har räknat ut att det blir 14 maj. Vi får se!!


Nu ska vi ut och åka skidor igen!





Den här bilden är tagen för en vecka sen ungefär. V. 27+4.








Tre slitna.



Trots brist på sol gav vi oss ut i skidspåren idag. Tror att Tom Stian stod och vallade skidor i 2 timmar innan vi kunde ge oss ut. Han mätte, tejpade och grejade och var sådär riktigt stolt som bara en man kan vara när han tycker att han är duktig.

Jag satt och tittade på och bara väntade på att han skulle bli klar.

Och till slut så var det dags att dra på sig skidorna och prova. Vi kan säga som så att det inte är lätt att valla skidor trots hjälp från internet. Tog tvärstopp. För mycket klister under konstaterade mannen och började skrapa, kleta och klibba in sina nya skidhandskar med klister. Tillsammans med en hel hög svordommar som "Helevetes dritt" och en massa annat.

Men älsklingen var duktig och vi kom iväg, hade en otroligt härlig dag i skidspåren! Till våran stora förvåning sprang Mario fint bredvid. Vi som tog med en ryggsäck att packa ner honom i utifall han skulle fucka upp allt .Trodde att han skulle sick-sacka fram i spåren och trassla in oss  och sig själv i 3-meters kopplet... men inte då. Han var superduktig. Tror det är första gången jag är riktigt stolt över råttan.


Blev en fika hos Tom Stians moder efter skidåkningen. Så nu har vi precis kommit hem. Vi är väldigt slita nu alla tre. Alla utom kiddon i magen som bara sov sig genom skidturen.




   
   
       
    








Vad har jag gjort?



Jag har typ bajsat i det blå skåpet. Tom Stian och jag åkte till Charlottenberg idag. Vi skulle BARA köpa mat men vi köpte längdskidor. Men innan ni skrattar ihjäl er åt mig så vill jag bara påpeka att jag fortfarande hatar skidåkarjävlar på tv:n men jag har inget imot folk som bara glider runt i spåren en vacker vinterdag och låter bli att visa sig i min tv.

Det som är mest pinsamt med det hela är att jag nyss blev medlem i ett skidforum. Inte för att jag har ett extremt stort intresse för denna sport. Utan för att det är en jävla megastor djungel av olika vallor. Killen i butiken prackade på oss en hel hög med vallor och jag tror vi har koll på alla utom en. Det aset heter: Swix CH10 Gul och den kommer att göra oss sömnlösa.

Nejdå, men jag hade ingen aning om att det var så avancerat att åka lite längdskidor. Det roliga med forumet är att inte en enda prupp har haft lust att svara på min fråga. Min fråga på forumet har nämligen visats hela 42 ggr. Men INGEN vill svara. De skrattar antagligen stjärten av sig just nu åt min nybörjarfråga.


Imorrn ska det tydligen bli sol här (det har Tom Stians vän Per lovat) och då ska vi bränna iväg i spåren!




 
   

Blir bra träning det här!  (Ska liksom prova att undvika foglossning..haha)
Men Mario snodde min nya turkosa fleecetröja direkt.






Mätt och glad.



Tjena hej. Jag är tillbaka i lite bättre sinnesstämmning. Spenderade några timmar på köpcentret med älsklingen. Fick en superfin (och dyr) tröja av honom, han är för snäll!

De har numera en härlig djuraffär på centret också så vi var in och gluttade lite på papegojorna, kaninerna och mössen. Jag fastnade för en fet mus som satt och putsade på sin päls.

Träffade på både Anine och Sandra idag också. Fick se Anines lille pojk Emil som hon tydligen klämt ut för en månad sen. Sandra och jag bestämde oss för att ta en fika nån dag. Trevligt trevligt!


Köpte med oss kinamat hem och gud så gott det var. Gick rätt ner i kistan!
Nu blir det bara mys och slappning, underbart.






  
 
      Se hur musen sitter när han putsar sig. Jag är imponerad.. haha.








