Roadtrip till Söderhamn


Vi tog en ny väg hem till Söderhamn den här gången, den var lite snabbare än den vi brukar ta. Men vi råkade nästan bränna över några getter som knallade omkring på vägen.

Fille var jätteduktig och sov nästan hela tiden. Han älskar verkligen att åka bil och somnar nästan på en gång! Skönt för både honom och oss för det betyder att vi kan ta bilen till Söderhamn fler gånger utan större problem.

Idag har vi varit på bröllop, kanske kommer bilder  från det framöver.. just nu orkar jag inte. Men bjuder på några från roadtripen hit!


       
 

Mosmeny i gräset och en Fille som sträcker ut ryggen lite!
(För er som inte fattat är de små bilderna klickbara)





Fille gymmar på.


Bebisar ska helst träna nacken en kvart om dagen. Det gör såklart Fille också! Han har nu hunnit bli 5 veckor och 4 dagar gammal. Ska bli så kul att visa upp honom för alla i Sverige! Längtar tills på fredag!!




Perfa att träna nacken i babygymmet =)





LÄNGTAN.


Det är så mycket att se fram imot nu att jag blir helt tokglad! Ikväll ska vi hämta bror Pullen (nä, han heter inte det egentligen) på Gardermoen. Han har varit i Fredrikstad i Norge för att söka jobb och nu ska han hälsa på oss. Så då ska han, jag och Fille hänga medans älsklingen jobbar imorrn.

Och på fredag morgon packar jag, Tom Stian, Pullen, Filip och Mario in oss i bilen + 2 st vagnar, ett babyskydd (bilstol), Marios bur och en massa packning. Sen börjar hemfärden mot Sverige, destination Söderhamn! Weee!! Men jag tror det kan bli ett tufft jobb för Tom Stian att få plats med allt, bara en sån sak som att han själv och Pullen är ca 1,90m långa. Ja, och sen har vi allt det andra och våran bil är inte direkt en combi.

Men hem ska vi allihopa. Om jag så ska sitta på taket.



Måste bara lägga ut dom här bilder på älsklingarna...


 








Älskade grannar.


Har varit lite dålig på att uppdatera på sistone. Men det har varit så bra väder att jag inte haft lust att sitta inne vid datorn men idag ville inte Filip sova ute i vagnen så vi sitter inne en liten stund.

Igår därimot sov han 3 timmar i sträck i skuggan i sin vagn. Så jag hann faktiskt glassa en stund i solstolen. Men det dröjde inte länge förens grannarna gjorde mig psykiskt instabil som vanligt.

Hon som bor snett ovanför (den unga tjejen med en massa barn) stod bland annat och gapade som en idiot  på sina ungar medans indierna (som bor 4 vuxna och 2 barn på 50 kvm) ovanför oss satt och sjöng eller vad dom nu gjorde. Även granntanten som bor bredvid oss dök upp från ingenstans och började berätta alldeles för mycket om sitt liv och jag fick leka psykolog mot min vilja.

Efter en dryg timme dök även en dansk leverans-gubbe upp och började lasta av stora tunga kartonger 2 meter från vagnen där Filip sov så att en annan kärring här ovanför kunde komma och konka upp dom till sig. Sen började alla snorungar som bor här att leka i trappen.. också 2 meter från Filip. De kastade ner leksaker och träpinnar för trappen tills det brann i skallen på mig. Ja, visst. Barn ska få leka och skratta, men dom här barnen är helt hopplösa! Dom kan stå och vråla och härja som as utan att mammorna säger nåt.

Som om inte det vore nog plockade den ena indiern fram sin rakapparat också och började raka sig. Det bara surrade här på balkongen ovanför och jag satt och väntade på att det skulle landa små svarta krulliga hårtoffsar på mig. Men då jävlar säger jag  bara, då hade det varit slut på grannsämjan för alltid.



Vilken härlig dag i solen hörrni!!


 






Visning.


Var på husvisning idag. Denna gång var det ett radhus och vi blev faktiskt positivt överaskade. Visst vill man tapetsera om i alla rum, måla alla träfärgade lister vita och slita bort kaklet i köket. Skulle gärna vilja byta ut golvet i hallen  och i köket också men det var inte på värsta vis.

