Odd-Arne eller Örn-Ulf?

Nyligen hemkommen från en middag hos Tom Stians farmor och farfar. För en gång skull känner jag mig mätt, annars är jag konstant hungrig. Går inte en sekund utan att jag vill fylla på i kistan. Är det okej att skylla på graviditeten?


Igår kom vi fram till att Mario är konstig. Så fort han får någonting över skallen så blir han helt stel. Han rör sig inte en milimeter! Skulle krypa ner i sängen igår och såg inte att han satt på sängkanten, så jag råkade slänga lite täcke över honom. Han kunde ju definitivt ta sig ut därifrån men INTE då. Han satt därinne som en liten köttbulle i 10 minuter innan jag tog fram honom.

Nu blir det tv, men först måste jag bara berätta att Tom Stians bröder heter Björn-André, Lars Henrik och Chris-Marius. Hans mamma heter Liv-Heidi, hans kusin heter Ann-Irené och hennes son Örjan-André. På mitt jobb har vi även ett gäng Björn-Tor:ar, Odd-Vidar:ar och Tom André:ar. Och en stackats sate som var med i en norsk tidning hette Örn-Ulf. Vad är det som felar i norrmännens hjärnor??  Varför dessa jävla dubbelnamn?




 
Trivs Mario eller har han klaustrofobi?


  

Pervo.



Marios spya eller en väldigt stor bit musli på mattan? Jag vet ärligt talat inte.



 
Älsklingen pussar och lyssnar på bebisen.


Ge mig daim och brunt guld.

Jag har sånt sjukt sug efter en påse med daim nu!! Köpte en på Ikea sist vi var där och det var guds gåva till folket kände jag. Att skölja ner dom med lite brunt guld (pepsi max såklart) gör upplevelsen ändå bättre. Men vad jävla trist för mig att jag ligger här i soffan utan både daim och brunt guld. Jävla piss..haha. Graviditeten gör mig psykiskt instabil.


Har spenderat dagen på allra sämsta sätt hittills. Förutom att jag har degat, legat och segat har jag:

  • Kokat potatis (till laxen, gräddsåsen och broccolin vi ska äta när mannen slutat på jobbet.. framförhållning va?)
  • Försökt att göra en inbakad fläta i luggjäveln (men trots beskrivningar och bilder på internet blev det bajs (vågar inte ens lägga ut en bild på försöken för då kommer kompis-frisör-Celia göra narr av mig)
  • Gått en  promenad med doggen (Han skällde som besatt på andra jyckar och jag skämdes som vanligt)
  • Svurit över all tvätt (är inne på tredje maskinen nu, den står klar men jag har inte orkat hänga skiten)

Sen blev jag frestad av att titta på gamla bilder i datorn, jag delar med mig av dom som fick upp mitt humör en aning nyss när jag låg här utan daim och brunt guld.


 

 

 
 Dom ruttna nissarnna består av sambo Tom Stian, bror Pullen, mami Sussan och jag. Det var en otroligt klämkäck julafton i år.




Hittade även på några vanliga bilder på mig med bruna linser och med inga linser.

                                             BRUNÖGA VS. BLÅÖGA


 

Vardagsrummet.

Oj, nu känner jag mig nästan lite nöjd eftersom jag lyckades få till bilderna här under! Jag trodde det skulle jävlas nå grymt eftersom jag inte har gjort det förr men det var ju inga problem. Nu idiotförklarar jag väl mig själv, men det bjuder jag gärna på.

Har varit på kneget idag. Jag jobbar ju som stuvare (packar bagage på Oslos flygplats) och det är inte ett speciellt lämpligt yrke när man är gravid, så jag går på aktiv sjukskrivning. Vilket betyder att jag i princip kan komma och gå som jag vill, är på jobb så många timmar jag själv har lust till. Riktigt så bra är det väl inte, men jag är lite lökig och utnyttjar systemet lite.

Arbetsuppgifterna idag bestod av att kontrollera bilarna på jobbbet (Ni vet dom där små bilarna som kör ut bagage till flygplanen), jag gick igenom dom så att dom funkar som dom ska, fyllde på batterivatten och avslutade med att blåsa av dom med högtryckstvätten. Mycket givande. Jag gav upp efter tre bilar, men då kom Sandra och hjälpte mig med den fjärde. Då var det lite roligare.

Resten av dagen har bestått av handboll, vilket den fortfarande består av. Men det ger ju mig en massa tid att dona med bloggen. Festligt va?

Bilderna här nedanför är tagna i vårat vardagsrum, soffan syns väl inte så bra men ändå. Har försökt få till en lite halvmysig stämning. Det som saknas är en taklampa och en fondvägg (Ungefär samma som saknas i sovrummet) och sen är jag kanske nöjd. Eller nja, helt nöjd blir man aldrig.. finns alltid saker som kan bli bättre!


Kommer fler bilder på resten av lägenheten innom kort! Kanske ni har lust att se sovrummet nästa gång?




     



     


Tomatjävel.