Trikåjävlar.



Nu kan det verka som att jag är på jävligt dåligt humör. Det stämmer väl delvis. Men jag HATAR längdskidåkning. Jävla spinkiga människor i vidriga trikåer. Jag vill inte se er drägla, snora och stöna. Vill definitivt inte heller se era små penisar hänga och dingla i de tajta kroppstrumporna.

Ja, jag är lite less nu för Tom Stian är besatt av denna sport och längdskidåkningen förpestar tv:n varenda dag. Jag har suttit bredvid med mitt godis och mitt bruna guld och verkligen försökt förstå vad det är som är så spännande. Men jag fattar inte!! Kan nån berätta för mig hur man orkar se denna sport timme efter timme?!!

Jag tråkar ihjäl här hemma. Hoppas att nån kommer och kidnappar mig. Det värsta är att Tom Stian är extremt intresserad av handboll och fotboll också... eller ja, typ alla sporter. Men det glömde han berätta för mig när vi dejtade i början. Så nu känner jag mig förd bakom ljuset.


Nu sa Tom Stian de magiska orden dock: "Älskling, ska vi åka till Jessheim köpcenter eller Strömmen köpcenter när skidåkningen är slut?" och då kan jag KANSKE förlåta.







Blääääää....uch..vidrigt!!



Nu har jag varit på dåligt humör två dagar i rad, är det hormonerna som spökar?

Det värsta är att jag gärna skulle vilja dra på mig skidor själv och dra en runda. Jag har heller inget emot längdskidåkar-entusiaster som packar ryggan med o´boy, slänger på sig skidorna och åker ett par kilometer i solen. Men jag gillar INTE att se er på tv. Lämna min tv ifred. På min tv får bara familjerna Horton och Brady vara.







Suktar som en tok.



Har lätt för att snöa in på saker numera. Igår satt jag och såg på klockor i tre timmar. Är så otroligt sugen på ett sprillans nytt armbandsur. Tom Stian vill också ha en ny om han får det där jobbet (nästa vecka får vi veta säkert).

Idag har jag  istället suttit och suktat efter resor sen jag vaknade imorse. Men insåg ganska snabbt att det är jävligt kallt på många ställen i Europa just nu. Visst, det fanns många billiga resor till Spanien, Bulgarien och Turkiet. Men vad hjälper det när det är 10 grader där? Jag vill ju ligga och glassa vid poooolen!!


 

  • DAGENS PERSONLIGHET:  Kluven
  • DAGENS BESÖK:  Tom Stians farmor och farfar i Lilleström
  • DAGENS MÅSTE:  Åka in till jobbet och få papper påskrivna
  • DAGENS HATOBJEKT:  Mario
  • DAGENS OUTFIT:  Ful
  • DAGENS BRAGD:  Kan klämma fast en mobil under vänstra bröstet. Hänglökisaaar! Wii!
  • DAGENS GE MIG:  Klocka eller resa. Eller bägge delar


 

   



          Jag är sugen på en av tre första och Tom Stian suktar efter den svart/grå.






      
 
           

            

                Thailando. Reste runt där i jan-feb förra året. Längtar tillbaka!!!!








Funderingar.


Jag stod och funderade lite i duschen nyss när tankarna drog i väg till hemorrojder. Det är tydligen ganska vanligt att få när man är gravid. Jag kommer säkert få en massa hemorrojder på slutet, kommer att se ut som att det hänger en klase vindruvor ur röven. Så jag bestämde mig för att kolla hur äckligt sambon tycker att det är.

JAG: "Älskling, kan du vara snäll och se om jag har fått några hemorrojder??"
TOM STIAN: "Näää.."
JAG: "Nähepp?"
TOM STIAN: "Jodå, älskling. Det är klart jag kan! Ska vi gå och kolla nu på en gång så att vi får det överstökat?"

Jag tackade nej till titten. Men nu vet jag att om jag nån gång vill ha hjälp med att leta hemorrojder så får jag det. Tack älskling!