Det som var bra med den var att det var en ganska stor och mysig veranda och en lagom gräsplätt med en stor häck runt om så Mario kan springa fritt. Är perfekt att ha en stor uppblåsbar pool där ute också! Mys!!  I övrigt var det tre sovrum, fyra om man räknar med det på loftet. Och dubbelgarage, det är kanon det!

Men vi är väldigt kluvna. Vi vill men samtidigt vet vi inte om vi vill satsa på nåt så dyrt. Eller dyr och dyr är den väl inte för att vara i Norge, men vi får ett större lån än vad vi har nu. Har skitsvårt att bestämma oss. Vi vill ju absolut få den här såld först också.. tror vi låter det rinna ut i sanden den här gången också, det är enklast så ;)


Passade på att hälsa på Emma och Leah på vägen hem från visningen.


    








Grön och gul.


Lillfisen och jag har matchat varandra riktigt bra idag. Var inte ens meningen egentligen, såg det när jag skulle ta på honom hans fina mössa som han har fått av Hanna och Jonas.

I övrigt har jag pysslat med en grej på datorn i en evighet. Blev bra till slut, men det låg mycket slit bakom! En del av er kommer att märka vad det är framöver. Hihi..

Tänkte egentligen gå och sova nu istället för att skriva det här inlägget, men Tom Stian står i duschen så jag kan inte göra mig i ordning och om jag räknat rätt så är det precis 3 timmar sen Filip åt sist. Vilket betyder stor hunger snart!



 
Fille-Pille.




Hus.


Tog med oss Fille och knallade iväg för att titta på ett hus. Var ingen visning eller så men det är till salu. Vi ville mest kolla vart det låg, ska erkänna att vi blev lite besvikna. Det var ioförsig en lugn och bra gata, perfekt för barn men det var nästan bara en massa trailer-trash hus där. Typ grannen mitt imot hade inte klippt gräsmattan de senaste tio somrarna och verkade ha en fetish för fågelholkar. De hade hela 5 st ovanför garageporten och ett ståendes på gräsmattan. Hallå liksom?!

På ett sätt vill jag flytta. På ett annat sätt är jag/vi väldigt bekväma med att kunna spara pengar varje månad och kunna göra det vi vill. Men en större lya skulle ju inte skada...  men frågan är om jag inte är mer sugen på en till bil. Man känner sig ruskigt låst när man aldrig kan åka nånstans när Tom Stian är på jobbet. Vi får se vad det blir! Drömmen är ju såklart att köpa hus i Sverige framöver!





Det här huset är otroligt fint innuti, sprillans nytt och allt! Men trädgården
var inte den största vi sett, man får ju knappt plats att slänga upp en 
veranda.





Hur tänkte jag nu?


Skulle gå in till staden idag för att glo lite i affärer. Hann gå 30 meter innan jag såg att jag hade ett snöre i min hand. Och i andra änden satt tyvärr Mario fast. Jävla skit, han kan ju inte följa med in i affärna. Så jag gick hem igen och lämnade honom. Gick sen ytterligare 50 meter. Bajskorv, plånboken är hemma... så det blev till att vända igen.

Väl på köpcentret plockade jag på mig några klädesplagg (ska nämligen på bröllop snart) och drog med mig vagnen med Fille i in i provhytten. När jag väl står där och spanar in kläderna jag ska prova, så inser jag dock mitt misstag. Jag hade tagit med mig en röd och en svart tubtopp och en röd tubtoppsklänning. Skitfina.
 
Men hur i helvete har jag tänkt att jag ska kunna ha dom?

Med lökar som inte är av denna värld, då snackar vi E-kupa och bröstmjölk-sprut som når från duschen till tvättmaskinen (ca 1,5 meter) när jag inte ammat på ett tag. Funkar inte riktigt att köra med axelbandslös-bh eller helt utan om man säger så.

Jag kom hem utan nåt. Eller jo, jag köpte en sjal på rea och ett skärp.











Hundvalp på besök.


Vi har haft besök av Tom Stians bror Björn André och hans flickvän Elisabeth. De tog med sin hundvalp Bellman som nu är 3 månader gammal, en riktig buse. Mario hatar ju andra hundar så fick de börja med att gå en lång promenix tillsammans med  varandra och oss för att försöka komma överens, vilket gick sådär. Filip var med i vagnen också, han var så snäll och sov hela tiden.

