Thailand calling.


Jag och Tom Stian råkade köpa en dvd-box med 24.
Så det har blivit ruggigt mycket tittande på den, man bara fastnar och har lust att se 25 st avsnitt om dagen. Därför har det varit lite mera stilla här på bloggen. Eller ja, det beror även på att jag har varit på sånt kass humör den senaste tiden också. Är inte så himla kul att bara skriva om hur piss allt är...haha.

Morfar ringde från Thailand idag iallafall. Han ville höra hur det går med lillen och passade även på att berätta att dom tänkte bygga en liten pool på deras veranda. Så om vi och lilla kusinen Linn vill hälsa på där sen, vilket vi givetvis vill så ska dom kunna plaska och bada där. Ja, tack säger vi!! Och längtar redan tills vi ska kunna hälsa på där!! Wiiiii!


Måste tyvärr vara lite missnöjespridare. Blir bara så irreterad.  Igår fick vi en räkning på 3000 kr  för hyran från 2008. Vi flyttade in här i juni förra året. Väntade oss då att få en räkning på hyran varje månad, men icke.

För att slippa få en stor klumpsumma på allt ringde Tom Stian till dem som har hand om det här för ganska länge sen och frågade vad vi skulle betala. Mannen han pratade med sände oss en räkning på 1250 kr för 2008 (När vi flyttade in här var hyran bara 300 kr/månaden.. vilket kan låta lite men så funkar det på de flesta ställen här i Norge. Vi betalar istället 8-10 000 kr/månad på lånet istället.. vilket inte är så lite) Tom Stian frågade noga om detta var allt vi skulle betala för 2008 och fick till svar att det stämde.

Men helt plötsligt igår... så dimper det alltså ner en räkning i postlådan på 3000 kr för obetald hyra. Vi har aldrig fått någon räkning på detta och vad ska man behöva göra mer än att ringa och fråga dem om vi betalt allt och fått ja på den frågan?!  Jag blir så förbannad... nästan så att dom där blodkärlen i pannan håller på sprängs. Saken är den att hade denna räkning kommit 2008 och varit uppdelad i småsummor som det ska vara så hade jag inte bråkat en sekund om detta. Men när man ringt och frågat, och man aldrig har mottagit en räkning på detta förr så undrar jag bara varför man får en räkning på 3000 kr nu i mars från förra året? Så här sent? Vi hade ingen aning om detta.

Tror dom verkligen att man bara kan punga ut stålars till höger och vänster när som helst?!  Som tur är hade vi sparat lite, annars vet jag inte hur vi skulle få till detta. Tycker synd om tex ensamstående föräldrar som inte har så mycket att leva på. Hur ska dom stackarna kunna betala sånt här helt plöstligt?


Typiskt att allt ska komma samtidigt också. Dessa har kommit nyligen och ska betalas före 20 mars.


  • Skatt på Tom Stians bil: ca 2700 kr
  • Skatt på min bil: ca 1500 kr
  • Kommunala avgifter: 1700 kr
  • Hyra från förra året: 3000 kr

  Sen ska ju lånet också betala på ca 8000 kr. Jippie. 


Men det här ska vi fixa. Otroligt att allt ska komma samtidigt bara. Tur att vi sparat lite pengar!



Min kamera är förresten lite halvpaj, därför så är det inte lika ofta bilder längre. Men det kommer!!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0