Idag ska vi fylla i en tokbra bok som vi beställde på internet. Den heter "Familjeboken" och den har flikar som heter allmänt, hälsa, hem, fordon, skola och tel/adress. Så där kan man fylla i allt som är viktigt. När man sen söker ett nummer till sin läkare eller till veterinären eller nåt så har man allt där i. Detsamma gäller kontonummer, försäkringar och allt annat. Kan bli perfa när vi ska bli en familj tänkte jag eftersom att jag är en virrskalle.






Här ska vi samla all viktig info.







Dagens krubb blev: Lax, potatis, gräddsås och grönsaker. Mumma!




Tillbaka i norska Norge.



Vi har nu landat både på norsk mark och i soffan. Tom Stians ögonlock väger bly, men han kämpar för att inte somna. Varför vet jag inte, är väl bara att kliva in i dimman? Det ska jag iallafall göra snart.

Ja, och Marios överlevde sin första flygresa. Han var knäpptyst och lugn hela vägen. Därimot var det en katt med på flyget som grinade och skrek som en dåre.

Snart är det vecka 9 också, en mycket viktig vecka för Tom Stian. Det handlar om den där karamellen jag har sugit på ett tag. Det är nämligen då det blir helt säkert om han får det jobbet han så gärna vill ha. Herregud, vad vi hoppas! Återkommer med det.

Det som är lite bajs just nu är att jag inte har nå pengar på norska mobilen, måste fylla på.. vet att folk väntar på sms. Sorry,  men jag måste knoppa en stund först. Har inte återhämtat mig sen i helgen tror jag!








       






Dop och bröllop.



Är en dödstrött människa. Har varit en väldigt hektiskt helg, måste sova snart innan jag avlider. Pojkvän plus bror sitter och ser på film, jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg här lite snabbt medans. Imorrn bitti åker vi tillbaka till Jessheim igen. Vill inte det, men man måste väl. Fii fan, vad tråkigt!

Dopet och bröllopet igår var väldigt fint iallafall! Det var alltså mammas syster Cina som gifte sig med sin karl Pelle efter herrans många år tillsammans. Efteråt var det mat och fika på kvarnen. Mamma hade dukat och gjort superfint där! Maten och tårtan var svingod, åt alldeles för mycket som vanligt men vem bryr sig..

Måste sova, godnatt.



      



      








Resan hem.



I fredags började färden mot Sverige. Stannade i Charlottenberg för att köpa en stor och varm jacka åt mig. Hittade en röd och hyffsat fin som förhoppningsvis ska kunna användas i 2 månader till. Varm är den iallafall!

Tryckte en mos meny i Karlskoga, bad killen på macken att överdriva med majonäsgurkan och det gjorde han. Såg ut som att nån hade spytt över mina två korvar och min mos.


Igår var det dop och bröllop hela dagen. Kommer mer om det senare!



 

       

        



Stora mos menyn imorrn.



Väskorna är så gott som färdigpackade. Mario är fluffig och fin efter en välbehövlig dusch (jag hade slaskat glass i hans päls). Nu väntar jag bara på att mannen ska bli färdig på kneget så att jag kan brassa iväg och hämta honom.

Hmm.. fick precis ett sms där det stod att jag kunde skutta in i bilen och köra mot Gardermoen. Så då är det väl bara att göra det! Vi ska ju upp tidigt imorrn och börja våran 8 timmars resa mot Söderhamn.

Jag har till och med handlat snacks och dryck till resan imorrn. Men det hindrar inte mig från att klämma en stor mos meny så fort vi kommit över svenska gränsen... wiiiiihoo!!

Hörs!




          
 
                                           Färdigpackade.




                                     Doggen håller på med nåt okänt.



Knarkarna var hemma.



Trodde inte att det skulle hända nåt här idag. Fick veta att poliserna skulle storma lägenheten kl 9, men ingenting skedde. Så vi började packa inför Sverige-roadtripen imorrn.