Promenaden visade sig dock vara lite för lång för Bellman som la sig ner och strejkade ibland och han var ruskigt törstig när vi kom in igen. Han doppade ner hela huvudet i vattenskålen och andades under vattenytan så det bara sprutade bubblor. Han tryckte även ner tassarna där i och började gräva så Tom Stian måste hålla i skålen så den inte skulle välta. Sjukt kul!



    
  
 






4 veckor.


Idag blev våran lilla älskling 4 veckor gammal. Det firade han med att kräka ner sin mammas hår, linne, bh, byxa och trosa plus tre soffkuddar i en enda sväng. Starkt jobbat av en sån liten grabb! Kan tillägga att han blev ganska fort hungrig efter det. Så det var bara att plocka fram bröna igen och ge fisgurkan lite mer krubb.

i övrigt så längtar jag obeskrivligt mycket tills vi ska åka hem till Söderhamn om ca 2 veckor. Hade det inte varit för det hade jag nog börjat grina idag också när jag vinkade av mamma på flygplatsen. Satan att man ska bo så långt bort, men Tom Stian har lovat att vi ska flytta hem till Sverige nån gång sen.  Jag lever på det.





Nylagd kräka som även träffade en hel del annat... så det blev till att skura, tvätta och duscha ;)





Mami har åkt hem =(


Skjutsade mami till flygplatsen för nån timme sen. Tiden går så fort! Hon har varit här sen i onsdags och så helt plötsligt är det lördag och hon ska hem. Men vi har haft jättetrevligt och har hunnit med lite allt möjligt! Igår lämnade vi Filip hemma med Tom Stian medan vi stack iväg en sväng till köpcentret, man måste skynda sig mellan amningarna. Han äter ju ca var tredje timme.

Mamma var sugen på lite nya kläder och jag på en klänning till bröllopet vi snart ska på, men det slutade med att vi bara kom hem med grejer till Filip.. haha. Har även hunnit med att klippa mig medans mami varit här. Stackars henne som fick vandra runt med sitt barnbarn i vagnen i ösregn i två timmar medans jag var inne på frisörsalongen. (Bilder kommer väl kanske snart)

Idag var vi alla fyra + Mario ute på en liten biltur, vi skulle kolla in två campingar. Mormor och morfar är nämligen lite sugen på att ställa sin husvagn här i närheten så att de eller mamma och pappa kan bo i den när de är här och hälsar på. Kanske att jag, Tom Stian och Filip kan sova nån natt i den också! Alltid mysigt att sova i husvagn ju!

Tom Stians farmor, farfar och halvbröder har varit här och sett Filip också. Farmorn och farfarn bor ju i Spanien nästan året runt men nu har de kommit hem för att se på sitt första barnbarnsbarn. Tom Stian bröder var iallafall väldigt stolta över att vara onklar!



 

    
               

Mamma köpte den gula och jättesöta safari-kepsen åt Filip så att han kan ha den när det är riktigt
varmt och soligt ute. Sen hittade vi även några smidiga och stora haklappar.







Hämta mamma.


Om en liten stund ska jag åka och hämta mami på Gardermoen. Helt underbart att hon kunde komma och hälsa på så snart igen! Då får jag lite sällskap när Tom Stian jobbar nätter och sover på dagarna. Hoppas att hon känner sig lite bättre nu bara, hon har nämligen varit sjuk.

Beställde förresten en klipptid nu på fredag, så det gäller bara att klura ut vad man ska göra med frillan. Måste prata med Cissi om det tror jag, för det var ju inte många här på bloggen som ville lämna en kommentar om vilken frisyr som var bäst eller komma med nåt råd.. haha..  trots att det var över 30 personer som läste inlägget.

Bäst att försöka hinna in i duschen nu medans Filip är hyffsat lugn. Tom Stian sover ju nu och vill inte att han ska vakna av att Filip vrålskriker medans jag står i duschen och inte kan ta upp honom ur vagnen.








Kan inte sova.


Hämtade nyss in datorn till sovrummet. Ligger här i sängen och kan inte alls sova. Tom Stian jobbar natt vilket han ska göra tills på fredag så jag och Filip är ensamma. Mitt problem är att jag stressar upp mig lite över det här med sömnen, är inte van vid att "skynda" mig att somna...

