Underbart väder!


Jag hann bara gå ut på verandan och ställa ner hinken med olja innan jag hörde "HEJ!!!" och sen dök grannen som jag trodde var spårlöst försvunnen upp runt knuten. Tog ytterligare två sekunder innan han stod i mitt ansikte. Så var den husfriden puts väck. Jävla skit.

Sen fick jag höra vad vi borde ha gjort med verandan och vad vi inte skulle gjort och hur vi skulle göra för att få det ogjort och fan allt. Inte ens mina blommor ville han lämna ifred, de skulle han också påpeka en massa om. Jag blir så trött. Själv var han skitnöjd över att han köpt två gröna enar i svarta krukor till sin balkong. SVINFULT om du frågar mig.


Men trots det kunde han inte förstöra min dag. Solen har skinit som aldrig förr! När Tom Stian kom hem från jobbet åkte vi till posten för att jag skulle skicka iväg en grej, sen klarade jag att lura in Tom Stian på Plantagen en sväng (skulle köpa margeriter), efter det drog vi förbi Emma och Tore för att lämna en matstol till Leah som vi köpt sist vi var på Ikea. Slutligen åkte vi på Rema och handlade krubb.

Resten av eftermiddagen/kvällen har vi suttit ute i solen och bara njutit! Herregud vad underbart det var tills solen gick ner nyss vid halv nio, kändes verkligen som sommar! We like!!



   


Imorrn när verandan torkat ska jag göra den riktigt sommarfin!!
(så slippper vi sitta på betongen och hänga)






Sol och mys.


Livet leker idag! Två av de mest grannsämjigaste grannarna är bortresta, den tredje är spårlöst borta och jag kunde sitta ute på framsidan och sola utan en massa glada tillrop. Underbart!

Jag hade eventuellt tänkt att överraska Tom Stian idag med att olja in altanen en sista gång innan han kommer hem, men jag råkade avslöja min plan i telefon nyss och han blev inte lika glad som jag trodde över mina planer. Han påstod att jag slarvar när jag ska dra penseln fram och tillbaka över plankorna. Han tycker att jag bara kladdar omkring med penseln. Som om man vore nån jävla 3 åring?! Hallåå liksom?? Det skulle jag aldrig göra. Moahaha.. ok, kanske kan vara lite slarvig ibland men mina plankor blev lika fina som hans sist tycker jag.

Men efter att ha lovat honom att jag verkligen ska anstränga mig så fick jag klartecken att göra det.. MEN bara om jag verkligen tänker vara noggrann och seriös. Det ska jag nog klara!



Hörs då, nu ska det kladdas!





Fina pyjamaser!


Det blev en cykeltur till köpcentret idag, var motvind både på vägen dit och hem kändes det som. Eller så var det bara psykiskt?

När jag kom hem och tittade i postlådan var den proppfull, mamma hade skickat fyra stycken jättesöta pyjamaser till lillen i lite mindre storlek. Vi har ju hela tiden trott att det skulle bli en monsterstor bebis eftersom jag vägde 4 kg när jag föddes och Tom Stian vägde över 4 kg. Det ska ju tydligen vara ärvligt, men både överläkaren på Ullevål Sjukhus och barnmorskan på Kongsvinger Sjukhus har uppskattat att Filip kommer väga ca 3,5 kg (var lite trött sist jag skrev det här talet..haha) Tack och lov!! Det räcker gott och väl tycker jag...

Hittade iallafall en present till Tom Stian idag som jag tror att han kommer att bli glad över. Man kan säga att det var en grej som prylbögar gillar (Papi är den största prylbögen men Tom Stian kommer inte långt efter). Så nu sitter jag och slår in några paket, inte bara till honom utan till en annan som snart fyller år också!





Så fin lilla Filip ska bli!!





Cykeltur?



Just nu sitter jag här och velar fram och tillbaka om jag cykla in till köpcentret eller inte...

Men det är så typiskt när man har tänkt att cykla idag så ska höfterna jävlas igen, har inte varit så på ett par dagar tills nu. Sen mår jag lite illa också, har ingen aning om varför. Så visst är det lockande att bara lägga sig i soffan med en filt på sig och se på nån dålig såpa. Men då kommer jag ha överskottsenergi till tusen resten av dagen och det orkar jag inte ha idag igen!!

Så andra halvan av mig vill kasta sig på cykeln med i-poden i örorna och trampa iväg till centret för att köpa en 25-årspresent till Tom Stian (har redan fixat en sen tidigare) + se om det finns några kläder som inte sitter som korvskinn. Jag blir tokig på att allt känns så trångt på kroppen! Tänkte mig en stor mamma-tröja bara, får se om de har nån på H&M kanske.






Lillen var faktiskt riktigt vild i magen igår, annars brukar han vara otroligt lugn.
Kanske ett tecken på att han vill ut snart?
(Bilden: Så har bebisen det i magen i vecka 37-38)





Uttråkad.


Men fy fasen vilken trist dag. Beror väl delvis på mig själv, blir ju inte direkt roligare än vad man gör det. Har gått en halvlång promenad med Mario (flåsade som en gammal gnu) och sen har jag slagit ihjäl 2,5 timme i telefon med Madde vilket var trevligt. Men i övrigt har jag inte gjort nåt spännande.

Varför ska vissa dagar vara så här tomma på innehåll?  Igår hade jag massor att göra, satte mig inte i soffan föräns vid nio igår kväll. Men idag är allt bara tråkigt. Vi tänkte olja in altanen en andra omgång men det regnade som tusan inatt, så den är dyngsur nu. Får bli imorrn istället.

Jag är både trött och rastlös på samma gång just nu. Tröttheten beror på att jag sov riktigt taskigt inatt, måste upp och pinka 3 ggr och kunde inte somna om sen. Rastlösheten kommer ifrån att jag inte har gjort nåt stimulerande idag.

Mannen är trött, han har jobbat idag och nu ser han på sporten. Spännande värre.




Så här känner jag mig.





MÅNDAG.


Hej alla glada, så här har min dag varit:

08.45  Vaknar av att pappa skickar sms om att han har besiktat min bil
09.00  Äter frukost
09.30  Pillar med datan
10.00  Duschar
11.00  Gravidyogar
12.30
  Promenad med Anine + bebis Emil (1 timme)
13.30  Äter mellanmål
13.45  Redigerar bilder på datorn
14.30  Lägger in en massa bilder på extera hårddisken
15.15  Börjar laga  mat, tacos.
15.45  Tom Stian kommer hem från jobbet
16.00  Krubbar
16.30  Moster Cina ringer
17.20  Vi lägger på
17.30  Jag och Tom Stian går och lägger oss på sängen för att vila.
19.20  Vi löper iväg för att köpa glass av glassbilen (denna hade en riktig glassbilmelodi)
19.30  Åker och köper träolja
20.00  Handlar mat
20.45  Hemma och dags för mys




Är lite avis på Ellis som är i Indien och yogar just nu. Men att göra det hemma i vardagsrummet
funkar finfint det också (då behöver ingen se en). De har väldigt bra andningsövningar på den här
dvd:n som jag hoppas man kan använda under förlossningen. 