Plötsligt vid 10-tiden när vi tittar ut så står SWAT-teamet redo  precis utanför vårat fönster. Lubbade runt och kollade ut i alla andra fönster och det stod poliser lite här och där.

Efter tre smällar med en sån där stor-jävla-grej-man-slår-in-dörrar med ramlade dörren in och det blev ett jävla liv här i lägenheten bredvid. Knarkar-asen var tydligen hemma!! Men det är dom inte längre kan man säga. Känns bra med tanke på att vi även fick veta att mannen även åkt dit för rån förut.. tjejen vet vi inget om. Kanske bara nån gammal pundare. Hon såg rejält vidrig och sliten ut iallafall och skrek som en gnu när dom släpade ut henne.


   

       

      






Snart kommer polisen.



En helt vanlig morgon förutom att vi väntar på att polisen ska storma lägenheten som ligger vägg i vägg med våran. Vad trevligt. Grannarna kom in igår och berättade detta, dom var på rundvandring till alla som bor här och sa att vi måste hålla oss inne denna morgon.

Tydligen hade polisen tänkt att storma den där lyan igår, men 6 st poliser räckte tydligen inte (?!) De måste samla ihop ett gäng till. De som bor i den lägenheten är tydligen tungt kriminella... de har blivit dömda för vapeninnehav, narkotikainnehav, inbrott och säkert ett gäng mer grejer. Vad jättetryggt att Filip ska växa upp här.

Har haft sjuukt många inbrott i vårat underjordiska garage (står kanske 25 bilar här under) och jag tror att alla har haft inbrott flera ggr, inklusive jag. Bajs. Är tydligen knarkarna som har gjort det, polisen var här och skulle plocka dom häromdagen. Men de var inte hemma så polisen sågade upp deras dörr och sökte igenom allt. Sen såg poliserna till att snickra plankor tvärs över dörrn så att de inte kunde komma tillbaka. Men det gjorde dom, plankorna var borta och folk såg att lysena tändes och släcktes därinne. Så idag ska dom prova igen, men inte tror jag att dom är kvar. De vet ju att polisen ska ta dem.

Vi har haft sån sjuuukt otur  med köp av denna lägenhet. Trodde allt skulle bli så bra, det ligger till och med ett nybyggd dagis här bredvid.. Men vi har haft problem från dag ett här. Är så ledsen att det blev så här.


Känns underbart att vakna i detta slan-ghetto.
God morgon.







3D Ultraljud.



Äntligen blev det onsdag morgon och 3D-ultraljud. Själv hade man ju klunkat vatten i flera dagar för att få klara och fina bilder, men pojkstackarn ville ju INTE alls visa upp sig!

Först låg han och gnuggade fejset i moderkakan, efter det la han armarna framför hela ansiktet, sen lyckades han få fötterna framför för han fick tydligen lust att suga på stortån, efter det borrade han in skallen i moderkakan igen. Så det var ju ingen lek att få bra bilder av denna unge.

Pervers är han iallafall, för snoppen visar han gärna fram. På alla ultraljud vi varit på så ser han till att framhäva den ordentligt. Det är gulligt, men var inte riktigt det jag ville se. Älsklingen har det bra iallafall, han ligger inom det normala på alla mått och följer han kurvan så kommer han kanske att väga ca 3,6 kg när han ska ut.



Kom nyligen in från en långpromenad.. över 1 timme var vi ute. Soligt och underbart!! Tom Stian lovade mig att vi ska köpa längdskidor, kanske ska kolla på det imorrn. Jihooo!! Det finns jättebra skidspår här där vi bor. Och vi har planer att åka till fjällen på vintrarna framöver för att åka skidor. Blir underbart för Norge är så vackert!!








Bjussar på några ultraljudsbilder. Är i vecka 26+5 här.







Lägg märke till Villa villekulla i bakgrunden.






Väldigt nära att det blev en catfight här!



Längtar längtar.



Tom Stian började jobba kl 8 idag, skjutsade honom som vanligt. Gör nästan alltid det, annars har jag ingen bil under resten av dagen och det är för långt att knalla till fots till  mataffärerna och köpcentret. .