Filip åt nämligen vid halv elva. Efter det bytte jag blöja på honom och la både gofisen och mig själv i våran säng och det är där stressen kommer in i bilden. Först att få honom att somna och sen att att få mig själv att hinna sova innan han vaknar och ska ha mat igen. Jag vet att jag har ca 2-3 timmar på mig att sova varje gång innan han troligtvis vaknar igen, men jag bara ligger där och tänker "måste hinna somna, måste hinna" och så funkar det inte alls. Så har det iallafall varit i natt.

Och nu vet jag att det inte är nån idé för mig att stänga locken, för nu ska han säkert ha mat inom 30-60 min och då är det bättre att jag är vaken när det sker. Tidigt i morse var jag nämligen så trött att både jag och han somnade under amningen.



Vände mig om och tittade till Filip nu, han är så go att man bara vill äta upp honom. Varje gång jag har ammat honom och ska lyfta upp honom kan jag inte låta bli att stjäla några pussar. Lilla älsklingen!

Jaha, nu sprakar det i blöjan också..





Frillor.


Har slötittat lite på frisyrer på internet nu. Har lust att gå och klippa mig, skulle inte vara helt fel att få byta hårfärg också. Mitt hår har aldrig någonsin varit i sämre skick, beror antagligen på graviditeten och att jag nu ammar. Det är torrt samtidigt som det är fett och jag har inget fint självfall längre, det bara hänger som om det vore dött.

Jag är beredd på att göra vad som helst för att få lite liv i frillan... synd att frisör-Celia bor i Gävle, vill helst att hon ska fixa mig. Hon vet vad jag vill och inte vill. Men eftersom hon är för långt bort så funderar jag på att boka en tid här i Jessheim.

Kanske jag och Tom Stian kan åka förbi den där salongen som Sandra rekomenderat idag?



Här är några frillor och färger som jag haft de senaste åren:





Vad passar jag egentligen bäst i och har ni nån idé om vad jag ska göra med håret?






Ett dygn hos familjen Eriksson/Kristiansen


Surrade lite med Madde i telefon igår. Vi kom fram till att vi lever väldigt olika liv numera (Inte som när vi bodde tillsammans i Norge). Hon bor själv i Gävle nu och kan göra som hon vill med allt, tex sova hur länge som helst och hon behöver inte ta hänsyn till nån annan. Medans jag har Tom Stian, Filip och Mario och lever ett ganska svettigt liv mot för hennes... här sker det ju nåt hela tiden sen Fille kom till världen.

Iallafall så kom vi på att jag kunde ta och skriva upp allt som sker under ett dygn i mitt liv. Inte för att jag vill klaga att jag har mycket att göra eller nåt sånt, mest för att det kanske kan vara kul att se hur det är hos oss.



Det här är en helt vanligt dygn i vår familj numera: (Med start kl 14.35 så får vi se hur länge jag orkar uppdatera.. men har planer om att fortsätta natten igenom. Kommer alltså att fylla på listan då och då)

14.35 Jag ammar Filip
14.45 Filip kräks på sig själv och mig
14.50 Tom Stian åker till jobbet
14.55 Är färdig med att amma

15.00 Jag byter blöja på Filip och sätter på honom torra och rena kläder
15.10 Jag lägger Filip i vagnen och ger honom nappen
15.11 Försöker sätta ihop baby björn-selen men är för trött för att orka tänka och ger upp
15.15 Filip ligger och pruppar och bajsar
15.20 Jag byter blöja på Filip igen
15.25 Lägger ner Filip i vagnen och ger honom nappen
15.30 Filip spottar ut nappen och börjar skrika
15.31 Ger honom nappen och stoppar om honom
15.49 Filip sover fortfarande inte och jag har givit honom nappen 10 ggr minst
15.50 Jag sitter och bloggar lite och är inne på familjelivs hemsida