JIPPIE!


Vaknade av att jag fick ett sms av pappa. Han hade varit snäll och tagit min röda Audi 80 till besiktningen imorse. Fick en 2:a på ena bakbromsen, det var allt! (och det fixar pappa). Blev riktigt förvånad, bilen är ju från -88. Röda faran är grym!! Det var ruskigt skönt! Synd bara att vi inte får ha min svenskregistrerade bil i Norge längre, hade varit prima att ha en extra bil här.

Värre var det med Tom Stians bil som besiktades för ca 1,5 vecka sen. Den fick lite fler fel, men i Norge är det så att efter att du besiktat den och den gått igenom behöver du inte göra om det föräns om 2 år. Det var alltså ett tag sen han fick sin godkänd sist. Så det blir till och laga hans, skulle gå på ca 2500 kr inklusive jobb. Får väl vara okej, dessvärre fanns det ingen tid på verkstaden föräns 13 maj. FARLIGT nära 18 maj skulle jag vilja påstå, men vad ska man göra?



 
Jag med körv och min Audi 80.                                  TS med Ikea-prylar och sin Opel Vectra.





Dags att deklarera.


Idag ska det deklareras! Vet att Madde och Catrin som också jobbat i Norge vill fixa sina idag, ska bara göra min egen deklaration först så ska jag hjälpa dem sen. Måste även fixa min svenska deklaration, trist att man ska behöva betala tillbaka 500 kr på den trots att man inte jobbat en enda dag i Sverige. Men det har med vinstskatten på min fond att göra tror jag.

I övrigt tänkte att vi skulle få bättre ordning i våran garderob idag också Köpte 2 st sånna där hängande skoförvaringar på Ikea igår som vi inte hann sätt upp då.

Inoljning av altanen står också på agendan. Var sol när vi klev upp, men nu är det lite molningt. Men så länge det inte blir regn funkar det fint att göra det!



   






Full rulle igen.


Vart tar dagarna vägen?

Den här dagen har som så många andra på sistone bara flygit förbi! Kan ju bero på att det är full rulle på oss hela tiden! Bestämde oss för att åka till Alnabru vid elva-tiden idag, skulle försöka byta färg på våran Baby Björn-sele. Var flera månader sen vi köpte den men det var först nyligen vi tog upp den ur kartongen. Den var inte så speciellt fin såg vi då, riktigt jävla bajsbrun! Men Tom Stian charmade tjejen på Barnens Hus idag så vi fick byta den trots att det var längesen vi köpte den. Blev en svart/grå istället, finns inte så himla spännande färger på just den sorten men vi tyckte att den var mycket finare!

Vi köpte även en Baby Sitter, också av märket Baby Björn. Den ska vi få av Tom Stians mamma och hennes karl Vidar. Man tackar! En sån och en Mobil att ha ovanför lillens säng har väl varit det enda på listan vi inte köpt, men nu är det alltså bara en grej kvar då.

Blev en sväng på Ikea också, vi skulle köpa en massa förvaring. Lådor att rulla in under sängen och några fina lådor att ha i bokhyllan i extrasovrummet. Så när vi kom hem satte vi oss och började fixa med lådorna, var inte klar föräns vid åtta ikväll. Då åkte vi och handlade lite och hämtade kinamat. Vi orkade helt enkelt inte laga nåt..

Så nu har vi äntligen myst ner oss i soffan. Skönt!!!




   



Vi har ätit ihjäl oss på Ikea-maten så vi tog faktiskt med oss matsäck
(sallad och farris) som vi krubbade i bilen idag. Mysigt!





Medans vi höll på städa i skåpet laTom Stian ut amningskudden
en stund. Sen tog det 5 sekunder innan Mario övertagit den.




Graviditetsinfo.


Nu närmar det sig verkligen!


Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 14 maj 2009 (18 maj enligt barnmorskan)
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mer info om vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Jag: Med tanke på att det "bara" är tre veckor kvar nu så får jag väl vara nöjd att jag är så fin form. Men måste erkänna att jag känner av nåt skumt i höfterna idag, speciellt i den vänstra. Sen en tid tillbaka har jag känt av bägge höfterna när jag vaknar på morgonen, men när jag klivit upp har det försvunnit. Förutom idag, då det fortfarande värker nu. Bebisen ligger förövrigt långt ner med huvudet, men har inte fixerat sig än. Mina fingrarna är som prinskörvar! Men snart ska lillen ut! =) Vi längtar väldigt mycket nu!









Sallader.


Ligger i soffan och ser lite på Criminal Minds nu. Har precis proppat i oss en massa sallad, vi gjorde en couscoussallad med kyckling och en pastasallad med kyckling. Riktigt gott och nyttigt på samma gång!

Köpte faktiskt soyamjölk på affären idag också, det drack jag mycket av i Thailand förut. Hade glömt hur gott det är!










Grannar nr 2.

(finns ett inlägg om granne nr 1 under detta)


I övrigt har vi några andra grannar här vars liv går ut på att sprida härlig grannsämja runt sig
Minns ni de jag berättade om stod och ropade att mina blommor skulle dö inom en vecka när jag stod på verandan  och planterade penséer?


De grannarna dyker upp ÖVERALLT.

Här kommer några exempel:

Dagen då Tom Stian skulle tvätta altanen stod de och skrek ut altantvättartips från sin balkong som aldrig förr. Tom Stian blev tvungen att skruva av vattenslangen varje gång de skrek nåt för annars hörde han inte vad de sa. Till slut blev han tvungen att ignorera dem så att han skulle bli klar nån gång.

Häromdagen stod vi och tankade bilen på en bensinstation i Sand när de helt plötsligt kom cyklandes och tokvinkandes mot våran bil, de ville snacka. LÄNGE.

Igår när Tom Stian skulle sätta upp persiennerna i sovrummet så tog det väl en halvtimme innan vi hörde händer som knackade på fönsterrutan. Det var grannarna som ville snacka. IGEN. Så Tom Stian blev  tvungen att öppna fönstret och där stod de och höll låda i 40 min. Hörde att de snackade om att vårat fönster skulle passa bra som korvkiosk. Ja, verkligen... kom och köp korv här för fan.

Ett antal timmar senare när Tom Stian förflyttat sig till extrarummet för att få upp persiennen där också dök det upp ett huvud utanför och en hand som gjorde tummen upp.