En massa tankar har börjat  snurra i skallen. Tror jag måste göra mig en packlista inför roadtripen till Sverige på fredag.. sitter liksom hela tiden och tänker "Det får jag inte glömma". I vanliga fall när vi drar hem mami och papi så brukar det inte bli nån katastrof om man glömmer nåt, men nu är det superviktigt att vi får med oss finkläder och finskor till dopet (+ hemliga B). Sen vill jag helst inte glömma strumpbyxor, sminket, locktången, smyckena och lite annat sånt där kraffs (visst det går att köpa i Sverige också, men vi kommer hem på fredag kväll och dopet  är på lördan så man hinner inte fixa så mycket då). Men viktigast av allt är att vi klarar att komma ihåg doggen + hans bur + resten av tillbehören. Vi ska nämligen ta flyget tillbaka till Oslo och glömmer vi Marios bur blir det bajs (Isåfall är det bättre att vi glömmer Mario istället för  hans bur). Viktigtast av allt är att vi får med oss ITA-korten som gör att vi får flyga billigt med SAS. Utan dom blir det ingen tillbakaresa.

Aja, nu har jag ju radat upp en del grejer. Men det blir nog en ordentlig lista sen ska ni se! Jag har nämligen en fetisch för listor.


I övrigt sitter jag här och är blekfet, håret  ser döende ut, huden är grå/genomskinlig), ögonen har definitivt ingen färg och det känns som att näshåren är längre än ögonfransarna. Men vad gör det? För det ligger ju en underbar liten grabbhalva i kulan jag har på magen. Fast det hade ju varit helt ok att ha LITE lyster iallafall!!!!

Av en ren skräll hittade jag mamma-jeans igår. Som jag har letat! Dessa fanns på H&M och jag tror att dom var nyinkomna för mitt norra öga hade inte skådat  dom tidigare. Hade ingen aning om att mamma-brallor var så sjuuukt sköna. Jag tror jag ska bli en sån där härligt-sunkig-trailer-trash-kvinna  som fortfarande använder sina mami-pants 23 år efter senaste graviditeten.


Vet att jag tjatar.. men imorrn är det 3D-ultraljud!! Funderar på att sova bort hela den här dagen så att det snabbare blir morgondag = Onsdag och 3D-ultraljudsdagen. Wioohoohoo!




Nu måste jag iallafall dra till köpcentret för jag glömde köpa strumpbyxor igår, sen ska väl älsklingen ha sig ett litet Alla Hjärtans Dag-paket. Behöver ett champangefärgat sidenband till min klänning också (Utifall det mormor fixat inte passar).







     

                                                  Mario bygger en nalle.





                  

                                      Mami-brallor. Sjuuukt sköööna.




Gult på himeleleen!!



Emma messade mig kl 9. Jag gnuggade mig i ögonglobarna och undrade varför det var så ljust i sovrummet. Halvnaken släpade jag mig upp och tittade ut, den där gula killen på himlen hade valt att titta fram!! Jag minns inte ens när jag såg honom sist. Lubbade iväg mot termometern och blev inte fullt lika impad. -15 grader.. tokkallt.

Så idag har jag bestämt mig för att glida iväg till köpcentret, jag är sugen på nåt nytt. Det fina med att vara gravid är att jag kan säga till Tom Stian att jag verkligen behöver nya kläder så att magen ska få plats (men egentligen har jag 50 st tröjor där kaggen lätt glider in) Därimot behöver jag faktiskt mamma-byxor men har inte hittat ett enda jävla par någonstans.

Kanske hittar idag?