16.00 Filip gnäller och skriker lite så jag stoppar om honom och ger honom nappen
16.07 Tittar till Filip och han är fortfarande vaken men tyst
16.18 Gofisen har äntligen stängt sina två blå
16.19 Jag skriver ett inlägg på bloggen
16.43 Tittar till Filip och ser att han är vaken
16.45 Filip börjar gnälla lite
16.48 Prupp-ljud hörs från vagnen
16.50 Lillen börjar skrika och jag plockar upp honom
16.55 Byter blöja på Filip medans han skriker
16.59 Ger Filip hans "minifom-droppar" så att han inte ska få magknip

17.00 Ammar Filip
17.04 Läser lite i "Vi Föräldrar"-tidningen medans Filip klunkar
17.14 Filip släpper taget om bröstet
17.15 Jag försöker få honom att rapa
17.17 Han somnar men får fram en liten rap
17.18 Dags för honom att krubba från andra bröstet
17.21 Filip somnar vid bröstet men rapar när jag lyfter upp honom
17.22 Lillnissen fortsätter sova på en filt på soffan. Undrar hur länge?
17.26 Filip vaknar. Förflyttar honom från soffan till vagnen
17.28 Börjar vika in tvätten som är färdigtorkad och hänger sen tvätten som jag glömt bort
17.30 Blir avbruten av att Filip grinar och lyfter upp honom
17.32 Provar att lägga honom i vaggan för att se om han vill somna där
17.33 Fortsätter med tvätten
17.45 Hinner precis klart med tvätten och startar en ny maskin
17.46 Filip har skrikit i vaggan ett par minuter så jag tar upp honom
17.47 Förbereder en promenad med Filip och Mario

18.05 Kliver utanför dörren med vagn, Mario och en soppåse.
18.19 Ringer Cissi medans vi går promenad

19.00 Kommer hem igen, Filip har sovit hela promenaden
19.05 Hänger tvätten
19.22 Tittar till Filip som fortfarande sover, vad bra!
19.39 Tittar till Filip igen och han sover nu också
19.40 Jag hänger lite vid datorn

20.28 Filip sover fortfarande
20.33 Jag värmer pasta och kyckling med broccolisås i micron
20.34 Filip sover oroligt (han vaknar oftast precis när jag ska äta)
20.35 Filip sover vidare
20.42 Äter och ser lite på firandet av Sveriges Nationaldag på tv
20.54 Filip vaknar och grinar
20.56 Byter blöja på Filip
20.59 Ger Filip hans "minifom-droppar" så att han inte ska få magknip

21.01 Ammar Filip
21.10 Filip släpper taget och jag försöker rapa honom
21.12 Filip börjar klunka från det andra bröstet
21.23 Älsklingen har ätit färdigt
21.24 Tom Stian ringer och kollar läget
21.34 Byter blöja på Filip
21.37 Förbereder ett bad åt Filip
21.42 Filip spyr på sig själv och på min amningsbh
21.43 Badar Filip vilket han gillar
21.50 Torkar Fille
21.53 Lägger honom naken i babygymmet för lite lufttorkning av hans stjärt
21.58 Loggar in på skype för att se om Filips gammelmormor och gammelmorfar är där
21.59 Pratar med dem en stund och visar upp Filip

22.20 Pratar även med Cina på skype (min moster) och visar upp Filip för henne också

23.10 Har pratat färdigt,  Filip är trött och håller på somnar i mina armar
23.15 Lägger honom i vaggan 
23.23 Tittar till Filip som är vaken och ger honom nappen som han spottat ut
23.25 Tänker borsta tänderna och göra mig klar
23.40 Tom Stian kommer hem från jobbet
23.55 Jag lägger mig äntligen i sängen

00.01 Filip gnäller och halvskriker
00.05 Vi flyttar över honom till våran säng
00.10 Tom Stian visar några hus på internet (ingen idé att somna för Filip ska ha mat snart)
00.23 Filip somnar! Trots att han borde vilja ha mat
00.53 Vi ger upp att invänta Filips hunger så vi släcker lampan och försöker sova

01.12 FIlip vaknar
01.13 Vi ger honom hans "minifom-droppar"
01.14 Ammar Filip
01.29 Druckit färdigt från höger bröst
01.30 Tom Stian byter blöja på Filip
01.32 Filip börjar äta från det andra bröstet
01.33 Bajsar samtidigt som han krubbar¨
01.40 Ätit färdigt
01.41 Tom Stian byter blöja igen