Imorse skulle jag gå och slänga soporna, jag såg ut som sju svåra år och hade Mario med mig som som vanligt trasslade in sig själv och påsarna i kopplet. Hinner gå 3 m runt hörnet när jag hör: "Hej hej!! Här sitter vi och myser i solen!"  Jag hade lust att säga: "Men hej hej, gud vad jävla trevligt att ni ska vara tamefan överallt! Sitt och mys nån annanstans för i helvete!!"


Grejen är den att de är jättetrevliga och snälla. Jag har inget imot dem, men ibland så blir det bara för mycket. Jag vill kunna bo och leva utan att ha nån som dyker upp i ens ansikte HELA tiden.


Grannsämja är nåt väldigt fint och drygt.





Alla gillar vi grannen i Beck, men han kan ju bli aningen påfrestande bland.





Men min nyfriserade buske har ett tydligt budskap.





Granne nr 1.


Jag ska erkänna en grej: Jag gillar numera våran granne som bor snett ovanför våran lägenhet.

Nu kanske det inte låter som nåt ovanligt, visst kan man gilla sina grannar men saken är den att jag har alltid ogillat henne skarpt sen vi flyttade in här. Hon har sen dag ett älskat att skräpa ner utanför våran dörr. De har legat en miljard fimpar, godispapper, ruttna frukter och annan skit här utanför. Till och med hennes reklam som borde liggga i hennes brevlåda har blåst omkring här utanför.

Jag har alltid sagt till Tom Stian att jag önskar att hon kunde flytta, att allt skulle bli bättre då. Jag har till hämnats mot henne i smyg. Bland annat har jag samlat ihop fimpar, skräp och en halv påse ostkrokar från marken och lagt under hennes vagn (inte där uppe där barnet ska sitta, det vore för ondskefullt men där under där det ibland är galler). Ja, jag har otaliga gånger slängt in en massa skit under hennes vagn. Men allt det här har jag gjort i hemlighet, jag har aldrig vågat gå upp till henne och ringt på hennes dörr för att ta ett snack med henne. Det vågar jag inte för då blir grannsämjan så dålig. Jag har hellre hämnats i det tysta och låtit henne tro att det är tanten mitt imot som gjort detta.

Men nu till saken. Hon och jag har aldrig pratat med varandra hittills, vi har väl kanske sagt "hej" nån gång men inget mer tills för en vecka sen. Jag var på väg ut ur boden med min cykel när jag mötte henne utanför. Hon hade tydligen inte sett att jag varit gravid föräns nu (hur nu det är möjligt?) och började genast fråga en massa saker om min mage och graviditeten. Vi blev ståendes en stund och jag tänkte "oj, hon är ju supertrevlig!". Men för det kan man självklart hålla rent och snyggt runt sig. 

Dömma av min förvåning när hon då igår stod ute och städade bort allt skräp, gick  liksom runt med en påse och plockade fimpar till och med (Har inte sett henne göra ett handtag här utanför på ett år). Själv stod jag i fönstret som en gammal pensionär medans hakan låg på golvet. Det blev så fint här utanför!!

Idag träffade jag henne här utanför igen efter att jag gått en lång promenad med Mario i solen. Vi pratade på en bra stund och hon är verkligen jättetrevlig, lättsam och gullig. Så ja, det tar imot att säga det.. men jag tror att jag gillar henne nu. Men bara så länge hon sköter sig. Om INTE så måste jag kanske träda fram och säga ett par väl valda ord.



Förresten, jag har till och med givit henne penséerna som blev över. Snacka om givmildhet va? (Men de tänker jag klättra upp och hämta tillbaka om hon ska börja slänga fimpar överallt igen)






Bara en massa surr.


Imorse upptäckte jag att det inte längre är läge att bara välja och vraka kläder ur garderoben, man får helt enkelt ta det man kommer i. Just nu är leggings ett jävligt skönt plagg att ha på sig, köpte ett par grå och ett till par svarta igår. Dom svarta var lite strumpbyx-aktiga i tyget och ni vet ju alla hur passformen är på strumpbyxor, (Ja, svinhöga i midjan och  otroligt ruttna) så jag kan faktiskt dra upp dem helt över magen vilket bara är fint för min del. Så sexigt!  Invigde förresten mina nya sommarskor idag också. Vi har nämligen haft sol och HELA 13 grader i skuggan!!

Idag fick vi faktiskt tag i persienner till lägenheten, har alltid varit så svårt med måtten i våra fönster tidigare. Men idag hittade vi vita träpersienner till vårat sovrum och bebisen blivande rum. Äntligen! Tom Stian har nyligen blivit färdig med att sättta upp dem, blev gööörsnyggt!

Jag råkade även fynda vita panelgardiner och 6 st prydnadskuddar på rea idag också. Så sovrummet har kammats till på lite olika vis!


Nu orkar jag inge mer, både jag och mannen är slitna. Har varit fullt upp hela dagen!! Har inte suttit på röven en enda gång idag förens nu och känner att det här blogginlägget blev ett enda stort blurr. Ge mig SÄNGEN!


    
  

Sovrummet är inte helt klart än, troligtvis blir det en fondvägg bakom sängen och en lackhylla med
spotlights under. Kuddarna är mycket gulare i verkligenheten också. Vet inte varför de blev så dassiga
på bild. Jag är därimot dassigare i verkligheten än på bilden. Natti natt
.



Tre doggar.


Kom nyligen hem från Emma och Tore. Jon var också där med sin hund, en pekingeser som var livrädd för folk. Jag ville så gärna klappa den men det gick ju inte. Vi släppte iallafall ut alla tre (Emma har en Golden Retriver) tillsammans i Emma och Tores trädgård, Mario lekte tuffing och härjade som en tok och skulle "ta" den stackars pekingesern. Men sen efter ett tag blev han lite smygkär i henne tror jag, för helt plötsligt blev han vänligt inställd och skulle hela tiden lukta henne i fisan.

Sen lyckades ju Mario smita trots att de har staket runt hela tomten. Emma satt precis och klurade på hurvida Mario kanske kunde ta sig under staketet, sekunden efter gjorde han det. Han har aldrig gjort det för när vi varit där men han kom tillbaka igen.


Vi glömde att handla på vägen hem, så vi måste åka och göra det nu. Är så sugen på vaniljyoghurt!







En lat Golden Retriver, en kaxig Chihuahua och en rädd Pekingeser!





Emma med Leah, 4 månader.






Kongsvinger Sjukhus.


Varje gång vi ska iväg på något som har med bebisen att göra är jag alltid jättespänd och förväntansfull innan, men sen när vi väl är iväg på de där kontrollerna, kurserna eller vad du nu än är så är det faktiskt inte så kul egentligen. Är bara jag som är helt överivrig innan! Haha...

