13.33

Det blev visst en LÅNGKLÄNNING.

Hittade den i onsdags. Provade den i torsdags. Var bara tvungen att köpa den igår... Å det passade givetvis väldans bra att jag fått pengar i födelsedagspresent av mina kära släktingar ;)




Vibeke på jobbet ska till Dubai snart så hon bara måste ha en också! Nu gäller det
för mig att hitta ett passade tillfälle att ha min. Till sommaren är det kanske dags att
hoppa ur myskläderna och bli lite mer snassy? ;)





Min lediga dag.

MIN DAG!

Jag har skjutsat Filip till dagis. Jag har dammsugit och skurat golven. Jag har strykit gardiner. Jag har strykit på namnlappar i Filips kläder. Jag har tvättat 3 maskiner tvätt...

...och jag har fanimej suttit på röven och vilat framför ett hederligt gammalt avsnitt av Dr Phil och jag har ätit godis halvliggande under en filt i soffan.

Jag har kommit ikapp livet känns det som!

Lite senare idag ska jag på mataffären och hamstra, sen ska det lagas Mango Chutney-kyckling i ugnen. Efter det åker jag och hämtar min älskade unge på dagis som jag sen ska leka massor med för idag är jag full av energi! Tack vare min chef som tyckte att jag borde ta mig en semesterdag som bara skulle vara min. (trots att jag först inte ville, tänk om jag behöver denna semesterdag bättre en annan gång?)

Men fy fasen vad detta var välbehövligt. Dessutom har jag inte dåligt samvete för att Filip är på dagis för han har inte  varit där så mycket på sistone och denna vecka har de VM-vecka med massa utelekar och ska få medaljer och grejer. Vilket jag vet att han älskar!

Idag mår jag bra.

Nu blir det ett avsnitt av "En unge i minuten" =)






12.07

Jorå, han SOVER faktiskt.

Det är några som har frågat om Filips sömn sen jag skrev det där inlägget sist. Jag kan tala om att det var lite trassel under några nätter. Men sen gick det jättebra. Nu sover han nästan alltid hela nätterna med några undantag, men det är bara normalt! Dock tar det väldigt lång tid innan han somnar på kvällen men det kan vi leva med så länge han sover under natten.

Jag tror inte ens att jag kan beskriva känslan av detta. Det är bara helt fantastiskt! Normalt sett tycker jag inte att man ska ge små barn mediciner om man kan undvika det. Men för oss var det här räddningen. Han fick medicinen i 3 veckor, hans kropp lärde sig att slappna av och sova hela natten och sen har det sömnmönstret fortsatt efter att vi slutade medicinkuren.

Otroligt men sant. Glad är bara förnamnet!





12.05

Igår tog det STOPP.

Efter en lång period av dunderförskylning, ansvar för allt i hemmet (storhandling, matlagning, städning, tvättning..you name it), långa jobbdagar, lämning och hämtning på dagis så tog det stopp igår. När Tom Stian kom hem från jobbet frågade han direkt vad det var för fel på mig. Jag har en väldigt dålig dag, sa jag och kände för att krypa ihop i fosterställning under en filt.

Man kör liksom på i 190 i en period och så plötsligt så kommer den där dagen då orken helt enkelt tar slut. När man dessutom har lite dåligt med pengar (karln pluggar borta och bor på hotell x antal gånger i månaden vilket kostar skjortan) och ingenting att se fram imot så är det inte riktigt så att man sprätter runt och tjoar och tjimmar av glädje.

Men... halva Tom Stians kurs är gjord nu. 2,5 månader med en karl som jobbar heltid, är borta på kurs flera gånger i månaden och som resten av tiden sitter och läser har gått.  Det är väl helt fantastiskt egentligen?

Han är borta sju helger på raken nu men det är ju bara ett par månader kvar innnan han tar examen. Så nu tar jag nya tag! Jag måste orka... jag ska orka!!

Tror jag?

Jag hoppas även att min bättre halvdel orkar. Detta är minst lika jobbigt för honom om inte tuffare. Håll tummarna för att vi fixar detta nu.






21.42

Nu är jag på HELSPÄNN.

Filip har ju fått medicin mot sina sömnsvårigheter i lite över 3 veckor nu. Medicinen ska bara ges under en kort period och sen ska barnet förhoppningsvis klara att sova utan den när man är färdig med kuren. Så för tre dagar sen var det dags att sluta ge honom denna medicin (efter att han sovit hur bra som helst i 3 veckor).

Första natten gick bra, han vaknade bara en gång. Igår natt gick det sämre... då var vi uppe i 5 ggr igen och allt kändes som förr. Han vaknar, skriker, ställer sig upp och upprepar "inte sova". Han gör likadant vid varje uppvaknade och det kändes som att vi nästan var tillbaka på den gamla goda tiden igen.

Ikväll somnade han vid åtta-tiden. För 30 minuter sen var han vaken och det var samma procedur som vanligt men jag fick honom att somna om. Nu sitter jag här i soffan på helspänn med spetsade öron. Kommer han vakna igen snart?

Jag hoppas så innerligt att detta bara är tillfälligt
för ska det blir som förr igen så vet varken jag eller Tom Stian vad vi ska ta oss till!

Snälla Filip sov så att mamma och pappa orkar leka och ha skoj med dig på dagarna!






RSS 2.0