På agendan idag står alltså:

  • Köpcentret. (mamma-byxor är prio ett)
  • Lång  promenad i solen med töntiga chihuahuan
  • Prat med Madde
  • Solning
  • Hämtning av mannen
  • Matlagning
  • Klunkning av vatten

     

Varför får jag alltid lust att åka längdskidor sånna här dagar? 
En viktigare fråga: Varför har jag aldrig några längdskidor sånna här dagar?
Kanske skulle föra på det på agenda-listan idag.
Men jag vet inte om mannen vill hitta skidor, stavar och pjäxor för ett par tusenlappar  + en utslagen flickvän med frost i näshåren i lyan när han kommer hem?




       


                  Vi har väl kanske ingen bastu inomhus heller direkt?







Besök hos Emman.



Sitter här och är proppmätt. Fyllde kistan med wook och en perfekt mogen avokado. Har även klunkat en hel del vatten, det ska man tydligen göra inför ett 3D-ultraljud för att få klara och fina bilder.

Leah, 7 veckor var inte på sitt bästaste humör idag. Det var mycket grin och skrik. Hon som brukar vara så lugn och snäll, har aldrig hört henne gråta förr. Men hon väl säkert ont i magen eller nåt. Mario tyckte att det var lite konstigt, men han var vänligt inställd och slickade på hennes fötter.


På fredag packar vi bilen och så blir det roadtrip till Sverige, shit vad jag längtar!! Stora mos menyn här kommer jag!





 

                            Lagar lite krubb. Bullen i ugnen blir aldrig mätt.





     

   
 
                  Mario var extremt sugen på Leahs D-vitamin droppar.




Flera meter vitt puder.



Snön
fortsätter att falla. Jävlar i min lilla låda, känns som när man var liten och det var snö upp till fönstren. Snönivån här är just nu upp ovanför Tom Stians knän och han har väldigt långa ben. Dock inte upp till fönsterna hoppas jag.

Gardermoen stängdes igår kväll pga snökaoset. Vi fick en chock igår när vi skulle lufta jycken på kvällen. Plogbilarna hade inte hittat hit på hela dagen och Mario kunde inte ens hoppas som en hare längre.. så han fick bäras.

Och det värsta är: Det snöar forfarande!!

Nu ska klämma en vårrulle och snacka bort några timmar i telefon med Madde. Sen ska det fikas hos Emma.



     Bjuder på lite fler bilder snöbilder.


    
                            
                          Mario måste bäras och Tom Stian har snö till knäna.


    

                                    Lägg märke till mina härliga ko-ben.


    

    
 
    

                   Mario är ganska lik hunden i den "Oändliga Historien" va?








Värsta kaggen.



Går inte längre att dölja kaggen!! Hur ska jag se ut om 3 månader?! Ändå har jag liten mage har jag fått höra både en och tre gånger. Snart är det dags för det efterlängtade 3D-ultraljudet.... 

....och om ett gäng veckor ska lillen krystas ut. Gud vad skönt det ska bli att spricka från muttan till analen.






Vecka 26+0 (Bilderna tagna igår)







Slirar omkring.



Shit,
vad det snöar ute. Tyckte att det var slirigt imorse men när jag skulle brumma iväg till gymmet  för nån timme sen körde jag fast 2 ggr. Var inte så illa att jag måste hoppa ur och härja loss bilen utan det gick fint att backa lite för att komma loss. Men en kille som stod ute och skottade skrattade åt mig. Var jag så rutten på att köra bil idag??



             

             

                            Blev lite lek med Mario när vi kom hem från jobbet idag.

                      
                 
                     
                          Var våldsamt djup snö för Mario. Bara halva doggen syntes när han 
                           satte sig för att klämma ut en korv. 



               
               
                     
Älskar sånna här idioter. Dom pakerar där man inte får och sen när plogbilen kommer
 så blir dom instängda. Stod i fönstret som nån gammal pensionär och skrattade igår.
                    





Slagga lite mer.



Har precis skjutsat sambon till jobbet. Vilken pärs det var att släpa sig upp kl halv sju på morgonen och slira iväg till Gardermoen i halv snöstorm. Brukar inte vara så slitsamt som idag.