Skulle klämma en kycklingsallad innan gymmet idag, hittade en uppe i avgångshallen (Jag jobbar på Oslos flygplats) till halva priset till och med. Så jag tänkte: Ska jag gå omrking och äta den på vägen till gymmet eller ska jag sätta mig ensam vid ett bord och krubba den? Jag valde det sista alternativet, jag är gravid och borde inte stressa runt.. jag borde sitta ner och äta i lugn och ro. Men det känns jävligt skumt att sitta själv, vet inte om jag har gjort det förr. Det bästa var att jag på slutet skulle lägga in en saftig körsbärstomat i svaljet, trodde att jag stängt munnen och var redo att förtära den. Men jag hade visst inte stängt hela munnen, så när jag bet i den röda läckerbiten så sprutade det ut tomatinnehållmin axel och det rann ner längs min haka och jag tror att det till och med kom ett par stänk på fönstret bredvid mig.

Problemet är att när man sitter själv så blir det ju väldigt dumt om man ska skratta sig harmynt ensam, hade man haft en fin kamrat mitt emot så skulle man kunna skratta tillsammans men jag hade inte det. När jag tittade upp så satt det en sån där tråkig it-gubbe 2 meter framför mig, han sneglade lite konstigt på mig.

Efter salladen var jag redo för gymmet iallafall. Försöker att träna ett par gånger i veckan, känner mig riktigt duktig! Alla pratar om foglossning och bäckenproblem hit och dit, men jag känner ingenting... och bra är väl det! Har väl bara tur antar jag!

Tom Stian slutade kl 15 så jag väntade på honom i bilen utanför, ringde Madde medans jag väntade för att slå ihjäl en halv timme (Bättre än att prata med sig själv som hon brukar göra). Sen drog jag och älsklingen hem  för att göra lite föda. Efter det åt jag en hel ask med toffifee i duschen, kunde inte hejda mig!!


Nu ska jag bjuda på några magbilder. Jag är i sjätte månaden nu... är i vecka 24+3 för att vara exakt. Iallafall så motsvarar måtten på bebisen 24 veckor men måtten utanpå min mage och min livmoder motsvarar 18 veckor. Så det är  lite trångt åt våran älskling... hoppas det ska ordna sig!


Magen

Kollage

Kollage



Kast med liten hund.

Mario (chihuahuan) kan inte bete sig ikväll, är väl ioförsig inte så många kvällar han kan det men nu är han extrem. Blir lite smått vansinnig när han inte kan vara stilla i 2 sek, helst ska han kliva på tagentbordet medans jag försöker skriva ett inlägg. Så jag sände honom vidare till "pappa" Tom Stian som ser på handboll och inte heller uppskattade hans dampattacker. Det blev kast med liten hund så nu håller han sig hyffsat lugn. Tack för det!!

Jag kan inte sluta tänka på den där otroligt fina och jätteunderbara svarta ljuskronan som jag så otroligt jättesupergärna vill ha. Så idag har jag smidigt onskefulla planer om hur jag ska få sambon att öppna plånboken på vid gavel.

Sovrummet har börjat ta form iallafall... jag har införskaffat ett gosigt dubbeltäcke till mig och älsklingen med plommonlila påslakan. Sen har jag piffat till det med prydnadskuddar och köpt två vita korgar som står på golvet som jag har ställt blommor på. Svarta lyktor hänger i hörnet och en svart väggdekoration klättrar upp för ena väggen. Nu fattas bara fondväggen, en vägghylla med spotlights under och svarta ljuskronan så blir det precis som jag har tänkt mig! En extra bunos (oj, vad sker..? b-o-n-u-s skulle det stå) blir vaggan som ska stå där inne hos oss sen med en liten nyfödd kille i!

Ungefär så här ska det bli:

Sovrummet som jag sett på en möbelaffär.

Så fint!! Bara måste ha det så här!

Ljuskrona
Den här vill jag åt, sen är nästan allt kirrat. Just den här kostar 995 kr och är den billigaste och bästa jag hittat hittils.



Nu är det dags att mysa till det med älsklingen, verkar som att handbollen snart är över. Finns det nåt tråkigare än att se när Norge spelar handboll? Seriöst alltså?! Men det jag faktiskt tycker är kul är när killar säger: "Om jag BARA hade fortsatt med handbollen/fotbollen/innebandyn (eller vad fan det nu var) så hade jag kanske spelat den där matchen ikväll! För jag var riktigt bra där ett tag!!" Gulligt värre. Ja, jag vet att du typ skämtade älskling ;)

TJAO.



Välkommen till min nya blogg!

Ja, hjärtligt välkomna till min blogg ska ni vara.

Jag är  Linda, 24 år. Flyttade till Norge för 2,5 år sen för att jobba med diverse grejer. Anledning var att fylla på börsen med slantar. Då hade jag ingen aning om att jag lite senare skulle träffa en norsk karl, sitta med ett lån på 1,5 miljoner (lägenhet), ha införskaffat en irreterande chihuahua och ha en knodd på väg. Men så blev det, och här härligt är väl det?

Har lite för mycket fritid och dötid numera, så jag har fått en fetisch för inredning. Senaste "måste ha"-grejen till lägenheten är en svart ljuskrona som ska pryda sovrumstaket. Jag har lovat min pojkvän Tom Stian att jag aldrig ska lämna honom om jag får en sån. Återkommer med hur det går!

Om en liten stund kommer det ett nytt inlägg, där jag inte hälsar er välkommen.


Den högra känns väl mest som mig.

Den högra känns väl kanske mest som mig?

RSS 2.0