Idag var vi nämligen på rundvisning på Kongsvinger Sjukhus (där jag ska pressa ut Filip). Jag trodde att det skulle vara superspännade att få se allt och jag hade hört att omvisningen skulle ta ca 2 timmar. I den skulle det  även ingå en sån kontroll där de klämmer och känner på magen, lyssnar på hjärtljuden och allt sånt där. Men vi var klar på bara 30 minuter idag. Först fick vi svara på massor av frågor, sen lyssnade hon på hjärtljuden i 2 sek. Efter det fick vi titta in i några tomma rum, se några kuvöser, se en dörr som det stod "Operationssal" på och ja, det var väl allt. Ingen kontroll fick jag heller eftersom jag var till barnmorskan i Jessheim igår. Sen var det bara att åka hem igen.

Det jag därimot fick veta som jag egentligen inte hade lust att veta var att min förlossningen antagligen kommer att bli ungefär som mammas första förlossning. JIPPI!!  Vad jättekul att Filip isåfall inte kommer att vilja komma ut och till slut måste dras med sugklocka och att jag då kommer att förlora en massa blod och vara sjuk länge efter förlossningen!!

Nejdå, så behöver det inte bli såklart. Men tydligen blir oftast första förlossningen liknande ens mammas första sa barnmorskan idag. Men det orkar jag inte tänka på nu. Jag gruvar mig faktiskt ingenting.. jag tar det som det kommer den dagen det är dags.

Förutom turen till Kongsvinger idag har vi även hunnit med att byta till sommardäck och Tom Stian har tvättat bilen. Han ÄLSKAR att tvätta bilen, om han fick för mig skulle han tvätta den varje dag. Men som alla killar är han inte lika noga med insidan på bilen som utsidan.



Nu ska vi till Emma, Tore och Leah och fika!









V. 36 kontroll hos barnmorskan + bitterhet.


Efter en mördarcykeltur hem från köpcentret (var där och mötte upp Emma) ligger jag nu under en filt på sängen. Jag tänker ligga här och vara bitter tills Tom Stian kommer hem. Är nämligen på ruskigt dåligt humör.

Skickade nyss ett sms till kamrat Celia, tänkte att hon kanske kunde komma med några uppmuntrande ord nu när jag ligger här och är jävligt bitter och less på tillvaron.

SMS:et:
"Jaha, nu väger man 71 jävla kg för den där förbannade barnmorskan vägrar nollställa vågen innan man ska kliva på. Den visar faktiskt fel på minst 1 kg varenda jävla gång! Kan knappt få på mig skorna nu heller och håret är förjävla torrt och vidrigt. Inga härliga vänner har man här heller. Nu har jag iallafall bäddat ner mig och tänker tröstäta en Lion King Size för det är jag VÄRD!! Förresten så hatar jag den jävla fula chihuahuan också.. han irreterar mig! Nu är jag JÄVLIGT bitter!! FY FAN!! Är allt bra med dig eller? Jobbar du?"

Ok, erkänner att sinnesstämingen inte riktigt var på topp när jag skrev messet. Men Celia ringde upp mig och nu har jag pratat av mig en sväng så jag känner mig lite bättre.



Här kommer en snabb summering från besöket hos barnmorskan idag:

  • Fina hjärtljud hos lillen. 150-160 slag/minuten
  • SF-måttet var 34 cm (Storleken på livmodern)
  • Min vikt: 71 kg (Min startvikt var 58 kg, så +13 kg nu. Inte konstigt att man känner sig som barbapappa när man har jacka på sig)
  • Barnmorskan berömde min mage, hon tyckte den hade så fin form.
  • Lillen ligger med huvudet väldigt långt ner, men har inte fixert sig än.





Bilden är inte tagen idag, den är tagen igår när jag var
snäppet gladare.




Uppe och frullar.

Go morrn.

Har precis ätit lite frulle. Har fått dille på vaniljyoghurt så det äts numera varje morgon med mackor och juice till. Förut åt jag havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk, men det blir så tråkigt i längden. Man ska inte behöva gruva sig för frullen, därför är jag tvungen att äta nåt annat ett tag!

Ska snart trampa iväg in till staden, ska på v. 36 kontroll hos barnmorskan. Tom Stian måste ha bilen så jag får dra fram cykeln ur boden igen, det är lite kallt ute med solen är på G! Så det blir nog bra!

Kanske blir en tur på köpcenret efteråt... men såg nu när jag kollade sms-saldot att jag inte fått full lön denna månad pga att jag snart ska börja med mammaledigheten. Bajs! Pratade med Emma igår och hon trodde att jag skulle få full lön denna månad och att nästa skulle bli mindre. Men tydligen fick jag 5000 kr mindre redan denna månad!! Aja, är väl bara att vänja sig vid den summa pengar jag kommer få ett år frammåt...





Scrapbooking.


Fick ett scrapbookpaket i födelsedagspresent av bror Pullen när de var här i påsk. Idag var en bra dag att inviga det! Började lite smått med framsidan men insåg ganska fort att vi inte hade något fint kort att ha där. Så det var bara att kamma till sig och ställa upp sig framför kameran.


Ska alltså bli ett "Väntan"-album med magbilder och sen tänkte jag avsluta med en bild på bebisen sen när han kommit ut.
.










CANON G10.


Älskar våran nya kamera! Jag har inte lärt mig alla finesser än, men jag ska snart ta och sätta mig in i det. Den har iallafall 14,7 mega pixlar och en närgräns på 1 cm. Tänkte att jag skulle fota lite idag.

Men innan dess bjussar jag på några bilder från när jag och bror Pullen lekte med kameran i påsk!














Fåglar.


Vaknade av att solen sken i i sovrummet imorse så jag hoppade ur sängen och tänkte att detta blir en underbar dag! Långpromenad med Mario och sen lite skönt veranda-häng i solstolarna planerades in på agendan. Men medans vi åt frukost drog stora mörka moln in över himlen och det började blåsa kallt när vi skulle gå promenix.

Så det blev en slapp trist dag med lite häng i soffan istället och en tur till butiken för att handla lite mat. Sen en tupplur till klockan fem, då var det dags att skypa med Helenah (som för tillfället bor i USA). Snackade i hela 2 timmar! Trevligt trevligt!

Solen tittade förresten fram nyss, lagomt tills den skulle gå ner... haha. Hoppas på bättre väder imorrn!

Nu ska vi krubba kinamat!



Tom Stian fotade några fåglar genom fönstret idag, dom var sååå söta!


   






FULL RULLE.


Satte ner arslet i soffan för ca en timme sen, det var verkligen skönt! Vi har haft fullt upp hela dagen.