04.22 Filip vaknar och gnäller lite
04.40 Filip har ont i magen och skriker
04.49 Han får sina "minifom-droppar"
04.50 Ammar Filip

05.08 Han släpper taget
05.09 Tom Stian rapar Fille
05.10 Äter vidare från nästa bröst men somnar efter 1 min
05.11 Lägger ner honom i sängen mellan oss
05.13 Gnäller en liten stund innan han somnar

08.00 Filip gråter
08.27 Han får sina droppar igen
08.28 Ammar Filip
08.52 Han släpper taget
08.53 Rapar honom
08.55 Jag byter blöja på Filip
08.59 Han äter mer

09.00 Han bajsar igen medans han äter
09.08 Filip har ätit färdigt
09.10 Byter blöja på Filip igen
09.15 Försöker få Filip att somna igen men han är klarvaken och ligger och sparkar
09.30 Lägger honom brevid mig i hopp om att han ska somna
09.45 Tom Stian lägger honom på sitt bröst men han vill inte sova

11.00 Filip somnar äntligen och vi sover en liten stund
11.28 Vi kliver upp och äter frukost
11.30 Nu sover Filip djupt så han får ligga kvar i sängen
11.57 Fille sover fortfarande

12.15 Tittar till Filip som fortfarande sover
12.30 Jag duschar medans Tom Stian letar bil på internet
12.55 Filip vaknar efter att ha vänt dygnet helt för alla i familjen

13.00 Byter blöja på Filip och klär på honom
13.15 Ger honom hans droppar
13.20 Ammar honom
13.25 Tom Stian duschar
13.35 Byter blöja på honom
13.37 Han fortsätter äta
13.47 Sätter honom i babysittern

14.00 Jag gör pannkakssmet medans Tom Stian sätter ihop baby björn-selen
14.15 Steker pannkakor
14.25 Tom Stian börjar äta
14.40 Jag äter
14.50 Tom Stian åker till jobbet och jag är nu ensam med älsklingen till kl 23.15



Ja, det var ett dygn här. Full rulle hela tiden men det är himla mysigt också. Det sötaste som finns är ljudet av Filips små nysar... det låter så gulligt!!






3 veckor senare.


Vad jag har förstått så är det en del som är nyfikna på hur min mage ser ut efter att jag har ploppat ut gofisen Filip. Jag ska väl erkänna att jag haft tur för den sjönk in ganska snabbt och det är många som påpekat att min mage redan är borta, till och med en barnmorska.

Det som dock är kvar är det mörka strecket över magen, kan tydligen sitta kvar där ett bra tag innan det bleknar. Sen är min navel ganska deformerad fortfarande. Under graviditeten stod den rätt ut, men nu börjar den sakta men säkert krypa tillbaka in i det mörka hålet den kom ifrån.

Men ärligt talat så hade jag inte brytt mig speciellt mycket i nuläget om jag hade haft en stor dallermage, för det enda jag tänker på är Filip. Har liksom inte tid att fundera över hur jag ser ut. Givetvis ska jag väl börja träna sen för det mår man bra av, men det ska man helst vänta 6 veckor med. Är  bara promenader med vagnen som gäller just nu!





3 veckor efter.





GLÖMSKA.


Herregud vad man aldrig lyckas göra klart nånting längre. Började plocka döda blommor från mina stora häng-blomma på ballen nyss, men gjorde inte klart det för nåt annat kom i vägen. Har ju även försökt plocka ur diskmaskinen och startat en maskin med tvätt utan att ha lyckats. Skulle även vara kul om jag kom ihåg att gå och bajsa snart.

Vet inte vad det är som händer med mig? Jag brukar vara ganska effektiv när jag sätter den sidan till, men numera lyckas jag aldrig slutföra nåt jag har börjat på. Jag blir ständigt avbryten av andra grejer och sen glömmer jag bort vad jag höll på med och börjar plocka med nåt nytt. Efter nån timme ser jag sen saker jag glömt att slutföra överallt.

