PISSGREJER.


Det här är en sån där dag då allt går fel. Skulle gå upp någorlunda tidigt, men väckerklockan Filip lyste med sig frånvaro just därför. Så jag vaknade kl 10.30 med en snarkande Filip bredvid mig i vaggan. Jag var sjukt trött när jag släpade mig upp ur sängen, ni vet hur det känns när man har sovit alldeles för länge. Hela kroppen känns som deg och huvudet är tungt.


Nu sitter jag iallafall vid datorn. Filip har äntligen stängt sina blå i vagnen här bredvid. Men jag håller på att få psykbryt på hans mobil som hänger ovanför. Det är en sån där färgglad jävel som går på batteri och spelar klassiska låtar tills man vill ta livet av sig. Smög nyss dit för att stänga av den, men vem slog upp sina ögonlock då?! Så det var ju bara att starta den där jävla skitgrejen igen.

Datorn är seg så innåthelvete. Jag får inte till det jag håller på med för det tar 5 minuter att öppna en sida på internet. GHHHAAA!! Och Filip vaknar säkert vilken sekund som helst.

Har inte hunnit plocka nånting i hemmet som jag vanligtvis brukar göra och jag hör till den skara människor som inte trivs om det inte är fint runt omkring mig så nu sitter jag bara och tittar på oredan. Hungrig är jag också, men har NOLL lust att ställa mig att laga nåt just nu.

Nä, blääää. Jag vet.. i-landsproblem så det skriker om det. Men jag är less som fan nu.


Jaja, jag provar väl starta om datorn för att se om det går nå bättre då.







Personligt träningsprogram


Om en timme och femton minuter ska jag och Fille börja gå mot gymmet. Jag ska möta upp en kille som heter Preben kl 11. Han är personlig tränare och ska hjälpa mig att lägga upp det ultimata träningsprogrammet. Wiii!

Kruxet är bara att Filip åt kl 8 senast, vilket betyder att han kommer att vilja ha mat kl 11 igen. Vilket inte är bra! Men säg att jag matar honom lite tidigare, då kommer han isåfall ha sin mest vakna och livliga tid precis medan jag tränar. Är himla kluven att lämna honom på barnpassning på gymmet än trots att de sagt att de inte har nån åldergräns och att de har en jättestor spjälsäng i lekrummet med en mobil hängandes över. Men han kommer inte vara nöjd över att ligga där i länge...

Uch, tänk om nåt händer när jag inte är där? Vet att det är en person där inne som passar barnen hela tiden, men hon kanske inte är nå bra?

Näe, jag tror jag rullar in vagnen i gymmet och hoppas på att Preben har förståelse!





JAY-Z feat. Rihanna & Kanye - Run This Town.


Det här måste vara den bästa låten som gjorts på evigheter. Jag tok-fastnade första gången jag hörde den! Om bara Spotify kunde ta och funka igen så jag slipper sitta och lyssna på youtube. Bror Pullen, hjälp?










LYFTA SKROT.


Ikväll packade vi ner Fille i vagnen för att gå till gymmet. Var riktigt längsen jag lyfte något skrot vill jag lova, var väl nån gång i början av graviditeten. Tom Stian har tränat lite tidigare, men mest bara löpning men idag skulle det ske! Fille fick hänga med från träningsmaskin till träningsmaskin. Han trivdes där i vagnen, låg och tittade på sin mobil som spelade ovanför honom och så  tjöt  han med sin falsett-röst  (som han nyligen har kommit på att han har) då och då. 

Så nu blir det en dusch och sen rätt ner i sängen.... eller ja, kan hända att det blir en sväng på spikmattan först!

Natti.



 
Utanför gymmet Trento. Är Björn Dähli (ja, med nörska bokstäver egentligen men orkade inte leta några)
som äger det tror jag. Väldigt fint och trevligt gym iallafall!





DAGENS FRUKOST: Fil och musli med ett glas vatten
DAGENS LUNCH: Omelett med ost i, hårdbröd och ett glas mjölk (snabb-lunch)
DAGENS MELLIS: En protein-dryck.
DAGENS KVÄLLSMAT: Laxpyttipanna med  ett glas lime-vatten.




