12.32

Om när det blir för TUNGT ibland..


Härom kvällen var en sån där kväll när jag och Tom Stian såg på varandra och bara ville ge upp. GE UPP. Det fanns helt enkelt ingen ork kvar efter att Filip vaknat för femtioelfte gången efter att vi lagt honom och vi vet att det kommer att fortsätta under natten.

Hans sömn har ju strulat nåt enormt sen han föddes. Hans första levnadsår vaknade han nog ca 6-15 ggr/natt, något som blev lite bättre när han var strax över året. Han är både extremt lättväckt och klarar inte riktigt av att komma i djupsömn. Något som både vi och Helsestasjonen (BVC) har konstaterat.

Vi var hos ett vännerpar en gång efter att de just fått sin lilla flicka. Hon låg i en babysitter i vardagsrummet och sov när paret föreslog att vi skulle spela lite guitarr-hero. Vaknar hon inte då? frågade jag med tanke på våran egen kille som sedan han var nyfödd har vaknat så fort vi tappat en plastbunke på golvet i köket. Nejdå, svarade dom och skrattade. Och där låg hon och snusade så gott medan vi lirade för fulla muggar och ljudet dånade.


Alla barn är olika. Ingen som inte har spenderat en natt med våran trollunge vet exakt vad som skall till. Inte vi heller för den delen Vi har som sagt haft kontakt med Helsestasjonen (BVC), läst böcker, googlat, tagit till oss av råd och inget har hjälpt under dessa 19 månader. Ja, han är väldigt speciell när det kommer till sömnen, men charmar brallan av folk på dagarna och kallas för lyckotrollet på dagis för att han är så glad, snäll och verkar så lycklig.


Kommentarer som "Det är bara att låta honom ligga där och så går ni in var femte minut några kvällar i rad så ska ni se att han sover fint hela nätterna sen" eller "Om ni inte hade smygit på tå när han var liten skulle han vara mer van vid ljud och inte vakna så lätt!" kan ibland få oss att se rött när vi endast sovit 2-3 i sträck för vi har varit upp hela natten med en skrikande kille som vill göra allt utom att sova..

Vi gör vårat bästa. Vi är bra och ansvarfulla föräldrar. Vi kör stenhårt på rutiner. Vi lägger honom mätt och belåten. Vi vädrar hans rum innan han ska sova. Han har nattlampa och ett helt gäng med favoritgosedjur i sängen. Vi läser för honom och vi ger honom massa kärlek.

Men ibland vill det sig bara inte och ibland känner vi oss så slitna att vi bara vill ge upp. Men det ska vi INTE. Det måste ordna sig nån gång! (fast ibland är det svårt att tänka så)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0