Lägenhetsproblem.


När jag och Tom Stian bestämde oss för att köpa våran första gemensamma lägenhet verkade det här området vara  perfekt. Helt nybyggda lägenheter som var superfräscha innuti, underjordiskt garage, stor lekplats på baksidan av lägenhetslängan och ett nybyggt dagis 15 meter från oss. Vi tänkte att det här blir verkligen jättebra!

Våran lägenhet kostarde 1,5 miljoner. Vet att det verkar mycket men här  i Norge är priserna annorlunda och detta är faktiskt inte speciellt dyrt för att vara här.

MEN... att bo här har inte varit nån dröm över huvudtaget. Just nu har vi två grannar som kämpar på med hjälp av advokater för att få ordning i detta ghetto. Vi pratade med dem igår och blev bara mer ledsna över att vi köpt lägenhet här när de berättade om ändå fler fel.


DET HÄR ÄR NÅGRA AV PROBLEMEN HÄR:

  • Garaget är inte lovligt. Pga av en massa elkablar och vattenläckage.
  • Porten till garaget blev uppbryten på en vecka. Har haft flera inbrott i bilarna.
  • Låsen i ytterdörrarna är tydligen inte godkända. Vid inbrott får man inte ut nåt på försäkringen verkar det som.
  • Sprinkelsystemet  fungerar ej (Kommer inget vatten om det börjar brinna tror jag).
  • Brandalarmet i lägenhetshuset är det nåt fel påHar startat 3-4 ggr på ett halvår. Varje gång är det nån som ringer brandkåren och då kostar det 30 000 kr som delas ut på oss som bor här.
  • Ingen traktor kommer och kör snö här fast än vi som bor här betalar för det. (Kommunen skyller på markägaren och markägaren på kommunen)
  • Av mäklaren blev vi lovade att framsidan av lägenhetshuset skulle bli likadant som det lägenhetshuset som byggdes före oss. De har parkeringsplatser, bodar och sophus på framsidan. Asfalterade gångvägar med stenkanter och nån blomrabatt. Vi har lite slarvigt lagd asfalt, resten är nån form av dåligt gräs och lera. Inte ens bilvägen utanför är asfalterad utanför oss.
  • Sophuset är byggt långt härifrån. Har fått straffavgifter för att andra folk på området använder vårat sophus och det blir överfyllt med sopor. Men vi har ingen översikt över det för det står så långt bort, så vi vet inte vilka som gör det.
  • Eventuellt är det fukt i en del av lägenheterna. En av grannarna väntar just nu på svar på fuktproverna.
  • Verkar vara nån form av soc-boende här. Knarkarna som bor (kanske att dom flyttat nu) vägg i vägg med oss har gjort att polisen varit här flera ggr. Och ovanför oss bor det 4 vuxna + 2 barn i en lägenhet på 50 kvm. Det dunkar nåt fruktansvärt i vårat tak. Grannen snett över har typ 100 barn. Ställer barnvagnar utanför våran dörr, skräpar ner och slänger fimpar ÖVERALLT.
  • Vi blev lovade gästparkeringar här bredvid. De har vi inte sett röken av än fast än vi bott här ett år snart.
  • De skickar ut räkningar när de har lust verkar det som. Helt plötsligt får man en räkning från förra året och ibland kommer de inte alls. Och sen får man alla samtidigt. Hopplöst.

(Det där var dom problemet jag kom på just nu, det är säkert fler som jag glömde)


Vi är så otroligt ledsna över det här och funderar på att sälja (kommer antagligen gå minus) och köpa nåt nytt nån annanstans. Några av grannarna som inte själva äger sina lägenheter funderar på att gå till tidningarna och berätta om alla problem här. Men för oss som har köpt här betyder ju det katastrof. Vem ska vilja köpa här då? Det är redan 8 personer som dragit sig ur köpet av lägenheter i den senast byggda lägenhetslängan här bredvid eftersom det stått om det här området i tidningen en gång förut. Då var det knarkarna som hade ställt till med nåt.



Jag vill bara grina, det här var inte alls vad vi hoppades på! Vi vill ju bara ha en fin lägenhet i ett bra område där bebisen kan växa upp.

Vi får se vad det blir av allt, ny bil känns inte riktigt aktuellt just nu. Måste tänka på boende först.


Ska ta en dusch nu, sen ska jag prata med mami och papi och se om de har några råd.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0