Men nu är jag och Mario åter igen i sängen, här trivs vi bra, så jag tror vi slaggar ett par timmar till. Nya, rena lakan har vi också. Mysigt värre, förutom att jag hatar när han skickar på mig för han luktar röv ur munnen.
(Ja, Mario är en hund och Ingen halvtaskig älskare som jag tar fram ur en låda under sängen på morgonkvisten)

Suger fortfarande på karamellen sen igår.





                    

                                        Trött kille....





Weeeoohhiiioo!!



Helt sjukt det som just hände.
Jag tänker suga lite på den här karamellen innan jag berättar vad som har hänt. Men det är 95% säkert tror vi. Det handlar om ett telefonsamtal till Tom Stian idag... och det kan nog göra en stor skillnad i våra liv!!

Herregud, jag hoppas verkligen att det är här går vägen.

Om det här gör det så har jag blivit lovad en större vinterjacka (den gamla är liiite trång över magen) och ett badkar!! Jag älskar att bada. Har alltid haft badkar men inte sen vi flyttade hit och nu ska jag kanske få ett. Jävlar vad jag ska mysa och fastna i det badkaret!

Ikea igår, blev ju en del grejer som vanligt. Taklampor faktiskt! Jag hade chansen att få en svart ljuskrona, men jag tog den inte utan köpte en annan på impuls. Hoppas att det blir bra, annars måste jag ju skjuta mig själv.
Sen blev det ju skötbordet till lillen då, dösnyggt!


Wiiooohfddol.. gudars vad bra det känns idag.

Dra mig baklänges.





  

     

   

      

Här här vi då vårat badrum, jag SKA klämma in ett badkar här så snart jag kan.







 
                   
                      Detta fina skötbordet inhandlades igår på Ikea.








            



                                  Denna taklampa blev det också.





Bröllop på G.


Herregud, jag har blivit en blödig tönt. Jag känner mig instabil i psyket och kan lätt börja gråta för småsaker (Som är STORA saker för mig just då). Härom veckan tittade jag och sambon på film. Filmen utspelades i Thailand och under en vild jakt mellan en ond och en god tjomme, så välter den onda tjommen ut en båt fullastad med frukt för en fattig thailändare. Detta tog knäcken på mig!! Jag började grina för jag tyckte så extremt synd om thailändaren. Hur skulle han nu kunna försörja sin familj??! Han hade faktiskt mycket frukt i sin båt som gick till spillo!!

Nån timme senare när jag och Tom Stian ligger i sängen så börjar jag tänka på thailändaren igen och återigen låg jag där ledsen i bägge ögonen med en sambo som funderade på vad fan som skedde. Sorry, men är man gravid så är man... då blir det en massa knas med hormoner och grejer.




Känner att jag har lust att göra en lista på saker jag ser fram emot så här kommer den:

  • 3D-ULTRALJUD På onsdag ( Hoppas att han inte ser ut som lasange nu igen, köttfärs och lite smält ost som min bror så fint förklarade bilden sist)
  • DOP/HEMLIGT BRÖLLOP 14 februari (Vi ska hem till Sverige igen, guud vad jag längtar!! Jag ska vara nån form av tärna eller vad det heter och stå där framme med brudparet i kyrkan. Men än så länge är det hemligt att det ska vara bröllop också. Hoppas jag kommer i klänningen utan att behöva smörja in mig i vaselin bara)
  • MIN 25-ÅRSDAG (Inte förens i mars, men Tom Stian har lovat att vi kanske kan åka hem till Sverige då. Vill vill vill!!)
  • 18 MAJ (Dagen då lillen antagligen inte vill krystas ut, men det är det datumet som är beräknat)





                   

                  

                       En förhandtitt på dop/bröllopsoutfiten. Kommer mer bilder framöver!


 


Fika och shopping.


Idag skulle det egentligen bli en Ikea-dag men Tom Stian blev inringd från jobbet. Jag som hade sån sjukt stor lust att shoppa skötbord (Spoling, nyhet på ikea) och inhandla lite inredningsgrejer från andra affärer, men där blev man lurad. Så det var bara att göra nya planer för dagen!