Är ett under att jag lyckats värma en tallrik med potatis och lax utan att ha glömt den i micron, den står faktiskt framför mig nu och jag har tagit en tugga. Och jag kan faktiskt inte skylla allt det här på Fille heller, för just nu har han faktiskt legat och slaggat i 2 timmar och inte avbrytit mig en enda gång. (ok, nu skriker han efter mat. Är strax tillbaka tror jag)



Är tillbaka nu med amningkudden runt mig och lilla älsklingen dricker för fulla muggar. Läste just ett mejl från mamma. Hon hade köpt en "Snuggle Nest" åt Filip!! Skitbra, blir perfekt att ha en sån som han kan sova i! Tack mami!



                  


 




Hembesök.


Idag har en barnmorska varit här från hälsostationen och besökt oss. Det var ett sånt rutinbesök som dom gör inom 2-3 veckor efter att man fått barn. Hon pratade med oss om allt möjligt och vi fick en del broschyrer. Jättetrevlig människa! När vi sen ska på rutinkontroller på hälsostationen med Filip så är det hon som ska ha hand om oss, vilket känns hur bra som helst.

Hon ville även att vi skulle komma in och väga Filip nästa vecka. Då är ju mamma här på besök igen så jag tänkte att hon och jag kanske kunde åka in och kolla vikten på lillen. Tom Stian jobbar ju ändå natt nästa vecka och då sover han på dagarna så mamma och jag kan passa på att få lite gjort.

Har precis pratat med Madde i luren och sitter nu och väntar på att Emma ska komma hit en sväng, Leah skulle bara sova lite först. Skulle jag också vilja göra...haha. Måste ta mig en tupplur tillsammans med Fille sen tror jag.










Tröttisar.


Efter att Tom Stian kom hem från ett 10,5 timmar långt arbetspass idag så slocknade vi alla fyra på sängen. Var så skönt att få sova i 2 timmar, till och med Filip sov.

När vi vaknade kom vi på att vi måste åka och handla vilket ingen hade lust med. Men vi köpte hem en massa frukt som åkte ner i mixern när vi kom hem. Kände att vi måste få i oss lite vitaminer! Jag höll mig dock ifrån apelsiner, tydligen kan Fille få ont i magen av det. Hoppas att han tål kiwi och lime bara, så att jag inte har ställt till det inför i natt. Är inte lätt att veta vad man kan äta och inte, han får ju lätt ont i magen stackarn.

Kolsyrat vatten är ett minne blott nu också. Jag som älskade att klunka det och kände mig nyttig när jag drack det istället för pepsi och sånt. Men barnmorskan sa att han kan få ont i magen av kolsyra (han har haft en hel del ont i magen på nätterna) så numera är det kranvatten och saft som gäller för mig.



  

Är det nån som ligger inne med lite info om vad hylleblomst (norska) är för smak? Köpte yoghurt
med den smaken idag. God var den iallafall!





Jag och Filip.


Tom Stians två lediga veckor i samband med Filips ankomst är nu slut, så han är tillbaka på jobbet idag. Så idag är jag själv med lillen. Har gått bra hittills, men det är svårt att få nåt gjort här hemma när han är så otroligt vaken hela tiden. Han sover nästan aldrig! Men jag har iallafall tvättat två maskiner med tvätt och dammsugit lite. Fick i mig lite mat nyss också så nu sitter jag och funderar på att ta med Filip och Mario på en promenad.

Igår var jag och Tom Stian ute på en kortare promenad också. Jag orkar inte gå den där långa rundan som jag gick nästan varje dag när jag var gravid. Kroppen har inte riktigt återhämtat sig konditionsmässigt än..haha.. så just nu får det bli några kortare svängar.

Inatt när vi låg i sängen och försökte sova så hörde vi nåt som lät "mjjaaauu, mjaauu, mjjjauu" och trött som vi var trodde vi att det var Mario eller Filip som framkallade de här kattaktiga ljuden. Men helt plöstligt rasslade det till i fönstret som var ganska mycket öppet! En katt hade tydligen försökt att ta sig in men stoppats av persiennen! Tur det. Hade kunnat bli våldsamt tråkigt om han hoppat in i vårat sovrum. Mario tror nämligen att han är kattmördaren nummer ett, problemet är bara att dessa norska skogskatter är tre gånger så stora som honom.

Nu måste jag ta ut Filip på en promenix i vagnen! Han gnäller sjukt mycket och har jag tur så somnar han så fort vi kommer ut!












RSS 2.0