FLADDER-TJOSAN.


Jag tycker faktiskt att Tom Stian borde ha lärt sig svenska vid det här laget, men detta utspelade sig i vårat sovrum igår efter att jag gjort en liten upptäckt på sovrumsdörren:

JAG: Älskling, det sitter en kille på dörren.
TOM STIAN: Va??
JAG: Jag sa att det sitter en kille här på dörren.
TOM STIAN: Vad för nåt?
JAG: Jamen, du vet en sån där fladder-tjosan?
TOM STIAN: VA?
JAG: En sån där MAL ju!
TOM STIAN: Vad är det?
JAG: En sån där som flyger du vet.
TOM STIAN: Jaha, då så. (Lättad över att det inte var en spindel)





Svenska Ambassaden & Operahuset.


Tidigt imorse stack vi iväg in mot Oslo, skulle lämna in bilen på en bilaffär och sen var målet Svenska Ambassaden. Vi har ju tidigare beställt ett svenskt pass till lillen och nu var det dags att ta ett kort till det. Var rätt mycket folk där inne och alla var ganska tysta. Då kom Filip på att han skulle brak-skita allt han kunde. Jag höll på att skratta ihjäl mig innombords! Vi hade nr 57 och det var nr 53 när vi löpte in på toan för att byta på Fille. Och HERREGUD vad han hade sprutlackerat ner hela blöjan. Bajsrekord!! Han lyckades kladda ner fötterna och benen också. Men som dom rutinerade föräldrarna vi är tog vi det lugnt och hann ut tills det var våran tur! =) 

Pappa Tom Stian och Filip gick in i båset och fick till en godkänd bild ganska fort! Fortare än den vuxna kvinnan som var där inne före dem iallafall! Men Tom Stian sa att det blev väl inte världens finaste bild.. tydligen en massa dubbelhakor och halvstängda ögon, men säger dom att bilden är godkänd så är den det!

Efteråt tjatade jag till mig ett besök på Operahuset, ingen av oss hade sett det på nära håll förr nämligen! Vi hade det jättemysigt, solen sken och vi köpte glass! Naturligtvis knäppte vi en massa kort också!


 


Finfina Operahuset i Oslo.

  



 
Mario tyckte att det var lite varmt och lökigt.


Vi höll hårt i vagnen, alltför många branta nedförsbackar!!!

 
Fille sov medan vi var på Operahuset, så han missade den fina utsikten!



  
Filles outfit denna dag: Body med giraffer på och gröna byxor. Solhatten har han fått av Onkel Pullen.





DAGENS FRUKOST: Fil och musli med ett halv glas vatten
DAGENS LUNCH: En baguette från Subway och en coca cola (FAIL..haha)
DAGENS KVÄLLSMAT: Spagetti och köttfärssås med ett glas vatten.




FILIPS NAMNGIVNINGSDAG.


Den 2 augusti i år hade vi en Namngivningsceremoni för Filip Matheo Eriksson Kristiansen. Det blev en helt fantastisk dag!! Ska bli så kul att visa Filip bilderna och filmerna från hans dag när han blir äldre!

Ett stort tack till alla som kom!  NI hjälpte till att göra den här dagen till världens bästa! =)

Och ett speciellt tack till dessa:

MAMMA: Som lagade världens godaste mat och tårta! Alla var verkligen imponerade över din buffé!
PAPPA: Som fixade bord och stolar till över 30 pers och hjälpte till med ALLT möjligt inför Filles dag.
BROR PULLEN: Hjälpte till med allt möjligt, speciellt med att blåsa upp ballonger och knyta snören.
MORFAR: Som höll i själva ceremonin och skötte allt snack.
MORMOR: Som bakade supergott fikabröd till.
HELENAH: Som filmade alltihopa och intervjuade några viktiga personer. Så kul!!
CAJSA OCH NIKLAS: Som sjöng och spelade så fint.
SIGGE: Som lånade ut sitt stora partytält dagen till ära.



Här kommer några bilder från Filips fina dag:








Mamma ger Filip ett namn-halsband och efter det får han ett stjärntecken-halsband av Tom Stians mamma.






