Hur hinner ni?


Man kliver upp gristidigt på morgonen, klär sig, käkar frukost och gör allt det där andra som får en att se någorlunda mänsklig ut. Sen väcker man ungen, byter blöja, klär på, ger välling. Rycker med sig sin egen och ungens matlåda i farten.

Packar in i bilen. Brassar till dagis. Lämnar lilla älsklingen. Kör vidare till jobbet. Jobbar 8 timmar.

Om inte karln kan hämta på dagis skyndar man sig till p-huset. In i bilen, dammar iväg till dagis. Får med sig unge + tom matlåda. Kör hem!

Väl hemma vill man gärna leka och busa lite med ungen, men magarna är tomma. Dags för näringsrik middag. Har nån handlat?! Om ja, är det bara att ställa sig vid spisen. Middag vid 17.30.

Bada unge, klä på unge. Göra gröt till unge för att sen se gröten landa på golv, stolar och kläder. Tvätta unge. Göra rent kök efter middagen.

Klä av ungen. Sätta på ny blöja. Ge tran (omega 3) + borsta tänderna.

Säga hej till pappan som kommer hem från jobbet.

19.00. Natta unge om pappan inte kan för att han sitter och äter. Plocka undan alla leksaker och grejer som spridits runt i huset. Göra matlådor av maten som blev över.

Göra matlåda till ungen som ska med till dagis dagen efter. Lägga fram kläder till ungen och sig själv inför nästa dag.

Duscha.

Här kan det finnas en öppning att sätta sig ner men oftast finner man sig själv göra nåt man inte hunnit.

Kl 22.00 i säng. För att vakna upp till en ny dag och göra om allt. IGEN.


Sen har vi helgen. Den har man sett fram till hela veckan. Sova ut? Nähepp, pappan jobbar tidiga pass hela helgen. Upp och hoppa kl 6. Sen ska man oftast städa lägenheten/huset som man inte hunnit tidigare i veckan + tvätta två överfulla tvättkorgar. Sen är man säkert bortbjuden på något som man stressar iväg till.

Jag vet inte hur ni har det men vi får ju aldrig någon tid över. Hur gör man?



Men trots att mamma, pappa, barn kan ha det lite stressigt ibland så skulle man aldrig byta bort det och visst fasen blir det fler barn i framtiden! Men då behöver jag seriöst några tips på hur man får allt att flyta på. Och lär mig gärna hur man får tid att sätta sig ner med en kopp te och en tidning! ;)










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0