Dagen har bestått av:

  • SVANGERSKAPSKURS:
    Nästan 6 timmar kurs, vilket faktiskt inte var sådär jätteintressant. Vi fick var sitt tjockt häfte med info och sen kändes det som att barnmorskan läste nästan rakt av från det. Sen fick vi se 2 st korta förlossningsfilmer från mitten av 90-talet på videoband med dålig kvalle. Förstår inte att de aldrig kan köpa in nåt nytt material till sånna ställen? Likadant var det i skolan. Allt är minst 20 år gammalt. Men man fick ju lära sig lite grann iallafall! Bland annat fick vi lära oss lite om olika födeställningar. Jag hade svårt att välja nån så jag frågade Tom Stian om råd, typ vilken ställning han skulle välja om han skulle skita ut en melon. Men han sa att det måste man nog känna efter där och då. 

  • TITTNING I POSTLÅDAN:
    När vi kom hem från kursen hittade jag två stora brev i postlådan. De var från mamma, hon hade sytt örngott till Nalle Puh-täcket!! Jättefina! Nu har vi både täcke och kudde i samma stajl!

             





  • TVÄTTNING AV VERANDA:
    Vi trodde att det skulle vara gjort på två röda. Men det tog en evighet att få altanen helt ren. Sen trodde vi att vi skulle lyckas skölja bort rengöringsmedlet genom att kasta vatten på verandan med en stor vattenhink, men trots att vi har världens minsta veranda så gick det dåligt. Så jag åkte iväg på vattenslang-jakt. Hittade till slut 20 m vattenslang på vagn (man känner sig rätt vuxen när man innehar en sån vill jag lova) med en massa tillhörande munstycken på rea. Perfa!! Sen duschade Tom Stian allt, inklusiva de nyputsade fönsterna.


             






  • STÄDNING AV LYA:
    Medans Tom Stian oljade in en liten del av altanen (golvet måste torka först så det måste vi vänta med) gick jag in och lagade mat. Sen började jag städa lägenheten. Jag dammade, damsög och torkade golven. Så skönt att ha det skinande rent!


  • PROMENIX MED DOGGEN:
    Mario måste få sin dagliga promenad, så det var bara att bege sig ut efter städningen var klar. Var faktiskt jätteskönt att ta en sväng ute i det fina vädret! Mario byggde två nallar.


             





  • OPERATION "BLI AV MED PENSEL":
    När man oljat in altanen med träolja måste man göra sig av med penseln på ett bra sätt, den kan självantända annars. Men det var fanimej jobbigast på hela dagen, vi ville bara bli av med den och gå in och se på tv. Försökte först elda upp den en bit bort på en parkeringplats, men tändaren ville inte funka nå vidare. Så jag gick i och letade tändstickor. Men det jäveln ville inte brinna nå bra ändå så till slut grävde vi ner skiten i en grushög.




      Nu rör jag mig inte en meter från soffan resten av kvällen!! VILA!





Kursdag.


Sitter och krubbar lite frukost nu, om en halvtimme ska vi på "Svangerskapskurs" i Jessheim. Den är 6 timmar lång och jag är jättespänd på vad vi ska få lära oss!!

Återkommer senare!






Barnvagnen.


Blev tvungen att hämta in barnvagnen från boden och provbädda den med lakanen som jag strök imorse. Blev otroligt nöjd när jag såg hur fint det blev!! Känns verkligen jättebra med den här vagnen och jag älskar den gröna och gula kaninen som hänger på tråden tillsammans med den småruttna valrossen. Kan vi inte bara få våran bebis nu då?

Vi har ju en superfin resevagn med tillhörande babyskydd som står i boden också. Men jag ville inte släpa in allt våran lilla lägenhet så den får stå kvar en sväng till.

Jag och Tom Stian tänkte kika lite smått på hur vi ska vara lediga i sommar nu. Han tänkte ta ut nån vecka pappaledighet (eftersom att vi inte får vara föräldralediga samtidigt så tänkte jag ta ut semester de veckorna han har pappaledigt) i sommar. Då får vi vara lediga tillsammans och kan resa hem till Sverige. Wiiihoo!













Blommor.


Tom Stian och jag var på Plantagen idag för att köpa altantvätt och träolja, men de hade tyvärr inget av det.
Det dom därimot hade var en massa stora penséer (fanns bara små när jag och mamma var där sist) så Tom Stian fick snällt bära ut 60 l jord och ett gäng blommor till bilen.

Väl hemma satte jag genast igång med blommorna. Älskar att pilla i skitig jord! Trots brist på sol var det 13 grader ute och riktigt skönt. Våra festliga grannarna stod och gapade för full hals från balkongen på tredje våningen att de trodde att mina blommor skulle dö inom en vecka. No way, man är ju ingen duvunge direkt!

Blev väldigt fint på våran veranda iallafall! (oavsett hur länge de överlever) Grejen var bara den att jag råkade köpa för många penséer, missade att det var 10 st i varje pack (jag trodde att det var 6 st eller nåt) så helt plötsligt stod jag på verandan med 30 st som skulle ner i nån kruka. Man kan inte sätta dem för tätt heller för de växer som as! Så jag löpte runt  och fyllde krukor med jord och blommor som aldrig förr. Trots det blev 10 st över.. måste fundera vart jag ska göra av dem.


Oj, nu måste det sovas här!














Cykeltur.


Jag hoppade på cykeln idag för att dra en fika hos Emma. Mario packades in i en fleecefilt och lades i cykelkorgen, han var riktigt duktig och satt helt stilla för ovanlighetens skull. Men jag glömde visst bort att jag har världens största mage och en kondition från helvete för det var riktigt tungt idag, men ändå härligt med lite träning och frisk luft!

Emmas Leah hade blivit så stor sen sist jag såg henne,  hon är redan 4 månader och såå söt! Snart får hon en liten killkompis också, blir fint det!




 






Natti natt.


Klockan är snart ett på natten. Jag har precis stått naken i köket och mumsat en nattmacka med ett glas mjölk till. Hittade även en påse med knapriga cashewnötter. Men nån jävel hade visst glömt att salta nötterna så det fick jag göra själv, det var bara det att saltet inte riktigt ville fästa på dom så allt ligger nu på botten av påsen istället.

Men vad gör det när man för en stund sen fick ett sånt fint sms av älsklingen:

"Elsker deg mer enn alt i hele verden elsklingen min!! Puss puss puss puss"


GOD NATT.

(Tomt i sängen i natt också tyvärr)





Det är en flicka i magen!


Förresten, folk kan verkligen vara märkliga ibland. Tidigare idag när jag var på köpcentret gick jag nämligen förbi en 45-årig okänd kvinna som mumlade nåt som gjorde att jag vände mig om.