Cajsa och Niklas sjöng och spelade jättefint under ceremonin.







Vattenskålen.




Här planteras Fille-trädet som Filip fått av sin mormor och morfar.




Marie delar ut pommac i champangeglas som vi senare ska skåla med.





Papi delar ut ballonger.





Cissi och Madde har fått varsin ballong.





Ballongsläpp!




Dukningen i partytältet + presentbordet.




Världens godaste mat som min mamma lagat!










Presentöppning!



.



Tack till alla som delat med sig av sina fina bilder!!! Vi har en MASSA fler bilder från den här dagen som jag kommer göra en bok av. Det här vara bara en bråkdel av alla...





Filles krabba.


Är inte meningen att klaga (jo, det är det fanimej!) men jag känner att min To-do-list har växt sig så lång att jag vill kräkas på den. Har inte chans att jobba bort nåt på den. Har liksom suttit flera timmar vid datorn nu men tycker ändå inte att jag fått tillräckligt gjort, får mest dåligt samvete mot Filip för jag vill hellre hänga med honom.

Vi köpte iallafall en liten grej till Fille idag. En krabba som hänger på en fjäder. Den fjongar iväg om man drar den neråt och sen släpper! Supermysig grej! Har en stark känsla av att jag kommer att köpa fler sånna åt honom... fanns  nämligen kossor, trollsländor och elefanter också. Men vi valde den här för den hade mest ben, fem på varje sida som han kan greppa tag i.


I övrigt en sjukt ospännande dag och jag är trött som ett as.

Nu måste jag mata kiddon!








DAGENS FRUKOST: Fil med musli och ett halvt glas vatten
DAGENS LUNCH: Nudlar med wookade grönsaker och ett glas vatten
DAGENS KVÄLLSMAT: Pasta med kyckling och ost/boccoli-sås och ett glas vatten




Bra mat.


Har läst en del "mamma-tidningar" och har därför blivit inspirerad till att äta bättre mat. Var bland annat en intervju med Jamie Oliver. Så nu hänger det en matlista för en vecka frammåt på kylskåpet och kanske att det blir lättare och roligare att laga bra mat då? Ni vet ju alla hur det är när man har noll idéer och noll inspiration till vad man ska äta. Då slutar det oftast med hämtmat eller att man slänger ihop nån gammal sunkig rätt.  Det är viktigt med bra mat med tanke på amningen också! Fille ska krubba bra mat!

Så därför ska jag försöka att varje dag skriva upp vad jag/vi ätit på bloggen, då får jag mer lust att vara duktig!.

God natti.





ETT GÄNG BEBBAR.


Sju bebisar och fem mammor.
Saft till mig och Tone som inte lärt oss att dricka kaffe som resten +  lite härlig kladdkaka och en massa bebissnack. Riktigt kul faktiskt!

Dock hade jag inget imot att komma hem till en tyst lägenhet efteråt, med tanke på att minst två-tre bebbar grinade samtidigt medans vi var hemma hos Elisabeth..;)

Idag har jag städat lyan och Tom Stian har rensat lite bland räkningar och andra papper. Finns inget som är så skönt som att slå sig ner i soffan i ett nystädat hem. Njuter!

Vi har kommit på att det är väldigt skönt att gå en promenad sent på kvällen. Man får frisk luft och får varva ner lite efter en hektisk dag! Så det ska vi göra nu snart när Tom Stian pratat färdigt med sin farmor i luren.







 



DAGENS FRUKOST: Fil med musli och ett halvt glas vatten
DAGENS LUNCH: Lax, potatis, gräddsås och broccoli med ett glas vatten
DAGENS KVÄLLSMAT  (ja, så kan man säga!): Nudlar med wookade grönsaker med ett glas vatten




Page VS. Långt



Vaknade upp med en hederlig gammal page idag. Märkligt vad nätterna kan skapa för frisyrer. Släppte dock ut hästsvansen efter att jag tagit några bedrövliga kort i badrumsspegeln och tog sen några till.

Nu måste jag snabba mig på, eller snarare så måste jag jaga upp den stackars sonen som sover fortfarande! Vi ska träffa några andra mammor idag och deras bebiser som är ungefär lika gamla som Filip. Ska vara därom ca 30 min. Filip ska äta och kläs på först, inte troligt att man hinner det på en halvtimme. Men vad gör man då?

