22.25

Det är verkligen KUL nu.

För  1 år, 9 månader och 2 dagar sen föddes Filip Matheo Eriksson Kristiansen. En liten charmig kille med mörkt hår på 3035 gram. Det känns om att jag satt och ammade honom igår.

Men det börjar bli en stund sen och den senaste tiden har vi verkligen insett att han har blivit stora killen med en alldeles egen personlighet. Han är otroligt glad och har alltid nära till skratt. Han är bestämd och vet precis vad han vill. Han är inte rädd för främmande folk och ropar glatt "hej" och "hade" till alla på mataffären.

Dessutom har han sen en tid tillbaka börjat prata i meningar. Han kan säga "Mamma äter yoghurt" medans han trycker in en kladdig sked med blåbärsyoghurt i mammas mun. Han kan sitta och titta på kort i datorn och säga "Jonis hjälpa Fille" när kortet där morbror Jonas ger Filip en sked glass dyker upp. Han kan säga "Det luktar bajs" när han har fisit.

Sen kan han namnen på 24 av 27 barn på hans avdelning vilket vi får höra honom berätta nästan varje gång vi lämnar och hämtar på dagis eftersom att alla barnen har en varsin krok med ett kort på sig själv ovanför. Han pekar och säger namnet klart och tydligt: "Carl-Philip", "Embla" "Nicholas", "Yasin", "Eirik"... imponerande när vi knappt vet vad alla fröknarna heter.

Hjälpsam är han också och vill vara med på allt från att plocka ur diskmaskinen till att bädda sängen och under tiden säger han "Fille hjälpa". Personalen på dagis berättar också ofta historier om saker han hjälper till med där.

Han kan sjunga en bra bit av "Bä bä vita lamm" och några andra sånger. På dagis sjunger dom ofta "Broder Jakob" och gör någon klappramsa med händerna. Vilket Filip älskar att göra och tydligen gör han det i rätt takt enligt fröknarna.

Numera går han också på pottan flera gånger om dagen och har sällan blöja på sig när vi är hemma, så det dröjer nog inte så länge innan han är blöjfri.


Det är verkligen fantastiskt kul att se hans framsteg och man kan njuta så mycket mer av allt när man får sova hela natten som vi numera gör!

Älskade stora lilla unge!!











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0