HON: "
Hei! Du skal få en jente ser jeg!"
JAG: "Nej, det är faktiskt en kille här inne"
HON: "Nei, jeg ser att det er en jente däri!"
JAG: "Ok, men vi vet att det är en kille"
HON: "Jaja, men du har en typisk jentemage"
JAG: "Jo, jag vet att jag har det men det är iallafall en kille"
HON: "Det har jag vansklig å tro!" (Det har jag svårt att tro)

Sen tittade hon lite konstigt på mig och jag kände att det var dags att gå.

Knepig tant... hon ville bara inte ge sig. För henne så MÅSTE det vara en flicka i min mage, inget annat. 





Hygglig tant.


Jag hade svårt att somna igår och vaknade jätteofta i natt, är väl inte van vid att sova själv antar jag. Kändes liksom märkligt att det var tomt bredvid mig i sängen men det är väl bara att vänja sig, Tom Stian kommer jobba en hel del nätter framöver!

Hängde några timmar på köpcentret idag medans Tom Stian sov. Blev ett täcke och en kudde till vagnen + påslakan och örngott med pirater på. Mamma och pappa har ju varit snälla och köpt ett litet täcke och en liten kudde sen tidigare, men det ligger i vaggan just nu. Tänkte att det kunde vara bra att ha en uppsättning till! Sen har vi ju även det fina Nalle Puh-täcket också, så nu klarar vi oss!

Var på apoteket för att köpa ett kit med små flaskor av shampo, balsam, tvål, tandkräm m.m också, hade sett att de haft det tidigare. Men de sålde bara sånna under sommaren av nån skum anledning (?!). Dock var tanten i kassan skitsnäll och lubbade fram och tillbaka i butiken för att hitta en massa provflaskor åt mig som jag kan ta med till sjukhuset när det är dags för förlossningen. Så det är alltså inte för att jag är en riktigt gniden jävel jag ville ha småflaskor av allt, utan för att jag vill slippa släpa med mig stora förpackningar till sjukhuset.

Tom Stian håller just nu på och grejsar lite med taklamporna som han och pappa satte upp i påsk, fatfades lite kontakter och lister och sånt. Men nu är snart allt på plats! Skönt! Bilder kommer väl framöver...







Fetisch för listor? JA. Herregud, jag har blivit ett kontrollfreak. Känner att jag
verkligen vill ha min stackars BB-väska redo när det är dags istället för att ha
en sönderstressad sambo som sliter sitt hår för att hitta allt jag vill ha med när
vi ska åka in. (det är HELT oaktuellt.. haha)





KÖKET.


Mannen ligger just nu och sover. Han ska nämligen jobba sitt första pass i PU i natt, tidigare har det bara varit kursdagar. Blir nog spännande för honom och en hel del att lära sig!

Eftersom att jag inte vill störa honom med att ha tv:n på så högg jag tag i nya Canon G10 och började fota vårat nypimpade kök, sen dess har jag suttit här vid datorn och gjort i ordning bilderna.

Det gamla köket var mysigt och hemtrevligt, men vi var ute efter ett större bord + fler stolar och vi ville släppa in mera ljus. Bordet och stolarna inhandlades förra veckan medans pappa har tapetserat en fondvägg i köket och fått upp en kökslampa ovanför köksbordet medans han var här nu i påsk. Jag har sen tidigare även hängt upp ett gäng små tavlor, dessvärre fattas en på bilderna och dessutom fattas det foton i nästan alla. Det kommer sen! Har ni hängt med i bloggen vet ni även att vi slitit med att hänga upp vita lamellgardiner tidigare också.

Nu kommer bilderna på nya köket! (Eftersom ni tjatat så, iallafall Madde)











Tänk er lite sol som skiner in genom fönstet också, blir supermysigt då! (Kändes mindre kul att
fota nu när det var grått och regnigt utanför, men kunde liksom inte göra nåt åt det! Haha..)
Mattan är vi tveksam på, den var en gammal som vi hade sen förr. Vi har bara inte hittat nån ny än.




OCH SÅ HÄR SÅG DET UT FÖRE:



Hemtrevligt och mysigt med vi behövde ett större köksbord och fler stolar som sagt!






BB-väskan


BB-väskan har börjat packats lite smått. Visste inte riktigt vilken väska jag skulle packa i först, men kom på att jag hade en bra väska från SAS. I den får det plats med Filips, mina och Tom Stians grejer. Allt på samma plats, kan ju vara lämpligt! Fick lite hjälp av mamma också om vad man ska ta med sig. Dessvärre kan man ju verkligen inte packa allt nu, är en massa saker som man måste lägga ner precis innan man ska åka in.

Men detta blev det hittills:

TILL MIG OCH TOM STIAN:

  • Handdukar
  • Tandborstar + tandkräm
  • Amningsinlägg
  • Läppsyl
  • Bindor
  • Böcker
  • Tidningar
  • Graviditetspapper
  • Vattenflaska
  • Några tröjor

TILL LILLEN:

  • Kläder
  • Gosefilt
  • Stor filt
  • Blöjor
  • Strumpor
  • Mössa

Sen är det en hel del mer grejer, men det läggs i senare. Några grejer ska jag köpa till veckan också. Känns som att jag vill ha det mesta klart snart. Är ju ändå i vecka 35+3 så jag känner att jag vill vara redo, man vet aldrig när han vill ploppa ut! Gud vad jag längtar!!








Grejer till Filip.


Mamma och pappa hade med sig en hel hög med grejer till Filip nu när de kom hit. Saker som de hade köpt till oss och även sånt som vi handlat tidigare men förvarat hos dem, så som barnvagn och grejer. Den här pojken kommer inte sakna nåt om man säger så! Haha..

Mamma hade även med sig ett jätte jättefint lapptäcke till Filip som hon hade sytt själv! Hon är så duktig! Det var grönt med Nalle Puh och hans vänner på, supergulligt! Det ligger i vaggan just nu, bara bebisen som fattas! Tydligen hade hon trilskats med det ett tag, men med lite tur kanske hon gör en matchande kudde att ha till! Så kul att ha nåt som nån har sytt, det betyder extra mycket för en då.

Här kommer bilder från när vi gjorde i ordning Filips kläder och vagga.













Kul med besök!


Familjen åkte hemmåt strax innan klockan nio imorse. Kändes så himla trist att de skulle åka, har varit så kul och upplivande med besök! Jag har känt mig mycket gladare för ibland känns det verkligen sjukt ensamt här i Norge. Så Tom Stian fick trösta en ledsen flickvän efter att de hade åkt. Min högsta dröm är att kunna flytta tillbaka till Sverige nån gång i framtiden. Skulle så gärna vilja att bebisen fick bo nära sin mormor och morfar, sin morbror och alla andra släktingar så som jag har fått haft det hela mitt liv. Men vi får se hur det blir... en dag kanske! Jag hoppas!