Jag har duschat, tvättat håret, klätt på mig och ätit frukost + lunch... så det är inte jag som är seg den här gången men snart måste jag seriöst väcka honom.











DAGENS FRKOST: Fil och flinger med ett halvt glas vatten
DAGENS LUNCH: Omelett, två hårdbröd-mackor med ost och ett glas vatten
DAGENS KVÄLLSMAT (haha..kan man ens säga så?): Lax, potatis, gräddsås och broccoli med ett glas vatten




ETT FÖRSÖK..


Okej, sonen och pappan är ute på en promenad och jag är tillbaka på bloggen. Minst en gång per dag har jag nämligen tänkt på att jag så gärna vill komma igång här igen, vet  ju att många i Sverige hänger med i mitt, Tom Stians och Filips liv via bloggen eftersom att vi bor så långt bort. MEN det är så mycket att uppdatera att jag skjutit upp det i evigheter.

Jag har bilder på den nya underbara fina blå bilen (som är min typ). Jag har massor av bilder från Filips superhärliga Namngivningsdag. Jag har finfina bilder från en rolig båttur som jag, Tom Stian, Filip, Mario, Pullen och pappa gjorde i Söderhamns skärgård. Jag har mysiga bilder från när jag och Filip hängde med en mamma-grupp som bor på vårat område. Jag har bilder på Filip från idag och en massa andra dagar.

Men det jag inte har just nu känner jag.. är tid.

Det tar en evighet att ordna och styra med bilderna i datorn och det tar tid att skriva texterna. Men jag vill ju så gärna slänga ut allt detta på bloggen! Varför väntade jag så länge med att uppdatera? Nu hopar sig allt det gamla ju. Fasen.



Vi får se när allt det där läggs ut här, men jag tar en sak i taget nu och börjar att berätta om dagen idag. Filip skulle nämligen på 3-månaders koll och vaccineras kl 12.30. Som den känsliga mamman man blivit så gruvade jag mig lite inför de där jäkla sprutorna de skulle sätta i hans bägge lår. Sånt gör ont på bebisar, ingen lång stund men just när dom sticker. Själv är jag inte ett dugg rädd för nålar och sprutor, men det blir annat när det gäller ens lilla älskling.

Men våran hälsosyster Rita är jättegullig och bra på alla sätt och vis så det kändes okej ändå, även om jag kände mig förtvivlad när Filips glada jollrande byttes mot en surläpp utan dess like och tårarna började spruta!! Men nu är det gjort, nästa gång blir om 2 månader.

Fille passade även på att rulla från rygg till mageläge för första gången inne på Ritas bänk. Det har han aldrig gjort förr, han har bara rullat från mage till rygg förut.

Så här såg måtten ut idag när han var 3 månader och 2 dagar:

VIKT: 6070 gram
LÄNGD: 62 cm
HUVUDOMKRETS: 40,8 cm

Så här var måtten när han föddes:

VIKT: 3035 gram
LÄNGD: 48 cm
HUVUDOMKRETS: 33 cm

Så nog har han växt allt! Vikten har dubblats från när han föddes (exakt på grammet till och med)







Jag och Fille i Skärså från när vi var i Söderhamn. Fler bilder kommer väl framöver..




 
 

Fille har bomullstussar fasttejpade på låren efter vaccinationen...






Tre tröttisar som somnade på sängen för några dagar sen...






Snart så.


Återkommer snart med lite uppdatering, livet har nämligen inte stått stilla på sistone även om det kanske verkat så här.

Bland annat har en ny mobil + en bil inhandlats och en helt underbar Namngivningsceremoni för Fille avverkats.

Är alltså i Sverige just nu, så jag kommer antagligen skriva en rad eller två när vi är tillbaka i Norge för jag har en massa annat att göra än att sitta vid datorn när jag är här!

Så vi hörs gott folk. Tjao.

(Men är ni sugen på att se några bilder från Namngivningen redan nu kan ni ta en titt här: http://madeleinelejonmark.blogg.se/)






RSS 2.0