Emma hörde av sig ganska lägligt iallafall och ville dra en fika på köpcentret, så det fick bli så. Hon hade med sig lilla Leah, 6 veckor. Otroligt söt och snäll flicka, hon bara sov medans vi fikade och gick runt på centret.

Jag har faktiskt inte köpt så mycket kläder till våran kommande son än, men Emma lurade in mig på Lindex och H&M och jag blev helt hysterisk av allt fint jag hittade!! Har inte varit in på några barnavdelningar tidigare och därför inte hittat nåt fint... men nu fanns det ingen hejd. Jag plockade på mig hur mycket som helst! Fick en chock när jag skulle betala, men vadå.. lillen behöver kläder!

Tom Stian blev lite chockad när han hittade bebiströjor och bebisbyxor över hela lägenheten när han kom hem. Jag hade förvarnat honom att jag råkat överdriva lite, men han hade nog inte fattat hur mycket.


 

              

          

              

Hoppas att han får plats i strl 56 bara, läkaren sa att våran bebis har skit långa ben (Ja,
det är Tom Stians fel och han har fått sina fiskar varma för det)






 Lilla Leah, 6 veckor









Livat i holken.




Kom nyss in från en burrigt kall promenix med doggen och sambon. Jag som tog på mig täckbyxor och allt, men glömde visst att ta en extra tröja under jackan. Minus 9 grader, alltså jävligt kyligt!! Egentligen så gillar jag väl inte riktigt kläder på chihuahuor men det är så extremt kul att klä på Mario hans bögtröja (en stickat blå tröja med vackra mönster). Okej, det är taskigt.. men ni vet ju hur kul det är att le på andras bekostnad! Dessutom så fryser han faktiskt när det är 9 minus grader ute, jag lovar!

Tidigare idag var Tom Stians mamma och kusin här plus kusinens son Örjan André, 15 månader. Det flög kaksmulor över halva lägenheten, doppades fingrar i Marios vattenskål, kladdades i philadelphia-tårtan och pillades på Mario. Men det är bara att vänja sig, snart har vi ett eget litet busfrö som kommer att härja sönder lägenheten..

Jag hoppas på en fotmassage ikväll, hoppas min älskling vill ge mig det. Han är iallafall grym på att massera... har aldrig fått så skön massage i mitt liv!

Ny dag imorrn, blir fint det!





 



Mario är stolt i sin bögtröja.








Ledsen i ögat.

Tom Stian drog till jobbet för ett par timmar sen.
Jag tänkte som vanligt att jag skulle ta det lite lugnt, men på två röda var jag igång med garderobsstädning.
Och när jag ändå höll på med det kunde jag lika gärna rensa ur byrån i extra-sovrummet och sen kunde jag ju lika gärna fixa till lite i skåpet ovanför fläkten i köket. Passade på att samtala lite i telefon med Catrin samtidigt så blev det lite festligare.

Är så extremt mörkt här inne, min kära pojkvän tycker nämligen att det räcker med värmeljus. Men nu har jag fått nog.
Vi har bott i denna lägenhet sen i juni och vi har inte fått upp en enda taklampa. Beror inte enbart på lathet, det råkar faktiskt vara så att när vi köpte denna lya så var den sprillans ny... så det har aldrig suttit lampor i taket vilket i sin tur förklarar varför det inte finns nåt att hänga lamporna i eller ens sätta en rutten glödlampa i.

Så jag hoppas vi kan styra upp detta nu i veckan plus att vi kanske kunde slänga upp nån härlig fondtapet här och där?  Tom Stian har nämligen lovat att vi ska åka till Ikea, och då tänkte jag övertala honom att gå på en massa andra möbel och inredningsaffärer samtidigt. I like!!

Nu ska jag äta köttbullar, mos och gräddsås med lingonsylt för andra gången idag. 

ADJÖKEN.


  

Mario blev ledsen i ögat när "pappa" skulle åka till jobbet.






RSS 2.0