Vi har iallafall ätit massor av god påskmat under de här dagarna och vräkt i oss godis. Tror att det var fler än mamma som hade ångest över mängderna som slank ner i strupen! Vi har ju även fått hjälp att tapetsera en fondvägg i köket och pappa och Tom Stian har satt upp lampor i alla rum. Vilken skräll! Trodde vi skulle hinna flytta härifrån innan vi skulle få se röken av några taklampor. Blev superbra, är speciellt nöjd med vardagsrumslampan!

Mamma och jag har också hunnit med att fixa en hel del! Vi har tvättat alla Filips nya kläder (man ska ju helst göra det pga att det kan vara malmedel på dem), sen har vi strykt och vikt in alla ärvda kläder och till slut även vikt in de nya efter att de torkat. Filip har fått en egen byrå men grejer i. Vi har även bäddat hans vagga, blev så otroligt sött!!

Igår åkte mamma och jag på Plantagen en snabbis också, vi skulle köpa penseér och göra lite vårfint på verandan men de hade nästan inga. Gjorde i ordning en stor kruka och en liten iallafall! Fint! Det blir mer sen!


Ja, så vi har helt enkelt haft helt underbara dagar med familjen. Vad skulle man göra utan dem?! De hjälper till med allt och är bara så snälla och gulliga. Önskar att de kunnat stanna längre!! Men Tom Stian har lovat att vi ska åka hem oftare till Sverige efter att lillen kommit, och det borde kunna funka bra för han har 5-7 dagar ledigt i rad då och då på hans nya jobb. Jippie!!!

Här kommer bilder från påsken!


       





   







Påsk och besök.


Familjen Eriksson (förutom jag och Kristiansen) ligger just nu och slaggar i köket och i extrasovrummet. Vi har ju lite dåligt med plats i denna lägenhet på 56 kvm, men det får gå! Har varit en väldigt fint dag, jättekul att träffa familjen igen och vi fick massa presenter. Både till mig för att jag fyllt år och till bebisen. Sen fick ju vi våran Canon G10 idag!! Grym kamera!! Har fotat massor med den idag, men inte lagt in några bilder i datorn än.

Imorrn tror jag att papi och Tom Stian ska tapetsera köket plus att de eventuellt ska sätta upp en kökslampa. Wee!! Jag och mamma ska nog fippla lite med Filips kläder och grejer.


Nu kommer det lite påskbilder från tidigare i veckan!


 
 






Magen.


Har ju utlovat magbilder, dessvärre är inte de här pinfärska längre. Men man kan säga att jag inte blivlit mindre sen de togs iallafall. Dessa bilder är väl typ en vecka gamla.




Bilderna är från v. 34 ungefär.





Familjen är på väg.


Tacopajerna står i ugnen, iallafall en av dem. Mami, papi och bror Pullen borde vara i Kongsvinger snart och sen är det inte långt kvar till Jessheim. Ska bara slänga ihop en sallad och sen är vi klara. Antar att de kommer ringa snart och vilja ha lite vägbeskrivning, tror nämligen inte att de kommer ihåg vägen hit. De har ju bara varit här en gång förut.

Mamma har som vanligt planerat in vad vi ska äta och släpat med en massa gott från Sverige, men vi fick iallafall bjuda på tacopaj ikväll. Resten kommer nog dem att vilja laga och bjuda på. Ryktas om en del påskmat!!

Jag och Tom Stian har gjort lite påskfint här också. Var väl mest jag som ville det, han blev lite småless när jag tvingade honom att fixa en bunt videkissar i skogen häromdagen. Han stod och svor och tyckte att det var onödigt, men när jag hade gjort i ordning en kruka med påskris här utanför dörrn så höll han ju med om att det var rätt fint.

Nu måste jag göra sallad och Mario ska in i duschen. Han ser förjävlig ut i pälsen efter nån vecka med slaskväder.

GLAD PÅSK!!

(Bjuder på gravidkaggen och påskbilder)

Eller nja, nu är familjen här! Bilderna kommer nästa gång!





Sjukhuset igen.


Igår var det full rulle hela dagen. Brassade iväg till Alnabru vid ett-tiden, bland annat skulle vi försöka  hitta en matta till nya köket. Sen skulle vi även se på fondtapeter till vardagsrum och sovrum, men hittade inga alls. Därimot hittade vi  tapeter till köket som kommer att bli skitbra! (Ni får se före och efter-bilder när köket är helt klart!) Egentligen skulle mami och papi köpa med sig tapeter från Sverige när dom kommer hit, men de här var så snygga att vi tog dom istället!

Iallafall så var vi borta nästan hela dagen. När vi sen låg i soffan och skulle se ett par avsnitt av 24 med Jack Bauer blev jag orolig. Jag hade inte känt bebisen sparka eller röra sig på hela dagen, alltså inget livstecken på 10 timmar. Så vi bestämde oss för att ringa Kongsvinger Sjukhus. De bad oss komma in på en gång och då började vi känns oss en aning oroliga. Kom från dit ganska sent igår kväll och fick börja med att ligga i en säng i 20 minuter med nån slags hjärt-ljudsgrej kopplat till magen. Och ja, hjärtat slog som det skulle och alla tester barnmorskan gjorde visade att barnet hade det jättebra! Hon tittade även på bebisen med ultraljud och allt talade för att han mådde väldigt fint, men eftersom att jag har moderkakan i framvägg och han hade grävt in fötterna där i så var det inte alls konstigt att jag inte känt nåt liv på hela dagen.

Vi blev väldigt lättade och glada och fick dessutom med oss fina bilder på Filip hem! Känns jättebra att man ska föda på det sjukhuset för de är så supergulliga och trevliga där. De tar sig verkligen tid!!

Kommer nån bild här!






Fick veta igår att lillen nu väger 2150 gram. Barnmorskorna tyckte att han
har min näsa. Men jag vet inte jag? Tycker att han är ganska lik TS!






Mätt och belåten.


Kinamaten ligger i kistan och sambon masserar just nu mina fötter. Kan man må bättre? Jag tar alltid tillfället i akt, vill han se nåt speciellt program på tv:n som inte jag vill se så brukar jag tjata till mig massage under tiden. Det blir en fin deal, vi båda vinner på det.

Det blev bra väder idag faktiskt, solen sken på eftermiddagen när jag knallade runt med Mario. Vi tog oss en promenad på 1 timme och var riktigt svettiga när vi kom in, iallafall jag. Sen fick han klorna klippta på balkongen, nåt som han verkligen inte uppskattade idag.

Tänkte jag skulle ta en promenad med Anine nån dag också. Hon går ju en del promenader med Emil i barnvagnen och vi bor ju inte alls långt ifrån varandra. Sen var det längesen jag träffade Sandra också. Måste ta och styra till några träffar framöver! Och Emma kommer hem från Thailand på måndag.


Gud vad skönt med fotmassage. Tom Stian är grym på att massera!



  

  

 






Graviditetsinfo.


Godmorgon
. Jag klev faktiskt upp kl 8 idag, kunde inte somna om efter att Tom Stian åkte till kursen. Ångrar att jag inte skjutsade honom. Är rejält uttråkad och känner mig helt låst utan bil. I värsta fall får jag väl hoppa på cykeln, men det är inte så lockande för det är riktigt pissväder.


Tycker att det är dag för lite graviditetsinfo igen. Här kommer det:

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 14 maj 2009
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning. (Barnmorskan säger 18 maj)


Mer info om vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Jag personligen: Har börjat känna mig tung i magen, ungefär som att bebisen ligger så långt ner i buken han kan och trycker sig neråt. Händerna är svullna och gör lite ont när man böjer fingrarna. Tror jag börjar spricka lite på brösten. Känner mig småtjock (blir ju inte bättre när alla ska påpeka hur rund man blivit i ansiktet) och orklös för tillfället, men är i fin form i kroppen i övrigt. Ingen foglossning eller ryggont här inte!  Fick veta av läkaren igår att lilla Filip väger ca 2030 gram just nu. Längtar verkligen till älskling kommer ut!! Vad underbart det ska bl!!











Ullevål Sykehus.


Det är bara att konstatera att nåt gick väldigt snett när jag tillverkades. För lokalsinnet verkligen LYSTE med sin frånvaro idag. Jag är en katastrof på vägarna.

Ok, här kommer hela historien:

Kl. 9.30 idag skulle jag vara på Ullevål Sykehus för att en överläkare skulle se på bebisen. Vi hade nämligen en liten tuff start på graviditeten, något som senare löste sig nästan helt. Men vi har varit tvungna att gå på några extrakontroller. Idag skulle jag gå på den sista av dom.

Saken var bara den att eftersom Tom Stian började jobba i PU igår, så ville inte jag att han skulle ta ledigt redan andra dagen på sitt nya jobb för att följa med mig till sjukhuset. Trots att han absolut ville ta ledigt och följa med så gick han till slut med på att gå på kursen istället.

Men eftersom jag då inte har nåt lokalsinne över huvudet taget granskade vi nogrannt kartan igår kväll för att jag skulle hitta fram. Tom Stian förklarade verkligen vägen flera gånger, han skrev till och med ner vägbeskrrivningen på ett A4-papper. Så jag trodde nästan att jag skulle fixa det. MEN, inte då!

Färden började iallafall vid 8-tiden imorse och när jag väl kommit en bit på E6:an så mindes jag att Tom Stian hade sagt att jag skulle hålla mig i högerfilen när jag kommit förbi Alnabru. Men jag råkade visst hålla mig i högerfilen innan jag kommit dit och försvann då ner på nån märklig avtagsväg.

Först höll jag mig lugn och andades djupt. "Det är bara att vända och åka tillbaka" tänkte jag. Men det gick inte. Avtagsvägen jag hamnat på fortsatte i all oändlighet. När jag till slut kom av den så trasslade jag till det så otroligt mycket att jag greps av panik. Helt plötsligt visste jag inte vart jag var.. och det blev bara värre och värre. Gravid och känslig som man är började ju tårarna spruta. "Hur fan ska jag hitta tillbaka och hur ska jag nu kunna hinna i tid till sjukhuset?!!". Jag körde kors och tvärs genom nån jävla håla som hette Grorud. Jag letade febrilt efter nån skylt som det stod Oslo på men det fanns inte.

När jag panikkört i 30 minuter hittade jag en bensinstation. Stackars gubben som träffade på mig säger jag bara! Rödgråten och hysterisk sprang jag nämligen fram till honom med gravidkaggen i högsta hugg och halvskrek att han måste hjälpa mig till Oslo. Han förklarade vägen två gånger och äntligen var jag på väg åt rätt håll iallafall!!!

Problemet var bara att nu hade jag tagit en helt annan väg in mot Oslo, så Tom Stians fina vägbeskrivning gick ju inte alls att följa. Jag kunde heller inte ringa honom för han satt på kursen i PU. Hade numret till Tom Stians bror, men eftersom jag inte alls visste vart jag var så ville jag inte förnedra mig med att ringa honom. Så räddningen fick bli pappa, han som jag alltid ringer när jag är i knipa. Den stackarn satt på jobbet men fick snabbt lägga arbetsuppgifterna åt sidan. Här var det www.gulesider.no + kart som gällde!! Jag letade gatunamn och papi kämpade på med att stava allt på norska. Efter en liten stund uppenbarade sig iallafall "Ullevål P-Hus" på min högra sida och jag skrek till pappa att vi hade klarat det! Så otroligt skönt! Det här var nämligen en väldigt viktig läkartid hos överläkaren så det hade inte bara varit att boka om. Vi fick nämligen den här timmen inbokad hos honom när vi var där sist i december.

I vilket fall såg det bra ut på ultraljudet. Han verkade mycket nöjd och sa att bebisen var normalstor och verkade ha det fint. Men för säkerhets skull måste en barnläkare se på bebisen när han ploppat ut.

Så nu känns det skönt  att det är gjort, jag hann dit i tid. Jag hittade hem. Ja, jag lyckades faktiskt hitta Ikea på vägen hem också och fyllde snabbt två påsar. Igår köpte vi köksbord+stolar på Bohus också.. så med lite tur hinner vi få det på plats idag!  



Och ja, jag vet. Egentligen ska det vara lätt att hitta till Ullevål, men som sagt... jag har ju nåt stort fel i mitt huvud. Jag är helt enkelt inte som alla andra.



Bilder på köket kommer sen!!





Skallebank.


Vaknade i natt med tidernas skallebank. Löpte upp och tog två st paracet och gjorde i ordning en kall och blöt handduk att vira runt skallen. Klarade att sova nån timme till efter det men morgonen var inge vidare.

Tom Stian gör sin första dag i PU idag, så himla spännande! Längtar tills hans ringer så jag får höra hur det går. Var tänkt att jag skulle köra honom dit imorse så jag kunde ha bilen idag för att ta mig runt och se på inredningsprylar till köket. Men men den huvudvärken tänkte jag inte ens tanken.

Nu ska jag ta en dusch och se om jag mår nå bättre. Sen ska jag surfa runt och kolla på inredning på nätet istället, har redan en massa ideér!





Här har jag hängt upp hälften av lamellerna. Gjorde klart hela raden
igår men som sagt kommer jag inte längre nu utan hjälp. Men det ska
nog kunna bli klart idag!





RSS 2.0